Jump to content

Henkibojj

Admin
 • Inlägg

  10 175
 • Blev medlem

 • Senaste online

 • Dagar i topplistan

  177

Henkibojj prisades 20 mars

Henkibojj hade flest gillade inlägg!

Anseendepoäng

1 369 Go gubbe!

2 följare

Om Henkibojj

 • Födelsedag 1987-12-14

Kontaktinformation

 • Skype
  henkibojjGTA
 • Hemsida
  http://

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Ort
  Linköping
 • Intressen
  Trummor, Metallica, musik, PS3, tv-spel

Profilbesökare

28 457 profilvisningar
 1. Henkibojj

  Officiella guideböcker

  Det här med officiella guideböcker har jag nog aldrig fattat grejen med, fram tills dess att spelen börjat bli så stora och så komplexa att man ändå sitter jättemånga timmar på Wikipedia, Wikia och Fandom, för att inte tala om Youtube. Det har fått mig att tänka om och vissa spel kan jag bara inte begripa hur de kan skicka i fysisk kopia utan varken karta eller infohäfte. Horizon: Zero Dawn är ett sånt exempel. Jag gillade alla smågrejer man kunde göra i RDR1 och därför såg jag fram emot den biten väldigt mycket i RDR2. Så småningom såg jag värdet i att faktiskt sitta med en kraftig, tung, inbunden guidebok och leta upp specialkartor för småsaker, jakt, djur och annat. Själva walkthrough:n ger jag inte ett jota för, det är ju fusk. Men att få läsa minsta lilla detalj om vilket vapen och vilken ammunition man ska använda för att jaga vissa speciella typer av djur i vissa speciella typer av natur för att få vissa speciella djurdelar för att skapa vissa speciella föremål, ja sånt kan jag gladeligen sitta hur länge som helst med. Hur är det med er, köper ni guideböcker? Har ni gjort det förr, vill ni göra det framöver? Visa gärna några av era inköp! Här är min inbundna guidebok till Red Dead Redemption 2:
 2. Fyra medlemmar inne en lördagkväll! Yeah! (Både äkta och spelad glädje :P)

  1. Misterwhoopee

   Misterwhoopee

   Försöker minnas vad rekordet för flest medlemmar online samtidigt var...

  2. Henkibojj

   Henkibojj

   Det var vid IV-releasen iallafall, det vet jag. 382?

 3. Henkibojj

  Stuntfilmer

  Alltså jag ÄLSKAR detta! Så sanslöst fantastiskt att det fortfarande, 17 år efter release, görs stuntingvideos på exakt samma klippsätt som förr och att det fortfarande går att lamslås flera gånger i en och samma video över vilka trick som ens är möjliga att göra! Helikopterstudsen med taxin, motorcykeln på den korsformade byggnaden och antennen, RC-planet genom skrotkranen, stunts man trodde var färdiga men det finns ännu en rail att grinda, och en till, och en till... Helt fantastiskt. Snyggt jobbat! Det får mig att känna att tiden typ stått still här på forumet, fast det händer väldigt lite om dagarna nuförtiden. Annat var det när det alltid var 15+ användare online samtidigt. Vissa ställen kände jag inte igen, men det var nog mer mitt dåliga minne som spökade än något annat. Men jag kom på en sak — alla remasterprojekt som görs för att få VC och liknande spel att köras i IV och V-motorerna... Finns det någon som gjort tvärtom? Att återskapa LC och LS+SA i GTA SA-motorn? Det skulle vara grymt att spela GTA V som på SA-tiden. Sjukt fett.
 4. Henkibojj

