Jump to content

Dusse

Medlem
 • Inlägg

  1 864
 • Blev medlem

 • Senaste online

 • Dagar i topplistan

  5

Dusse prisades 29 augusti 2018

Dusse hade flest gillade inlägg!

Anseendepoäng

83 Lovande!

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://

Profilinformation

 • Kön
  Hemligt

Profilbesökare

Detta block är inaktiverat och visas inte för andra användare.

 1. En positiv utkomst av valet måste väl i alla fall vara dibels bannande eftersom att han nu tappat det helt och öppet börjat uppmuntra till våld och brott. Gott så.
 2. Dusse

  Svensk politik

  Kom hem vid tvåtiden i natt efter att ha suttit och räknat röster. Kul, tråkigt och intressant.
 3. Dusse

  Klagomuren

  Den politiska debatten om "arbetstid" och arbete. Alldeles för många sätter det som självklart att fler ska jobba och fler timmar ska det jobbas utan att det överhuvudtaget ifrågasätts varför. Om ett år är det 100-årsjubileum för införandet av åtta timmars arbetsdag. Om tre år är det 50-årsjubileum för arbetsveckor på fem dagar. Det är 41 år sedan den nuvarande semesterlagen infördes. Det är helt sjukt att det inte görs några framsteg i de här frågorna och att debatten knappt ens existerar mer än som sporadiska förslag i småpartier. Helt sjukt, helt galet. Ingen som inte är i pensionsålder nu har fått se ordinarie arbetstid minska under sitt arbetsliv. De allra yngsta som överhuvudtaget fått förbättrade villkor, i form av fem dagars utökad semester, är 57 år gamla.
 4. Har tittat igenom alla tre säsongerna av BoJack Horseman på några veckor, efter att tidigare gett upp efter 3-4 avsnitt. Förvandlingen som sker över första säsongen är helt otrolig, så att kämpa sig igenom de första avsnitten är klart värt det.
 5. Dusse

  Klagomuren

  Skulle vilja klaga lite på att svensk mediarapportering kring valet i Frankrike kretsar allt för mycket kring Marine Le Pen och ger sken av att hon faktiskt kan komma att vinna, när sanningen egentligen är att hon inte ens är i närheten. Ger en otroligt skev bild av fransk politik vilket är tråkigt med tanke på de stora förändringarna som faktiskt håller på att ske inom den.
 6. Har tittat på Lovesick (tidigare kallad "Scrotal Recall", vilket är ett horribelt namn) på Netflix och har fått kämpa för att dra ut de två säsonger som är ute till två veckor. Fantastisk serie som definitivt är topp tre av all TV jag har sett, och första romcomen på länge som överhuvudtaget tilltalat mig. Påminner något om How I Met Your Mother (och inte alls. Mycket mer engelskt än amerikanskt), men utan karikatyrer till karaktärer och bättre manus. Bästa soundtracket på TV sedan Chuck tog slut, och det är svårt att inte bli lite småkär i Antonia Thomas. Rekomenderas starkt.
 7. Snart gör de väl dibel till admin också. Helt ofattbart.
 8. Dusse

  Klagomuren

  Ser framtiden med stor tillförsikt när nu tydligen allting "kan få tankarna att föras till Trump", till och med när det är relativt milda vänsteråtergärder. Känns positivt för debattklimatet!
 9. Dusse

  Val 2014

  Varför tycker du det, när i sort sett all forskning som finns på området visar att hårda straff varken har högre avskräckande effekt och inte ger lägre återfallsfrekvens (utan istället kan ge högre), samtidigt som det kostar otroligt mycket pengar att låsa in folk?
 10. Dusse

  Klagomuren

  Hur fan kan HBO Nordics hemsida och appar vara så fantastiskt dåliga? Det är ta mig fan imponerande.
 11. Är det någon som vet vad den här sortens kontakt heter?
 12. Jag tycker att folk som fokuserar på pengar är lite fel ute. Sannolikt går kungahuset nästintill jämnt ut ekonomiskt sett jämfört med alternativen, och att dra upp det som anledningen till att det bör läggas ner gör det bara mycket lättare för motståndarna att skjuta ner. Bättre då att fokusera på att det är fel att vi har offentliga positioner som endast kan ärvas.
 13. Dusse

  Klagomuren

  Och eftersom vi respekterar den lika mycket som herrfotbollen, ska den inte drivas som någon sorts välgörenhet där herrarna betalar för bilar till damerna, utan damerna ska få klara sig på egen hand. Det är nedvärderande att tycka att de inte kan klara sig själva. Segers fjanteri tänker jag inte ens vara på, för det är så förbannat uppenbart att hon inte har läst vad Zlatan har sagt.
 14. Dusse

  Klagomuren

  Ja, mest sannolikt på exakt samma ställe med tanke på hur liten påverkan landslagsspel tycks ha på spelarutveckling. Men jag förstår mig inte på dig här - när herrlandslaget betalar för pojkarnas U17-landslag är det en investering i herrlandslagets framtid. Det är ju en helt befängd metafor. Instämmer. Inte säker på om du är på riktig - och riktigt besviken på Frändén som annars brukar vara vettig. Men det går väl så när cheferna på Aftonbladet vill ha konflikter.
×
×
 • Create New...