Jump to content

All aktivitet

Strömmen uppdateras automatiskt     

 1. Idag
 2. VickeX

  Playstation stänger ned ett antal tjänster

  Håller helt med ang fysiska spel. Sen är det ju inte alltid möjligt med dagens spel som fokuserar på online och lägger till saker varannan vecka. Men som han kommer fram till i krönikan och som du också säger så får man helt enkelt anpassa sig lite, och kämpa för fysiska versioner där det är möjligt och mest nödvändigt. Jag köper också fortfarande fysiska spel, men det är främst när det är stora spel jag längtat efter länge eller spel som får höga betyg och starkt rekomenderas... Det är ju inte rimligt, rent logistiskt att ha fysiska versioner av alla små-medium indie och lågbudget spel. Har många spel på steam som jag gillar men inte bryr mig om tillräckligt för att vilja ha en låda att visa i hyllan och behöva tänka på vid flytt. Men oron om vad som händer den dagen en tjänst som Steam stänger ner finns ju alltid där.
 3. Igår
 4. Senaste veckan
 5. Henkibojj

  Playstation stänger ned ett antal tjänster

  Visst kanske man kan se det som en framgång att det ständigt finns nya saker att upptäcka, men i själva verket har vi bara hyrt vår produkt under en begränsad tid, sen existerar den inte längre. Någon skrev en insändare/krönika om detta, och även om han lägger ut texten till förbannelse har han ändå rätt. Likaså detta: Man ska inte behöva hacka och pirata sin egen konsol för att få tillgång till spel man redan har köpt. Vid release har jag bara köpt fysiska spel till PS3. Det gäller även efter release, med undantag för sådana som prissänkts till <200 kronor och som jag ändå aldrig hade velat ha i fodral. Jag vill äga mina produkter, och framförallt vill jag kunna plocka fram dem om tio år utan att behöva leta efter dem på piratsajter, eller att hoppas på att servrar inte har stängts ned. Givetvis har jag ett par tjog PSN-titlar, men de har ju inte varit tillgängliga på annat vis. Möjligen kommer jag att bränna ut dem på nån slags skiva i framtiden, när PS Store kommer stänga ned. Då vill jag kunna fortsätta lira de småspel jag spenderade timtal med under 2007-2014. Till PS4 har jag resonerat lite annorlunda. Jag är inte lika fäst vid min PS4 som jag i alla tider har varit vid min(a) PS3. Det börjar dessutom gå mot en marknad där fysiska produkter ofta inte ens finns tillgängliga. Visst är jag glad att jag köpte Tomb Raider i fodral, men när uppföljaren kom för bara 250 kronor och jag mest "uppskattade", inte gillade/avgudade ettan, ser jag inte att jag måste belamra mitt hem med fler prylar som samlar damm och är jobbiga vid flytt. Men det gäller också att väga vilket det är man vill behålla — försök hitta Red Dead Redemption i buskarna om 25 år utan att ha problem med en 110 GB stor nedladdning. Visst, i framtiden kommer spelen ligga på terrabytenivå, men jag tror inte att rom-sidor vill hosta såna storlekar och snart nog kommer folk vilja tömma sina hårddiskar för att seeda vettigare saker.
 6. Kebab

  Träningstråden

  Bra jobbat! Och skönt att se att jag inte är den enda som får plocka fram vaxningsmaskinen ibland.
 7. antepanteboy

  Träningstråden

  Och där var 12-veckors programmet slut! Tänkte fortsätta ett tag med upplägget jag kört, för att tighta till mig ytterligare. Såhär ser progressen ut.
 8. VickeX

