Jump to content

Bebben

Medlem
  • Inlägg

    758
  • Blev medlem

  • Senaste online

  • Dagar i topplistan

    10

Bebben prisades 28 oktober 2023

Bebben hade flest gillade inlägg!

Om Bebben

  • Födelsedag 1994-09-22

Profilinformation

  • Kön
    Man

Profilbesökare

13 481 profilvisningar

Bebben's Achievements

Stammis

Stammis (9/14)

  • Dedikerad Rare
  • Week One Done
  • One Year In
  • One Month Later
  • Feedback ninja Rare

Recent Badges

253

Anseendepoäng

  1. Tom Petty kommer rulla på min Spotify i några dagar nu...
  2. "It was surreal.." får mig att tappa det haha.. I övrigt gör jag liksom du en resa genom det animerade materialet, där jag nyss har sett det sista av Clone Wars och är nästan igenom halva The Bad Batch, som kändes som ett naturligt steg efter CW. Kollar dock på Ahsoka parallellt ändå, men man gör ju som man själv känner är bäst!
  3. Cynikern i mig tänker att det är Disney vi talar om, som ju generellt sett gillar pengar, vilka med fördel erhålls genom att attrahera en bred publik med varierande ingångsvärden till produktionen. Förstå sammanhanget kommer en nog att göra oavsett vilka av de övriga serierna en har sett, det grundjobbet gör nog Disney åt oss. Att ha sett det andra innebär nog bara att det blir desto fler 'Ooooh'- och 'Aaaah'-ögonblick när något bekant fladdrar förbi. Så tänker jag generellt när jag navigerar den mycket sequel-/prequeltäta samtiden vi trots allt lever i. Har själv inte sett Bad Batch men är nyfiken på den. Så mycket content att ta sig igenom..
  4. Är inne i något slags hårt Star Wars-mode just nu. Är ganska taggad inför Ahsoka som ju kommer om bara några dagar. Kollar parallellt på The Clone Wars som verkligen expanderar universumet under pre-empire-eran på ett underbart sätt. Minns att jag även kollade en bit in i Rebels under studenttiden, vilken det nog hade varit gott att ha sett mer av nu när Ahsoka kommer. Som en parentes kollade jag på Rogue One igår kväll och det är ju också bara en förjävla bra rulle. Pew pew zoom zoom beep boop
  5. Ättika! Slår i några cl och låter stå en stund, ger det sedan några gnugg med toaborsten och sen är det vitt som snö. Det är väl avlagringar i stil med kalk som det biter på inbillar jag mig. Har alltid en ättika till toalettändamål och en till kök/matlagning, känns lite ofräsch att blanda..
  6. Okej, tack! Det jag tänkte var att det skulle se ut som en jordgubbstårta.. haha. Får jobba vidare på det. Utmaningen är att jag tänker att detta ska se ut som en staty i sten eller marmor, varför jag ju i princip är begränsad till att använda mig av gråskalor. Hur som helst så är tanken att stilen ska vara liknande tidigare bilder jag har gjort, varav några utvalda presenteras här:
  7. Jag har börjat skapa lite digitala konstverk på sistone. Kanske visar upp några bilder senare, men nu vill jag ha er hjälp till en ny bild jag fixar med. Vill ni titta på utklippet här och berätta vad det är ni tror att ni ser? Vad är det som sker i bilden? Vill nämligen veta om jag lyckas tillräckligt väl med att återge det som jag tänker mig..
  8. Det är ju lite anmärkningsvärt att leveranstiden kan variera mellan de upplevda 24 timmarna eller de påstådda 8 dagarna. Det man vill veta är ju (1) hur maskineriet ser ut för att få fram paketet på 24 timmar (2) vad som måste gå fel för att det ska ta 8 dagar istället
  9. Fenomenet Barbenheimer har väl inte undgått någon? Jag såg just Oppenheimer i helgen och ska fortfarande se Barbie, kanske till helgen som kommer. Det går inte att säga något annat än att Christopher Nolan, som ju ligger bakom Oppenheimer, gör bra film. Bra film är det. Men jag kunde, efter att ha sett filmen, ändå inte undgå att störa mig på tre saker (nu hoppas jag att jag lyckas använda spoilertags rätt): För det andra: För det tredje: En fjärde minigrej: Men som sagt, bra film är det och den är ändå sevärd.