  Battlefield V

  Jag plockade upp BF3 på PS3 nyligen och saatan asså, jag är fortfarande skillad. Skulle vilja spela igen men inte för att fastna i meningslösheten utan i så fall att hålla på med ett gäng på någotsånär regelbunden/återkommande basis. Största felet med allt mitt MP-lirande oavsett spel men särskilt i stortitlar jag fastnar hundratals timmar i, är att jag aldrig haft någon person eller något gäng att lira med ordentligt. Man sitter med randoms och saknar möjlighet att få nåt vettigt ut av det. Jag kan tänka mig BF 5 men kör hellre något av de äldre på prov först. BF3 har jag haft grundutgåvan av på PC ett bra tag och köpte nyss Premium billigt. Så även BF4 + alla kartor. No takers? @Kebab, @eXotic, @Lajnux, @Flaskan? EDIT: Det kostar visst bara 350 kronor på EA-rean på Origin just nu. Värt att veta för den som är intresserad!
 5. Henkibojj

  Spelfynd

  EA har rea på Origin. Jag köpte BF3 premium-tilläggspaketet för 50 spänn, och BF4 startkit för 50 där med. Anledningen att jag tog just denna kombo var att jag redan har BF3+Premium på PS3, men PC fick jag grundspelet i en Humble Bundle för en tia, typ, och struntade i Premium. Ville inte lägga flera hundra på ett spel jag redan bränt ut. Men 50 spänn kan jag ge! Vad gäller BF4 har jag aldrig spelat det. Inte startat en minut ens en gång, men eftersom EA själva gav bort kartpaketen (dock ej premium, vad nu skillnaden verkligen är) gratis, hämtade jag dem för flera år sedan utan att äga grundspelet. Men 50 spänn kan jag ju ge nu såhär ett antal år efteråt Och btw ger Humble Bundle ut GRID 2 gratis fram till söndag eftermiddag. Se till att claima koden när ni väl fått spelet också! Det har man bara några dagar på sig att göra innan koden försvinner.
 6. Henkibojj

  Red Dead Redemption 1 finns nu till PC!

  149 kr i månaden för ett spel är mycket även i mina ögon ja, men om du verkligen inte tänkt skaffa en konsol för ~500 och ett spel för ~200 såhär nio år efter release kan du åtminstone testa det gratis i sju dagar. Det finns också andra titlar, som Uncharted-serien (tre eller kanske fyra spel är uppe), God of War och The Last of Us.
 7. Henkibojj

  Red Dead Redemption 1 finns nu till PC!

  Men du kan ju fortfarande spela det?
 8. Ja, lite clickbait får man väl använda sig av i dessa moderna tider? Men det är ändå sant! Spelet har inte släppts till PC eller portats eller emulerats, men det har blivit tillgängligt via tjänsten Playstation Now, som lanserades i Sverige idag. Jag skrev lite grann om tjänsten i en annan tråd, läs gärna där. Kort sagt går det ut på att ni skaffar ett Playstationkonto, tankar programmet här, registrerar er för tjänsten Playstation Now (kostar 149 kr/mån eller 999/år) och börjar streama spelet. Om ni äger en PS4 kan ni även tanka spelet till hårddisken för en snabbare och stabilare upplevelse. Därefter kopplar man in en PS3-, PS4- eller en Xinput-kompatibel handkontroll och börjar lira! Observera att tjänsten också innefattar andra hardcore Playstation-titlar, inklusive The Last Of Us som fått hela spelindustrin att tänka om hur spel ska skapas. Har du aldrig lirat RDR1 och inte heller kunnat/tänkt skaffa en konsol med spelet, nu har du chansen att sätta tänderna i 2010-talets bästa spel!
 9. Henkibojj

