Jump to content

Topplista


Populärt innehåll

Mest uppskattat innehåll sedan 2019-02-21 i alla områden

 1. 4 poäng
  Woho, nu är jag stolt innehavare av CE-licens plus YKB (yrkeskompetensbevis) och ADR grund+tank (farligt gods). Skönt att ha det gjort. Nästa vecka går jag maskinförarutbildning sen är jag äntligen färdig med alla utbildningar för stunden. Djupt andetag, nu kan jag hitta någon normalitet i mina vardagar igen. Körde upp CE just idag. Uppkörningar är alltid lika nervösa, jag gillar verkligen inte att bli utvärderad.
 2. 2 poäng
  Håller med! Det är just därför jag fortfarande håller på, om än väldigt mycket mindre än tidigare; att få se sitt eget stunt man lagt ner ofantligt med tid på i en film. Ta detta stunt som exempel som jag har försökte landa till och från i 6-7 år, bara för att få 5-10 sekunder i en video som kommer ses av ett fåtal personer. Det är fortfarande något helt unikt med GTA-stuntfilmer och jag har inte stött på något liknande efter alla dessa år. Hela processen är fortfarande häftig, från att någon eller några puckon först och främst ska starta ett 17 år gammalt spel och därefter...ja, behöver inte väl utveckla, till att någon gör det jag vill kalla konst av det. Tyvärr så håller GTAStunting i VC/SA på att dö ut på ett naturligt sätt och har gjort sedan några år. Dvs; "we've run out of spots", vilket betyder att 5/5-toasters-stuntsen i nuläget är så pass svåra att de inte är värda att ge sig på. Om man inte heter Barney som rätt vad det är reser sig från de döda och släpper de sjukaste stuntsen sedan han släppte senaste filmen för fem år sedan. Enda räddningen vore om ditt förslag hade varit möjligt och det kan hända att det är, men jobbet som skulle krävas för att modda in IV eller V skulle ingen ta på sig, då det egentligen bara är oss få stuntare (och du) som skulle uppskatta det. Har själv länge önskat att det gick men har fått acceptera att det inte kommer att hända. Däremot finns stora möjligheter att göra helt nya städer i samma engine. På GTAForums finns några riktigt intressanta projekt och skulle dessa färdigställas så vore det ett potentiellt lyft för GTAStunting. Jag har själv försökt mig på att göra en egen karta och det är rätt kul men tidskrävande. Har du förresten testat LCS och VCS till dator? Riktigt häftigt. Ett stort gäng på GTAForums har framställt dessa moddar, tror faktiskt att dem är fristående (dvs behöver inte VC eller SA) och det är skitkul att kunna spela det på dator med alla uppdrag, musik, cutscenes...you name it. Skulle säga 100% autentiskt. Jag har LCS fullt fungerande och har för mig att jag haft nån beta-version av VCS som också fungerade fint. Right, att du inte kände igen vissa ställen kanske har att göra med att vi kör med LC och SA-moddarna till VC också
 3. 2 poäng
  Fick vara med i en skön VC-film (Och i thumbnailen ser jag nu)
 4. 2 poäng
  Ciao! Första gången jag skriver i den här forumdelen, tror jag. Jag vill påstå att RDR2 är det bästa spelet någonsin (vid sidan av A Link To The Past), av några anledningar jag gärna utvecklar. Tar tillfället i akt att göra det i just denna tråd. RDR2s precision i tempo och tonalitet är häpnadsväckande. Jag har alltid föreställt mig att tv-spel kan vara ett medie som inte bara utvecklar utan revolutionerar de klassiska berättarstrukturerna vi alla har lärt oss älska genom skönlitteratur och film, men det är först nu jag har börjat se på vilka uttryck dessa narratologiska jättekliv kan ta sig. I mitt tycke, lyckas RDR2 skapa en organisk berättelse som både är linjär och strukturerad, men också helt beroende av din egen vilja och takt. Jag har inte ljud på min dator, så jag såg inte den där videon, Henkibojj, så jag förstår inte riktigt invändningarna mot speldesignen. Och jag spelar inte onlinespel, så den biten bryr jag mig inte om. Men singleplayerspelet har en träffsäkerhet som, åtminstone för mig, känns som en värdig fortsättning på vad Sergio Leone sökte göra med Once upon a time in America och C'era una volta il West: en dynamisk upplevelse av en nation, ett tillstånd och ett levnadsöde, men inte utan att också koppla dem samman. På samma vis ekar McCarthys noveller (Blood Meridian) och John Fords westerns (Red River!) i varje bildruta. Därför har jag spelat RDR2 utförligt och med glädje, oavsett om det är sker i längre sittningar eller blott en halvtimme. Och det kommer nog dröja innan jag spelar igenom storyn ytterligare ett varv, för jag ser mig inte riktigt bli färdig med mitt första. Jag är fortfarande inte färdig med RDR2s större narrativ, nämligen det jag själv är med och skapar när jag spelar.