  10. Är inne och tar mig en titt på forumet efter en tids bortavaro och tänker att jag gott kan avlägga rapport i något avseende, så här bifogas bilder på en ny hobby jag har skaffat mig under det senaste året. Har intresserat mig för reservoarpennor vilka, för den icke insatte, är pennor som bygger på att bläck fylls på i antingen kapselform eller genom en skruv-/pumpanordning. Flödet av bläck ner på pappret bygger på kapillärkrafter genom spetsen. Det faktum att bläcket måste tillföras pennan separat innebär såklart att det finns en uppsjö av valmöjligheter när det gäller just bläck i avseenden som färg och tonskiftningar, blänk, skimmer och så vidare. Bilderna visar de tre pennor jag har skaffat mig under året och de skiljer sig åt vad gäller prisklass (från ca 200 kr för den orangea, 700 kr för den blå till 1100 kr för den i mässing) samt val av storlek på spetsen. De finns i olika utföranden där spetsen kommer i storleksskalan Fine - Medium - Broad vilket avgör tjockleken på linjen av bläck på pappret. Detta är också ett skäl till att jag valt att skaffa flera pennor, det är roligt att testa lite olika varianter. Vad skriver jag med pennorna? Allt och inget, inköpslistor, citat från böcker jag läser, gratulationskort med mera. Det är snarare så att intresset för pennorna driver fram behov av att skriva, än det omvända. Jag har till exempel övat på god handstil sedan jag började använda dessa, vilket ju i någon mening kan betraktas som en konstform som inte ligger i centrum i vår tid. Den relativa ymnigheten i bläckflödet från pennorna ställer högre krav på papper av tjockare kvalité, vilket i sin tur ger upphov till en användarglädje och i förlängningen skrivarglädje. Jag kanske börjar skriva lite mer dagbok framöver, vem vet.
  11. Nog finns det spel som lockar i framtiden, men det handlar om de stora titlarna så som The Elder Scrolls VI: (minns inte ens vart det ska utspela sig), GTA VI (under antagandet att en sådan utgåva kommer) och Mass Effect som tydligen ska komma ut med ett nytt inslag i serien. Det tråkiga är att jag tvivlar på att någon av titlarna kommer att vara särskilt bra. Det brukar vara så med spel, för att inte säga "nuförtiden" så åtminstone nu i vuxen ålder. Sen är det oklart om jag ens kommer ha en maskin att spela dem på när de väl kommer. Kommer knappast köpa ett PS5 för att spela Elder Scrolls VI, och jag köper inte direkt några värstinggrafikkort till PCn för speländamål längre. Får la se!
  12. Om du nu skulle ta och kopiera texten i ditt eget inlägg in i ett W0rd-dokument, när du då högerklickar för att klistra in i W0rd-dokumentet ser du kanske att du har att välja på olika inklistringsalternativ. Bland dessa kan du välja att bara behålla textinnehållet, eller att ta med dig formateringen (typsnittet). Den snabba varianten är att klistra in genom CTRL+V och sedan trycka CTRL och sedan T, då följer endast texten med och matchar typsnittet i det befintliga dokumentet. Fungerar även på detta sätt att klistra in text i Excel. Får för mig att W0rd och Excel är de vanligaste destinationerna för att klistra in saker i Windows. Edit: W0rd-filter
  13. Kan väl bara instämma, den mesta av tiden jag tillbringar "på internet" ägnas åt Facebook, Instagram, Youtube och ett par streamingtjänster. Jag förhåller mig snarare skeptisk än nyfiken till oberoende hemsidor eftersom det känns som att där kommer lura någon skum annons eller skadlig kod. Det kanske bara är talande för själva utvecklingen. Vad jag däremot har upptäckt i någon sorts motsatt digital-analog utveckling är böcker. Insikten att det finns så otroligt många olika böcker att läsa har slagit mig med kraft, och från att ha läst kanske en eller ett par böcker (vid sidan av eventuella studier) per år har jag nu under pandemiåret läst runt tio stycken. Nyfikenheten får ta mig från en bok till en annan. Det känns nästan jämförbart med "internet" så som det kunde vara förr, om man jämför en ny bok med en ny hemsida.
  14. Om läget var svårbedömt innan utan hänsyn till pandemin, så är nog alla möjligheter att förutspå utfallet helt bortblåsta nu, utifrån vad rädslan för smittspridning kan göra med valdeltagandet och hur väl poströstningssystemet fungerar etc. Vi får la se i höst!
  15. Eurovision song contest: The story of fire saga, på Netflix. En kul film! Bjuder på några riktigt roliga ögonblick i sann Eurovision-anda. Lägg ifrån dig finsmakarscarfen och njut av lite dum komedi med oväntat bra musik.
×
×
  • Create New...