Jump to content

All aktivitet

Strömmen uppdateras automatiskt     

 1. Igår
 2. Senaste veckan
 3. Misterwhoopee

  Svensk politik

  Tanken har väl slagit mig. Är med några undantag för blandekonomi, och ligger väl därikring ideologiskt egentligen. Jag hade dock ingen lust att rösta på sossarna som parti, tycker det har varit för mycket strul från deras sida under denna mandatperiod. Bland det främsta som stört mig är mörkläggningen om hur Sverige fick en plats i säkerhetsrådet i FN, samt skandalen på Transportstyrelsen.
 4. Vem kunde ana att kilopriset på en stor och liten ask Delicatobollar skiljde 30 kronor. Självklart köpte jag en 600 grams.

 5. The Dude

  Svensk politik

  Du låter som en socialdemokrat, varför inte rösta på dem bara? När jag gjort min resa mot realismen har det mycket handlat om att inse att min gamla målbild om att alla människor ska bli lika mycket värda är en utopi som inte går att uppnå. Människan är trots att ett djur och det är en alldeles för lång stretch ifrån det naturligt evolutionära att socialister kommer lyckas med det, om de får chansen att leda nationer. Socialism är lämpligt för små grupper av individer, typ släkter eller byar/grannskap, inte för en globaliserad värld. Ett tillägg bara: ovanstående ska på inget sätt tolkas rasistiskt. Jag är 100% säker på att människor från hela jorden har samma biologiska förmåga att nå framgång.
 6. The Dude

  Aktier, fonder & obligationer

  Har stooor beslutsångest inför Tesla. Jag tror att företaget kommer mångdubbla sitt värde på lång sikt eftersom det leds av världens främsta innovatör inom världens största framtidsbransch (fossilfri energi och transport), men risken är att det går mot 0 är också påtaglig. Så stor potential men också så skört. Typ scenariot Elon Musk bränner ut sig och avgår, ett par autopilot-dödsfall samma vecka och pooofff, inget mer Tesla. Min portfölj är redan för odiversifierad mot USA och tech så jag borde inte satsa mer där. Men kommer det en dipp till närmsta veckan slår jag till, frågan är hur mycket... Nån mer som har tankar och råd kring detta?
 7. Älskar GNU/Linux

 8. dibel

  Svensk politik

  Alternativ för Sveriges valresultat: Hela riket 20290 röster som ger 0,31% Stockholms kommun 2226 röster som ger 0,36% 4 Östra söderort 388 röster som ger 0,41% Skarpnäck 11 Björkhagen Ö 4 röster som ger 0,32% --- Stockholm visar vägen. Likt 2014 (då SvP) så ligger mitt valdistrikt över riksgränsen vilket man får glädja sig åt åtminsone. Den här gången mycket mer knappt procentuellt dock. I Skarpnäck 11 Björkhagen Ö så har V 26,12% och S 25,71% vilket gör mitt distrikt till ett av stockholms rödaste... Inte konstigt att man identifierar sig med Horst Wessel.
 9. Misterwhoopee

  Svensk politik

  Jag vet faktiskt inte riktigt var jag som inte tror på att marknadsekonomi är lösningen på allt, som inte är entusiastisk inför EU i sin nuvarande form, som vill ha ett hållbart samhälle istället för ett baserat på tillväxt, och som inte vurmar för ohälsosam nationalism ska ta vägen. Jag är allergisk mot beteckningen "mittenparti" som jag mer ser som en tävling i att reta upp så få människor så möjligt. Det Miljöparti som jag röstade på 2006 och 2010 existerar inte för mig längre. För mycket skumma företrädare och symbolpolitik, och Vänstern känns inte riktigt realistiskt. Jonas Sjöstedts förklaring till hur det socialistiska samhället i partiets partiprogram skulle införas i Sverige övertygade inte. Samt behandlingen av Amineh Kakabaveh som tog upp viktiga frågar, det var ingen höjdare. Under åren sedan 2014 har jag blivit en mer realistisk person, men känner mig samtidigt mycket kallare och saknar hopp inför framtiden.
 10. The Dude

  Svensk politik

  Det är en intressant självreflektion att läsa igenom den här gamla tråden, nu när jag ser hur naivt jag resonerade 2015. Den gamla klichén att man är vänster i ungdomen för man har hjärta men höger på äldre dagar för man fått hjärna... Jag röstade nämligen på L till riksdagen för några veckor sen och har svårt att se att jag kommer gå tillbaka till något av de socialistiska partierna i det valet. De två andra valen föll dock på andra sidan då jag fortfarande tycker att grundläggande sjukvård, infrastruktur, utbildning med mera bör vara gemensamt ägt och jag hoppas att det bidrar till detta.
 11. Misterwhoopee

