Jump to content

GTAsajtens forum


kicken
 Share

Recommended Posts

God afton mina kära forumitvänner.

Dagen har varit lång, men nu nått sitt slut och gått till vila. Här sitter jag halvnaken i min gungstol och gungar fram och tillbaka med en torr whiskey i ena handen och min iPhone i den andra. Jag vet inte vad som for i mig denna afton, men plötsligt kom jag på alla underbara stunder man vart med om här på forumet. Allt från rabarberns daimstrutar till agentens modbrickor. Trots att allt detta skett på ett simpelt kodat forum känns det ändå som minnen man kommer bära med sig bra länge den dagen forumet går i graven.

Således tänkte jag att vi kunde starta en tråd där vi samlar på oss alla fina minnen sedan forumstarten 2002. StellHells 1000e post? KalleR på raggarträff? Partypoopern och mytomanen SlewME? Agenten blir Tikki? Umbertos tecknade mästerverk? Vad minns vi?

***************

2002 :

GTAsajtens forum skapas

Hultenius har under många år drivit den framgångsrika hemsidan GTAsajten. År 2002 är det dags att utvidga communitien och han skapar således GTAsajtens forum.


Spam-forumets uppgång och fall.

n0llans forum: Det hela startade med att Hultan stängde Spamforumet sensommaren 2003, eftersom det började spåra ur. Detta tycktes inte om av några, framförallt skribb och Topp3 som valde att spamma ned forumet så gott de kunde och kort efter att ha blivit portade satte skribb istället upp n0llans forum (förkortat n0f) med Topp3 som admin. Ganska snart attraherade forumet till sig en massa andra figurer från GTAsajten (inte bara bannade), bl.a. Pico, Crice, Umberto, Weener och en massa andra. I grund och botten fungerade det som en ersättare för spamforumet, iaf de delar som faktiskt fungerade. Lekar var framförallt populärt. Det höll i sig i ett par år, men började sedan dö och stängdes någon gång i början av 2006. Tror att man fortfarande kan se framsidan i Internet Wayback Machine.

2003:

Vad betyder runka?

MetoC7 ställer frågan vi andra aldrig vågat ställa tidigare.


"Mongo kräm"

Forumiten Kamikaze bestämmer sig för att tacka Hultenius i en något udda tråd med ett något udda trådnamn.


Vänta på Munkarna

Forumiten Seablossom vill ha hjälp med ett uppdrag i GTA: Vice City och vänder sig snällt till GTAsajten. Uppdraget går ut på att man skall stjäla en stridsvagn och enligt forumiterna skall man vänta tills militärerna "går iväg och köper munkar".


Använder du dämpningspapper?

The-Copy startar en väldigt udda tråd som handlar om nödvändigheter vid toalettbesök.

2004:

San Andreas- hysterin

GTA släpper det efterlängtade GTA: San Andreas som är uppföljare till succén GTA: Vice City. San Andreas-hysteri råder på hela sidan och forumet och en massiv flock av nya användare registrerar sig på GTAsajten.


2005:

Tigern flyttar till USA

Användaren Tigern är förälskad i USA och bestämmer sig en dag för att försöka lura forumet om att han flyttat till USA. Den planen blir allt annat än lyckad.


Tobias Nilsson stalkar Hultenius

Tobias Nilsson var en medlem som gång på gång stalkade skaparen Hultenius. Det slutade som tur var inte illa, men ingen gick miste om att Nilsson var ett fullblodat psyko.


Rasister blir ägda av Mahalo - 1 | 2 | 3 | 4

Mahalo var inte bara en man med ett finger för udda diskussionsämnen. Han var även intelligent, antirasist och godhjärtad. Här ser vi fyra exempel på hur han äger sönder forumiter med rasistiska åsikter.


Jacker och Weener trollar forumet

Jacker och Weener bestämmer sig en sen kväll att koka ihop en mycket märklig historia där de tydligen har upptäckt ett hiskeligt spöke i Weeners webcam.


Pottzork och Hemulten spammar ner forumet

Pottzork och Hemulten har sedan starten av GTAsajten varit två välkända användare. En dag sent år 2007 bestämmer de sig dock för att allt har ett slut. De säger hejdå till forumet genom att spamma ner alla forumdelar.


Mahalo tipsar om en låt

Tråden Musiktips är en av de populäraste trådarna på GTAsajten. De flesta tipsen består dock av ett artistnamn och ett låtnamn och eventuellt en rad text om låten. Mahalo väljer däremot att en sen novemberkväll berätta om sina känslor om en Cornelis Vreeswijk-låt på ett något udda sätt.