  Playstation stänger ned ett antal tjänster

  Väldigt tråkigt för dom det berör, men tiden går och det är fullt förståeligt att dom inte kan hålla på att stödja alla gamla tjänster. Det är bara att hoppas att det kommer bra alternativa lösningar eller att dom aktiva spelarna (när det kommer till spel) iaf har tid att spela och få vara med i slutskedet för att säga adjö. Hoppas fler företag som gör online only-spel nu för tiden tänker på hur spelet ska bli den dagen det inte längre kan stödjas. Även om det förhoppningsvis och troligtvis är bra länge till den dagen undrar jag hur det blir när GTA Online-servrarna stängs ner... Har två förhoppningar ang det. Delvis att allting som rimligtvis går (karaktären, kläderna, byggnader och såklart bilar) ska vara tillgängligt offline i en solo session, och/eller att alla fordon som släppts exklusivt till GTA Online i det läget läggs till i single player. Vet att det finns moddar som löser det, men officiellt och testat är alltid att föredra. Samtidigt som sånt är tråkigt är det ju också ett tecken på att vi går framåt. Längtar efter att få se nästa generations konsoller, samt vilka nya spel och tjänster som kommer i och med dom. Angående frågan så har jag lånat ut min PS3 till farsan som Blu-Rayspelare, och köpte ett gammalt NHL i julklapp så att vi har kört ett par gånger då jag varit på besök. Använder inte min 360 heller, men den är framme och inkopplad i min hdmi-switcher om suget att spela något sånt spel skulle falla in.
 9. Misterwhoopee

  Svensk politik

  Efter 131 dagar är resultatet alltså en socialdemokratiskt ledd regering som får föra en högst borgerlig/nyliberal politik på nåder. Detta var inte vad jag trodde skulle hända och om de tror att det kommer göra det tredje partiet mindre populärt så tror jag de har fel. Och Vänsterpartiet pallade tyvärr inte trycket. Ett nyval hade varit det enda rätta i det här läget. Jag känner mig fullt ut bekväm med min blankröst i höstas.
 10. Xersize

  Egen-Musik-Tråden

  Vad schysst, jag lyssnar redan nu!
 11. Henkibojj

  Egen-Musik-Tråden

  BECQUEREL DAWN — WE WALKED THIS EARTH Skivan är nu tryckt, numrerad och signerad! Brorsans låtar som han skrivit från 2004 till 2018 under olika perioder har äntligen hamnat i studio, proffsmixats och -mastrats. Omslaget är gjort av Mattias Frisk, samma konstnär som ritat omslag till bland andra Ghost. Jag spelar trummor och slagverk, brorsan har skrivit låtarna, texterna och spelar gitarr och sjunger. Till detta har vi haft två polare som spelat bas och keyboard. Musikgenren är lite varierad, men framförallt "något mjukare hårdrock", alternativt poprock. Dock finns ett par ballader med på plattan som gör den något mer varierad än ett renodlat rockalbum. Första låten är uppe på Spotify redan idag, och resten kommer om ungefär tre veckor. PM:a gärna om ni vill ha ett ex signerat. Kostnad 120:-.
 12. Sony stänger ned ett antal tjänster i sitt Playstation-utbud. Playstation Plus, som varje månad levererat 2-4 spel vardera till konsolerna PS3, PS4 och PS Vita kommer från och med mars 2019 bara att leverera 2 spel till PS4, varken mer eller mindre. PS3 och Vita blir helt utan. Sedan tre år tillbaka är PS-butiken för PSP nedstängd, vilket förmodligen inte gör något alls eftersom den inte var varken snabb eller detaljerad. Vill man köpa PSP-spel får man gå via webbutiken, och frågan är när detta kommer att ske för Vita. Risken är att det kommer ske tidigare än man tror — men ärligt talat, hur många köper spel till Vita, och dessutom med det stora önskemålet att det ska ske via dess interna Store? - Det som också kanske är stort för många är att Warkhawks servrar kommer att stängas ned den 31/1 2019. Jag skrev en spelrecension av spelet 2009 där jag gillade spelet väldigt mycket, men med blandade känslor kring hur det egentligen är i sitt gameplay. Särskilt numera när det bara är supereliten som håller på med spelet. Jag har cirka 80 timmar i spelet och har en K/D på 0.4 max... Med erfarenheter från moderna titlar kan jag säga att spelet skulle behöva en rigorös omstrukturering för att bli kvitt de över-OP flygplanen, all baseraping, konstiga flaggfunktioner och andra exploits som är rätt tröttsamma. 90% av tiden känner man sig rätt chanslös. Men spelet var vackert, roligt och spännande för sin tid, så jag har många goda minnen från det Spelet var en releasetitel och likt många andra uråldrigt arkaiska titlar stöder spelet LAN, vilket betyder att det kommer att gå att spela även i framtiden genom programmet XLink Kai. Jag har dock aldrig fått det att fungera, ens för att få konsolen upptäckt i lobby. Men jag gör väl fel någonstans, gissar jag. Andra spel som påverkas är Twisted Metal och PlayStation All-Stars: Battle Royale samt Sound Shapes. Inget av dessa spelen tror jag väl har särskilt högt spelvärde idag, men jag har iallafall för avsikt att spela ett antal sista timmar ur Warhawk. Var det inte @Adrian G som delade med sig av ett DLC till mig nån gång i tiden? Har du lust att lira något, för gamla tiders skull? - Kort diskussionsfråga: Använder du din PS3 fortfarande?
 13. Tidigare
 14. Helt sjukt hur lite jag sitter vid en dator numera. Har haft en tråd halvt färdigskriven i nästan två veckor nu. :(