  Svensk politik

  Jag tror inte det här med en mittenregering som diskuteras vore särskilt lyckat på lång sikt. Det blir nog mycket av att fortsätta ungefär som förut vilket kommer locka ännu fler väljare till Sd och till viss del V enligt devisen att ingen bedriver riktig opposition. Får för mig att det alternativ som det kommer sluta med när det tjötats klart är en minoritetsregering med M, alternativt M+Kd. Det är långt ifrån vad jag personligen föredrar, men jag tror inte något annat alternativ kommer tolereras av en tillräckligt stor del av riksdagen.
 12. Tidigare
 13. Henkibojj

  Banna dibel

  För min del handlar inaktiviteten om bristen på tillfällen jag sitter vid en dator. Detta kan i sin tur skyllas på snuttifieringen av internet allmänt: allting är numera mobilanpassat och snabbläst för att ingen har varken har skärmytan eller tålamodet att sätta sig ned och läsa, än mindre skriva, några längre texter. Ni har ju sett mina texter från förr. Visst har de varit löjligt långa ibland, men alltid välarbetade. Ofta har det funnits ett halvdussin länkar och bilder insprängda på väl valda ställen för att ge det hela en artikelliknande upplevelse. Sånt finns ingen som helst möjlighet att pyssla med på en mobil, och eftersom man bara numera loggar in för att se om det hänt nåt i 1 tråd eller om det finns varningar, blir det inte att man slår sig ned och gör sitt korrespondensarbete och sin kvällsliga genomläsning. Internet dog 2012 för mig, då smarttelefonen gjorde entré. Internet var bättre innan Twitter och innan Facebook blev politisk anslagstavla.
 14. Jojje

  Svensk politik

  Jag kände inte igen mig i något parti så jag röstade Direktdemokraterna istället för blankt.
 15. Xersize

  Banna dibel

  Jag säger inte det här ofta, men jag håller med Dibel om att han inte är ansvarig för forumets död. Under några års tid så har det blivit mindre och mindre aktivitet, även långt innan Dibel blev så synlig så jag tycker inte han kan hållas ansvarig för forumets tystnad. Att skylla på honom och få det att låta som att om vi bara bannar honom så kommer det här stället frodas låter bara barnsligt naivt. Som jude så håller jag inte med Dibel i mycket (undrar varför, right?) men i det här fallet så kan jag faktiskt tycka att han har rätt, och Dude har fel.
 16. The Dude

  Banna dibel

  Försvaret är noterat, jag har inget mer att anföra tror jag och står fast vid min åsikt.
 17. dibel

  Banna dibel

  Det är inte min "aktivitet" som är problemet. Det är övriga användares inaktivitet som dödar det här forumet. För mig finns det i princip ingen att debattera med då "alla" frivilligt eller ofrivilligt under tvång har lämnat förumet till sotdöden. Skulle alla vara lika "aktiva" som jag så skulle mina inlägg "gömmas" i mängden. Övriga användares aktivitet är inget jag personligen rår över. Alla har sitt ansvar för att bidra till diskussionerna. Torgmötes-metaforen med en ensam aktivist med megafon må vara riktig per se, men det är inte mitt ansvar att fylla torget. Folket måste höja sin röst, helt enkelt. Faktum är att Sajten är inaktiv. Jag är också inaktiv, egentligen. Jag langar någon statusuppdatering ibland (ibland för många på fyllan, må hända), men i övrigt är jag så "aktiv" jag kan vara i de trådar som jag anser berör mig. Dessa trådar är specifikt Fotbollstråden, Svensk politik och Fylletråden. I viss mån är jag även "aktiv" i andra trådar såsom Vardagssnack och Musiktips. Jag har det senaste året startat vissa trådar som berört flertalet "aktiva" användare. Mer kan man inte kräva av en medlem. Huruvida jag ska bannlysas eller ej är upp till administratörerna och moderatorerna. Jag har varit avstängd en (1) gång så en avstängning för eventuella misstag vore närmare än en fullständig ban kan jag tycka. Jag gör mitt för forumet och för Sajtens överlevnad, gör du? (Allmän fråga och inte riktad mot någon!) Som paragrafryttare och rättshaverist så skulle jag kunna nämna §1.11: Jag förutsätter dock att diskussion mellan dels TS, men också övriga bannlysningsivrande användare har förts med berörda moderatorer och/eller administratörer.
 18. Bajen före politiken, politiken före egennyttan.

 19. dibel

  Svensk politik

  Miljöpartiet ligger och skvalpar under spärren (3,97%) i den slutgiltiga rösträkningen, men det finns inte en chans att de åker ut då hela Stockholms kommun och 2 tredjedelar / 3 fjärdedelar av Göteborgs kommun är kvar att räkna. Båda städerna är MP-fästen. 2368 av 6325 valdistrikt räknade. https://data.val.se/val/val2018/slutresultat/R/rike/index.html
 20. The Dude

  Banna dibel

  Ja ja, stora majoriteten av alla som har droppat av är såklart borta för gott. Men bevisligen är det ett gäng som tittar in då och då och skriver, som jag gissar skulle bli aktiva på riktig igen om de bara fick lite mer i utbyte. Sen tror jag verkligen att det finns ett gäng som bara inte får lust att skriva när de väl tittar in precis som jag. Hultenius kanske kan dra ett mass-mail och höra om folk vill komma tillbaka Min tes är ju att hans inlägg är en stark faktor till att det är så stendött. Man vill inte vara en del av en gemenskap som domineras av såna inlägg, med ignore på eller ej.
 21. Vi har låtit dig hållas bra länge nu, men tycker du kan chilla med spammet här i statusuppdateringarna.

