Jump to content

Topplista


Populärt innehåll

Mest uppskattat innehåll sedan 2020-03-02 i alla områden

 1. 3 poäng
  Landade på ett begagnat set Q-Acoustics i slutändan. Min källare tar form, det är roligare att köpa högtalare än OSB-skivor, gips, tak och golv i alla fall. Tänkte att när jag ändå gjorde tråden så kunde jag uppdatera dom få aktiva om hur det blev i slutändan.
 2. 2 poäng
  Gig i lördags, i tävlingsformat. Enligt juryn borde vi ha vunnit, men andra band hade dragit dit fler folk i publiken som röstade på dem så vi hamnade på andra plats. Vinnaren träffade oss dock utanför lokalen efteråt och sa att de visste att de vann på publiksiffror och att det var vi som var de värdiga vinnarna. Som en bonus gav de mig väldiga beröm för mitt trumspel och tyckte jag var jäkligt skicklig och lyfte bandet. Det hade kunnat svara smörande, men jag var inte ens där så det var ärliga komplimanger Nån som vet var vi kan giga härnäst?
 3. 1 poäng
  Har vi några ljudmuppar aktiva? Jag håller på att bygga upp mitt projektorrum nere i källaren igen sedan vi flyttade och ska plocka ihop något 5.1 system då mitt tidigare nu står som setup vid TVn. Kommer mest kommer att användas för film och spel men självklart kommer musik spelas vid någon punkt. Mestadels ute efter klart ljud än att fylla rummet med bas. Rummet är inte jättestort så tänkte undvika stora golvhögtalare och sikta in mig på något jag kan fästa på väggen. Jag har kommit fram till att recievern antingen blir en Onkyo TX-NR696 eller en Sony STR-DN1080. Just nu lutar det mot Sonyn då den finns för runt 4500 och erbjuder mer eller mindre allt man får av Onkyon som kostar norr om 5700. Högtalarväg har jag kommit fram till tre olika alternativ: HiFiKlubbens Argon Audio Alto (6998:-) https://www.hifiklubben.se/tv-och-hemmabio/hfk-recommends/denon-avr-s650h--argon-audio-alto-surround-5.1-e9ad46e7/ Alltså bara högtalarna från det paketet. Dynavioce Challenger S5 med Magic MW10 sub (5498:-) https://www.brl.se/sv/artiklar/dynavoice-challenger-s-5-hogtalarpaket-51-med-magic-mw10-vit.html Canton Movie 365 (5990:-, finns demoex för 5490:- just nu) https://www.hembiobutiken.se/produkter/hogtalarpaket/51-paket/214720-canton-movie-365/ Jag känner mig lite partisk mot Dynavoice paketet eftersom att dom använder sig av VESA100 fästen på baksidan vilket betyder att jag kan köpa fästen som går att vinkla. Jag kommer att vilja ha dom bakre högtalarna vinklade då soffan hamnar ganska nära bakre väggen. Verkar finnas en del bra att läsa om dom också. Argon Alto hängs bara upp på en ensam skruv i väggen vilket känns vekt. Basreflexrören sitter också på baksidan vilket inte heller känns optimalt om man vill ha dom på väggen. Vad tror ni, är jag ute och cyklar med mina val? Har suttit och letat på tok för lång tid just nu och jag lider av extrem beslutsångest då jag alltid letar det bästa för slanten oavsett om jag ska köpa mjölk eller teknik. Vet att högtalare är väldigt beroende på smak men tänkte att jag alltid kan be om råd.
 4. 1 poäng
  Hårda bud i Mellerud!
 5. 1 poäng
  Fleet Foxes - Helplessness Blues Är den en sorts tröstlåt för alla de som inser att det där med att alla dörrar var öppna kanske visade sig skorra falskt? En hyllning till den anonyma massan? Hålla drömmen vid liv? Första versen fångar mig alltid. "I was raised up believing I was somehow unique Like a snowflake distinct among snowflakes Unique in each way you can see And now after some thinking, I'd say I'd rather be A functioning cog in some great machinery Serving something beyond me But I don't, I don't know what that will be I'll get back to you someday soon, you will see"
×
×
 • Create New...