2006:

GTAsajten spelar SWAT 4

Gtasajten spelar SWAT 4 under några veckor. Uppslutningen blir större och större och det blir för det mesta bara trams av det hela. Ice Cube lyssnar på oss med mikrofon och svarar med text. Sniper vill mirrora R2D2. Karatemorfar tror att det är CS och löper runt och sabbar hela känslan. Totalt kaoz. Curly, Everest, Jacker och någon mer börjar spela på andra servrar men vill inte dela med sig av IP:t till oss andra.


Forumiten Cyper börjar tro på spöken

Cyper startar en tråd efter en "kuslig" händelse som får honom att tro på spöken. Han skriver ut om sina känslor som besvaras av en stor dosa kritik.


En komet är påväg mot GTAsajten

Forumiten Tux får ett mail från McDonalds om att en komet är påväg mot GTAsajten. Det visar sig sedan att många andra har fått exakt samma mail. Vad är det egentligen som är på gång?


Darkjak beskriver sitt hat för homosexuella

Användaren Darkjak har länge hatat bögar "eftersom de flörtar med tjejer för nöjes skull. Det sänder ut fel signaler till kvinnorna, och får dem att tro att bögen är intresserad av dom. Och utger dom sig för att vara bögar tror tjejerna alltid att de kan få honom att ändra läggning". Skapar en omröstning om vad orsaken till homosexualitet är.


VickeX blir påkommen


Okka, The Dude, Crice och Pico bestämmer sig att lämna forumet

Okka, The Dude, Crice och Pico får för sig att de har vuxit ur forumet och lämnar därför med pompa och ståt.


GTA PixelCity

Forumiten -NightHawk- tar initiativet till att starta GTA PixelCity som blir en stor succé och slutar på 79 sidor! Värt att nämnas är dock att det fanns många andra PixelCity-trådar långt innan 2006.


Dagens LOL

Efter ett utdragen kamp om att bli härskare av sida tusen fuskar Stellhell och gör så att han själv vinner titeln. Sedan blir han vansinnig och låser tråden.

2007:

Mahalo slår till igen

Mahalo var en forumit som ofta hade något udda åsikter. Här skriver han ett långt inlägg om prostitution.


Ge kritik för min låt

Shady_4_life har gjort en raplåt och bestämmer sig för att publicera den på forumet för att se vad forumiterna tycker om den. Medlemmen Tommy_killer är inte så förtjust och menar att det var det sämsta han hört. Det hela slutar med en battle där Tommy gång på gång blir ägd.


Eazy E försöker ragga upp en tjej

Eazy E har bekymmer och vänder sig en dag till GTAsajten. Han har nämligen svårigheter att ragga upp en flicka han så mycket gillar. GTAsajten to the rescue!


"Ett jävla loj här"

SlewME blir förbannad på forumet, forumiterna och allting annat. Han går bärsärk i en nystartad tråd där han bl.a. säger att GTAsajten är "nya Lunarstorm". Tråden slår rekord i antal inlägg på snabbast tid.


SlewME startar GTAnytt

SlewME är så pass trött på GTAsajten att han tar i med sina egna hårdhandskar och skapar en ny GTA-sida kallad GTAnytt.se. Sidan växer sig stor på kort tid, men lyckas aldrig bli ett nytt GTAsajten.


Signaturdelardagen

Det hela börjar med att eXotic och kebab på ett och samma klockslag byter till exakt likadana avatarer och signaturer. Forumiterna blir till en början chockade, men följer sedan på trenden. Signaturdelardagen är därmed uppfunnen!

2008:

GTAsajten spelar eRepublik

GTAsajten upptäcker det nya rollspelet eRepublik och bestämmer sig snabbt för att ta över Indien. Forumiterna blir härskare i landet, men blir efter många roliga veckor attackerade av Pakistan vilket leder till att många hoppar av det annars så roliga tåget. 125 sidor!


Agenten blir moderator

En av de mest minnesvärda historierna i hela GTAsajtens historia. Agenten får ett mail från "Hultenius" om att han inom kort kommer bli en ny moderator på forumet. Mailet är naturligtvis fake, men Agenten tror fullhjärtat på att han kommer att bli moderator.


Umberto står för ett av de mest minnesvärda aprilskämten

Umberto lurar hela forumet om att han är mörkhyad vilket är någonting som inte alls stämt in på hans profil tidigare. Många blir chockade innan de förstår att de hela var ett skämt.


GTA IV släpps

GTA IV släpps och det råder hysteri i GTA-delen av forumet för första gången sedan GTA San Andreas släpptes. En ny flock av nya användare (som vid San Andreas-släppet) är en syn som däremot uteblir.