 22. dibel

  Svensk politik

  Man får glädja sig åt att AfS:s röstantal är flera hundra procent större än vad SvP:s var 2014. Förmodligen splittade SvP-röstarna 50/50 med AfS och NMR då NMR ser ut att landa på drygt hälften av SvP:s resultat 2014 om procenten i den nuvarande rösträkningen fortsätter i samma takt. Även Dalai Lama gick nu idag ut och hyllade AfS:s huvudfråga; Återvandringen! SD:s framgång är mindre än förväntat, men ändå en framgång. Stödet för svensk och europeisk nationalism ökar! Forza Lega. Prima gli italiani!
 23. dibel

  Musiktips

  Dagens låt
 24. Dusse

  Banna dibel

 25. Misterwhoopee

  Svensk politik

  De invändningar jag har gäller vad företrädare för partierna pysslat med, och jag tycker att det är så pass allvarligt att jag inte kan rösta på det jag finner "minst dåligt". Det känns särskilt tråkigt med tanke på att varje röst verkligen kom att räknas i det här übersplittrande valet.
 26. StellHell

  Banna dibel

  Kan inte svara för Herr H, men nej. Bortgången av "hemsidan" var början på slutet och det är ju trots allt jävligt länge sedan. 5 inlägg i veckan kan inte ens räknas som någon aktivitet alls och jag ser inte att det någonsin kommer bli aktivt igen heller utan något som lockar. Tyvärr tror jag ju inte heller att någon "gammelräv" är intresserad av en ny ström av medlemmar alá "random medlem från 2010 som ingen kommer ihåg" på 15 bast igen, alls.. Alla har stuckit, ingen vill egentligen logga in, men det är bara gamla hjulspår som håller en kvar. Att Hultenius ens betalar ur egen ficka för att ha det igång bara för oss få som vill kunna ha en magisk spegel att se tillbaka 16 år i tiden är verkligen kudos till honom. ---- Ang. en ban på dibel kan jag inte ställa mig bakom bara för att några få inte uppskattar hans inlägg. Ni kan alla lägga till honom som ignorerad medlem så ser ni inget från han igen, men detta kommer ju tyvärr resultera i att forumet de facto blir HELT dött, för ingen annan kommer skriva något ändå, det är bara att sluta låtsas. Se det som en inkomstkälla för Herr H istället, lek med tanken att han inte använder AdBlock och klickar på all reklam så kan ni sova gott inatt.
 27. Misterwhoopee

  Senaste skivköp?

  Ganska många inköp i augusti och september så här långt... Börjar närma mig 5000 plattor nu. Främsta tillskotten äro: LP: *John Prine - Sweet Revenge *Tyrone Davis - Turn Back the Hands of Time *Clarence Carter - Patches *T. Rex - "T. Rex" *The Creation - The Singles *Chicken Shack - 40 Blue Fingers, Freshly Packed and Ready to Serve *Marshall Crenshaw - "Marshall Crenshaw" *Wings - London Town 7-singel: *Beatles - I'll Follow the Sun (släpptes exklusivt som singel för Sverige!) CD *Bob Dylan - The Basement Tapes Raw (hade gärna köpt vinylutgåvan om den inte gått för fantasipriser) *Matthew Sweet - Girlfriend *Talk Talk - Laughing Stock (vet inte om jag riktigt tycker den är det mästerverk de flesta verkar vara eniga om...) *Neil Young & Crazy Horse - Ragged Glory
 28. Misterwhoopee

  Banna dibel

  Jag vet inte om det skulle lösa hela problemet, många prominenta medlemmar droppade väl av ganska långt innan dibels postande tog över. Men för forumet som helhet så skulle det väl knappast bli sämre i alla fall. Just nu får vi vara glada att åtminstone Kebab orkar skriva en rad nån gång då och då! Med det sagt så uppfattar jag de senaste dagarnas inlägg och statusuppdateringar som rent spam (§1.2). Att inte uppskatta resultatet i riksdagsvalet, det går att uttrycka i ett inlägg. Tror inte riktigt att någon vill hålla i yxan i det här fallet, mig själv inkluderad. Jag tycker snarare att det är höjden av tragik än att jag blir särskilt provocerad av inläggen, och en banning skulle väl inte direkt leda till någon förändring för dibel personligen. För att uttrycka det som du är det "jävla deppigt". Jag kan ställa mig bakom bannlysning, men vill i så fall ha stöd av resten av adminkåren (Umberto får väl anses utflugen vid det här laget).
 1. Ladda fler händelser
×