 5. 1 poäng
  Det här med officiella guideböcker har jag nog aldrig fattat grejen med, fram tills dess att spelen börjat bli så stora och så komplexa att man ändå sitter jättemånga timmar på Wikipedia, Wikia och Fandom, för att inte tala om Youtube. Det har fått mig att tänka om och vissa spel kan jag bara inte begripa hur de kan skicka i fysisk kopia utan varken karta eller infohäfte. Horizon: Zero Dawn är ett sånt exempel. Jag gillade alla smågrejer man kunde göra i RDR1 och därför såg jag fram emot den biten väldigt mycket i RDR2. Så småningom såg jag värdet i att faktiskt sitta med en kraftig, tung, inbunden guidebok och leta upp specialkartor för småsaker, jakt, djur och annat. Själva walkthrough:n ger jag inte ett jota för, det är ju fusk. Men att få läsa minsta lilla detalj om vilket vapen och vilken ammunition man ska använda för att jaga vissa speciella typer av djur i vissa speciella typer av natur för att få vissa speciella djurdelar för att skapa vissa speciella föremål, ja sånt kan jag gladeligen sitta hur länge som helst med. Hur är det med er, köper ni guideböcker? Har ni gjort det förr, vill ni göra det framöver? Visa gärna några av era inköp! Här är min inbundna guidebok till Red Dead Redemption 2:
 6. 1 poäng
  Alltså jag ÄLSKAR detta! Så sanslöst fantastiskt att det fortfarande, 17 år efter release, görs stuntingvideos på exakt samma klippsätt som förr och att det fortfarande går att lamslås flera gånger i en och samma video över vilka trick som ens är möjliga att göra! Helikopterstudsen med taxin, motorcykeln på den korsformade byggnaden och antennen, RC-planet genom skrotkranen, stunts man trodde var färdiga men det finns ännu en rail att grinda, och en till, och en till... Helt fantastiskt. Snyggt jobbat! Det får mig att känna att tiden typ stått still här på forumet, fast det händer väldigt lite om dagarna nuförtiden. Annat var det när det alltid var 15+ användare online samtidigt. Vissa ställen kände jag inte igen, men det var nog mer mitt dåliga minne som spökade än något annat. Men jag kom på en sak — alla remasterprojekt som görs för att få VC och liknande spel att köras i IV och V-motorerna... Finns det någon som gjort tvärtom? Att återskapa LC och LS+SA i GTA SA-motorn? Det skulle vara grymt att spela GTA V som på SA-tiden. Sjukt fett.
 7. 1 poäng
  149 kr i månaden för ett spel är mycket även i mina ögon ja, men om du verkligen inte tänkt skaffa en konsol för ~500 och ett spel för ~200 såhär nio år efter release kan du åtminstone testa det gratis i sju dagar. Det finns också andra titlar, som Uncharted-serien (tre eller kanske fyra spel är uppe), God of War och The Last of Us.
 8. 1 poäng
  Yeah! Grattis!
 9. 1 poäng
  Jag föll till föga och köpte mig en officiell guidebok, den fina inbundna varianten. Känns lite farligt att läsa även de enklaste bitarna i den när man inte klarat spelet än, för vissa sidouppdrag och till och med objekt som kan tillverkas/köpas säger de "kan bara göras innan epilog 1" och liknande, vilket indikerar att en eller annan kommer dö eller på annat sätt inte längre vara tillgänglig. Jag har redan missat trofén med att göra minst ett sidoärende per camp, så den får bli en sen trofé när jag kommer spela om spelet i framtiden. I övrigt känner jag mest för att avsluta storyn nån gång och börja beta av 100%-avklarandet med hjälp av den här feta boken. Jag vill minnas att RDR1 var roligast när man inte gjorde uppdrag utan när man som bäst levde sig in i omvärlden, för att bara vara och färdas. Lite som Sims; det finns ingen mening med spelet annat än att uppleva det. Och gillar man det så är det ju inget förlorat, eller hur?
 10. 1 poäng
  Jag har fokuserat stenhårt på träning och kost de senaste månaderna. Styrka (1-5 reps/set) 2ggr/vecka och hypertrophy (6-12 reps/set) 2ggr/vecka. Ser mest förändring på armar och axlar, men benen börjar få en fin form de också!
×