Nytt rekord i inloggade medlemmar samtidigt slås

Dagen efter släppet av GTA IV får den större majoriteten sina spel hemskickade till sig. 729 medlemmar loggar in samtidigt.


Hultenius & Co del 1 & 2

Umberto släpper en ny succé kallad Hultenius & Co del 1 & 2. Det blir en massiv succé bland forumiterna som skriver hyllningskrönikor till artisten Umberto.


L_Voll postar en bild på en Mund

L_Voll bestämmer sig för att posta en bild på en mycket märklig varelse som utmynnar i en mycket konstig diskussion mellan Reve och Renard. Renard drar exakt två år senare upp exakt samma diskussion.


Loungen blir till

Efter många om och men skapas en ny forumdel - Loungen. Där skapas lektrådar, rollspel och andra roligheter.


Gizmo kommer ut som zoofil

GiZmo har under åren varit en välkänd forumit, men ingen har känt till hans kärlek för djur. En kärlek som sträcker sig lite längre än gosande.


Bluffen om SlewME

En ny medlem vid namn Osiras skapar en ny tråd för att berätta sanningen bakom medlemmen "SlewME". Till många forumiters förvåning (fast ändå inte) visar det sig att SlewME har råljugit om sig själv i flera år. Han har aldrig varit ordningsvakt, han har inte varit 20+ år och han har inte gjort mycket han påstått sig ha gjort.


GiZmo stalkar Vice

GiZmo väljer en dag att gå förbi Vice hus och tar sedan även bilder på huset som han senare samma dag lägger upp på forumet. Vice är helt ovetande om vad som hänt.

2009:

Forskare försöker övertyga GTAsajten om hur vi alla egentligen kom till

Forskare skapar massa trådar (som sedan blir samlade i en tråd) om meningslösa teorier. Sammanlagt 39 sidor av lulz.


Kicken lämnar forumet efter en skandal

Kicken ringer runt bland forumiter och spelar in samtalen. Han gör sedan en tråd där man skall para ihop forumiterna med rösterna. En massa kritiska röster höjs och det slutar med att kicken flyr utomlands.

2010:

GTAsajten uppgraderas

Efter hela åtta år på ett forum som var slitet, dåligt och ute uppgraderas GTAsajten till ett nytt, fräscht och ungt forum!

2011:

Kicken står för rekorderlig jinx

Kicken sitter och tittar på en Premier League-match mellan Arsenal och Newcastle. Då drar han till med en av världshistoriens största jinxar.


Renard blir rekordägd

Forumiten Renard blir den medlem på GTAsajten som blivit mest ägd, alla kategorier. Jazz står för "ägningen".

Redigerad av kicken
  • Gilla 5
Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Minns inte datumet, men när Weener och Jacker(?) lurade forumet att där fanns ett hiskeligt spöke i Weeners webcam!

Det var sommaren 2005! :naughty:

Få se nu...

2003:

* Jacker registrerar sig och forumet blir sig aldrig likt igen!

* Spam-forumets uppgång och fall - skribb och Topp3 flippar ur totalt när Hultan stänger det och skapar istället n0llans forum

* Munkarna!

2004:

* San Andreas- hysteri

2005:

* Jag och Weener trollar hela forumet med en gummimask

* En komet slår ned!

2006:

...

2007:

...

2008:

* GTA IV

* Nya moderatorer

* Loungen

2009:

...

2010:

...

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Den stora kraschen i december 2005 (Eller var det 2006? Har nämnt det flera gånger i trådar liknande denna, men likt förbannat glömmer jag vilket år det var... Tror ändå på 2005) då någon dryg månads poster gick puts väck och folk som precis hade kommit över 1000-sträcket blev griniga för att de förlorade några hundra inlägg. :P

2006: Gtasajten spelar Swat 4 under några veckor. Uppslutningen blir större och större och det blir för det mesta bara trams av det hela. Ice Cube lyssnar på oss med mikrofon och svarar med text. Sniper vill mirrora R2D2. Karatemorfar tror att det är CS och löper runt och sabbar hela känslan. Totalt kaoz. Curly, Everest, Jacker och någon mer börjar spela på andra servrar men vill inte dela med sig av IP:t till oss andra. Härliga tider.

Minns inte det exakta datumet men dagen då Kebab gjorde över 100 posts på 24h ligger mig varmt om hjärtat.

:lol:

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Skriv inlägg...

×   Innehåll kopierat inklusive formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har expanderats till ett media-block.   Visa länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...