  1. Henkibojj

   Henkibojj

   Så, då var det ordnat. Tre veckor senare.

 15. Kiken? KIKEN? JA HITTAR EJ LÄN-PARTYT!!!

  1. Henkibojj

   Henkibojj

   HEY THERE! SHOES! QUALITY ADIDAS!

 16. Show me what you got! I den här tråden postar och diskuterar vi merchandise och samlingsobjekt relaterat till GTA. Det kan vara saker vi köpt, gjort eller bara sett men kanske vill ha! Efter att min bror skaffat en 3D-skrivare och gjort några diafanbilder av en grupp vi båda gillar nämnde jag att det vore häftigt att göra en helt rund lampa och att jag önskade mig en sådan i julklapp. Funderade på vad jag ville ha för motiv och kom fram till att det vore grymt att göra GTA-spelens boxart. Hoppade över idén om en rund lampa då nackdelen vore att man inte skulle se alla bilder samtidigt, och jag ville dela in spelen i grupper. Jag tog boxarten för GTA III, VC och SA och ändrade kontrasten i varje bild för att detaljerna skulle stå ut bättre i svartvitt, sedan skickade jag bilden till brorsan som finslipade inställningarna, konverterade till 3D och slutligen skrev ut bilden. Trots att hans skrivare är en väldigt billig variant blev resultatet riktigt grymt. Nästa gång blir det IV / EFLC / V, sen LCS, VCS och Chinatown Wars
 17. Permanent avstängd från twitter efter anti-pedofili tweet. Så kan det gå. God fortsättning alla sajtare!

 18. Kebab

  Klagomuren

  Jag vill lämna in ett medborgarförslag om att alla artiklar vars rubrik inleds med "Ny forskning: ...." måste ha citationstecken kring ordet "forskning".
 19. Henkibojj

  Officiella nostalgitråden

  Välkommen tillbaka!
 20. eliizar

  Officiella nostalgitråden

  Detta forum ❤
 21. Flaskan

  Go jul o såatte

  God jul och gott nytt gubbs!
 22. Umberto

  Go jul o såatte

  God jul och gott nytt år 2019
 23. Tydligen så har jag en Steam-nyckel till GTA:SA och en till Killing Floor att ge bort. Någon som vill ha en julklapp eller två?

  1. Merkky

   Merkky

   San Andreas skulle vara sick. Min skiva är sedan länge förstörd och kastad och det känns okristet att tanka.

 24. Henkibojj

  Go jul o såatte

  God jul, för tusan hakar!
 25. Kebab

  Go jul o såatte

  GOD JUL!
 26. Henkibojj

  Vilda Västern-Vardagssnack!

  Skulle göra en tour de prison i ett antal counties för att bli kvitt alla bounty hunters och låsa upp diverse tjänster igen, såsom stagecoach. Man blir av med sin efterlysning men också alla pengar man har på fickan. Därför köpte jag upp allt jag hade i mitt camp och stack iväg för att låta lagen ha sin gilla gång. Jag hade redan kastat mig själv i finkan i Valentine, men när jag skulle göra samma sak i Strawberry blev filmsekvensen annorlunda. Dörren till sheriffen slogs sönder och in dundrade en maskerad man som jag genast kunde identifiera som John Marston. Vi flydde till häst, jag stannade strax utanför stadsgränsen och väntade tills de som jagade oss hade tappat bort mig. Därefter tackade jag gänget, gick tillbaka och lät mig bli fängslad igen. Grabbarna kan inte ha trott jag var riktigt klok
 27. Misterwhoopee

  Go jul o såatte

  Detta tillfälle får icke missas! GOD JUL GTASAJTEN!!
 28. Green_Goblin

  Go jul o såatte

  gojul!!!!
 1. Ladda fler händelser
×