Jump to content

Bild på ditt bakade bröd


Marquis
 Share

Recommended Posts

  • 5 months later...
Wow, vilket hantverk! Helt underbart, tycker allt det var på tiden för den här tråden att komma till liv igen. Får se vad jag kan bidra med. :)

Satt och kollade på Formel 1 så ville pappa ha negerbollar så jag ställde mig och gjorde det och jag har inte gjort det sen jag var 9år. Så det vart bra ändå får se vad jag bakar här näst. Kanske ställer mig och gör en socker kaka ikväll.

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

  • 3 weeks later...

Jag har inte tagit någon bild men antar att det lugnt att posta ett recept istället.

Detta är ett rostbröd som jag har bakat i många, många år. Jag tror det härstammar från ett recept som heter Bills bröd men jag kör utan instruktioner och misstänker att det modifierats en del. Mängderna är ungefärliga.

The Dudes Rostbröd

Blanda 3 dl vatten, 100g margarin, 1,5 dl rågkross, 1 dl krossat linfrö, 1,5 dl solrosfrön, 1msk salt, 1msk socker och låt koka i 15 minuter på svag värme. Rör ofta på slutet så det inte bränner för det mesta vattnet lär koka bort.

Häll i 5dl vatten och 5dl mjölk i kastrullen och värm till 37 grader. Häll över allt i en degassistent.

Tillsätt 1 paket jäst och 2,7L vetemjöl. Blanda väl och länge och jäs i 30 minuter.

Mjöla ett bord och lägg ut degen. Dela degen i tre delar och lägg i tre smorda brödformar. Jäs i ytterligare cirka 20 minuter tills degen har nått kanten på formarna och lite till. Antalet formar beror såklart på hur stora de är men jag pratar de större varianterna.

Grädda i 30 minuter på 225grader. Låt vila tills brödet kallnat under bakduk. ÄT!

Redigerad av The Dude
Länk till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 month later...
Jag har inte tagit någon bild men antar att det lugnt att posta ett recept istället.

Detta är ett rostbröd som jag har bakat i många, många år. Jag tror det härstammar från ett recept som heter Bills bröd men jag kör utan instruktioner och misstänker att det modifierats en del. Mängderna är ungefärliga.

The Dudes Rostbröd

Blanda 3 dl vatten, 100g margarin, 1,5 dl rågkross, 1 dl krossat linfrö, 1,5 dl solrosfrön, 1msk salt, 1msk socker och låt koka i 15 minuter på svag värme. Rör ofta på slutet så det inte bränner för det mesta vattnet lär koka bort.

Häll i 5dl vatten och 5dl mjölk i kastrullen och värm till 37 grader. Häll över allt i en degassistent.

Tillsätt 1 paket jäst och 2,7L vetemjöl. Blanda väl och länge och jäs i 30 minuter.

Mjöla ett bord och lägg ut degen. Dela degen i tre delar och lägg i tre smorda brödformar. Jäs i ytterligare cirka 20 minuter tills degen har nått kanten på formarna och lite till. Antalet formar beror såklart på hur stora de är men jag pratar de större varianterna.

Grädda i 30 minuter på 225grader. Låt vila tills brödet kallnat under bakduk. ÄT!

2,7 l mjöl! Det blir mycket bröd det! :P

Kommer eventuellt testa receptet och postar då resultatet här.

---

Söndag=Bakning. :yes:

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

  • 6 months later...
  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Skriv inlägg...

×   Innehåll kopierat inklusive formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har expanderats till ett media-block.   Visa länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...