  Playstation stänger ned flera tjänster - och öppnar en ny

  Döpte om tråden hellre än att starta en ny (denna gång, annars vill vi ju gärna ha fler trådar). Ja, här går det fort i svängarna. Playstation Now har nu lanserats i Sverige och finns tillgängligt sedan i morse på åtminstone PS4. Inget till PS3 (än) vad jag kan se. Tjänsten går ut på att man betalar en månadsavgift för att få tillgång till en stor del av katalogen till PS4 och PS3. Vad jag förstått finns eller kommer det finnas även titlar till PS2 och PS1 också. Tjänsten finns tillgänglig på PS4 och även PC, vilket faktiskt egentligen är det mest intressanta i det hela. Särskilt ni som aldrig ägde en Xbox 360 eller PS3 och aldrig fått tillfälle att lira Red Dead Redemption 1 - nu har ni chansen. Till PC kan man koppla in en PS3-kontroller, en PS4-kontroller eller vilken handkontroll som helst som stöder Xinput, vilket innefattar de flesta sorter. Om ni startar tjänsten kommer även er 7-dagars provperiod att börja, och det verkar inte som att det finns något sätt att undvika detta. Jag har inte tid att lira denna vecka med PS Support sa att de inte kunde göra något åt saken. Jag frågade samtidigt vad tjänsten skulle kosta, för det står ingenstans i varken app, support, bloggar eller hemsidor. Priset är 149 kronor per månad eller 999 kronor per år. Själv tycker jag det är ett rätt högt pris, särskilt med tanke på att man inte äger något av spelen (se tidigare rant), men vill man starta ett helt år av PS3-spelande och ta igen vissa titlar man aldrig fått tillgång till det är det ju ett kap. Jag tycker att det är rätt häftigt, intressant och att det faktiskt finns en nytta med det. Ungefär som Remote Play till PS3, med tillgång till alla stortitlar man kanske missade genom åren. Personligen kommer jag inte betala för det utan letar hellre vidare på begagnatmarknaden, onlinebutiker eller på PS Store-reor som återkommer lite då och då. Tjänsten är helt och hållet fristående från PS Plus. Det enda ett plusmedlemskap kommer ge är vissa möjligheter till förflyttning av sparfiler från fysiska system genom molnlagring. I övrigt sparas alla spels förlopp i PS Now-molnet.
 10. Henkibojj

  Foto-på-det-du-precis-köpt

  Köpte en PS3 slim i december. Jag har hackat den och spelar mest Lucasarts/SNES-emulatorer och sånt på den. FTP-funktioner är najs, och möjligheten till en bättre mediaspelare som tar lite fler filformat. Enda saken jag egentligen saknar med vanliga mediaspelaren (förutom alla format) är en sleeptimer. Det ingick även 30 spel, mestadels för kids och sportfånar men det får duga. Jag har tänkt behålla de med flera spelare och de övriga som är bra, resten kommer jag väl sälja. Kommer inte ge mycket pengar men det är mindre skit att städa undan hela tiden. I övrigt: PS Move, inklusive kamera (bra för PC-streaming, mindre intressant för PS3), tre handkontroller (men två är döda batterier i och den tredje letar de fortfarande USB-dongel till). Vi får se hur mycket jag bryr mig om att åtgärda de sakerna och reducera spelsamlingen. 1100 kronor. Fortfarande värt det.
 11. Yeah! Grattis! :)

  1. VickeX

   VickeX

   Tack så mycket! :)

 12. Henkibojj

  Bojjan streamar

  Jag hittade lite nya sätt att streama från min PS4, så det är fullt möjligt att jag börjar med det här lite på prov igen. Jag köpte en PS3-kamera men den kan inte kopplas till PS4. Däremot kan den kopplas med ett plugin (här, for future reference) till PC, så att den får bli en snäppet bättre kamera än min inbyggda webbkamera i laptopen. Jag kom också på att man kan använda Remote Play för att få in bilden till datorn, där man sen lägger på kamera och chatt. Chatten lärde jag mig också göra transparent häromdagen. Finns det några spel ni vet att ni är sugna på men som bara finns till PS4? Finns det några gamla spel ni är sugna på att se (mig lira)? Just nu är det mest Horizon: Zero Dawn, Red Dead Redemption 2 och eventuellt Rise of the Tomb Raider och Deponia 2 som är aktuella. Kanske kör jag Portal 2 med brorsan också, vi får se.
 13. Henkibojj

  Vad ser du fram emot i spelväg?

  Hohum, här är vi snart två år senare och det är fortfarande The Last Of Us 2 som står i spelhypens fokus. Men jag har fortfarande en rätt diger backlog av gamla spel jag fortfarande inte tagit itu med alls. Både halvnya och riktigt gamla. Någon gång ska jag väl börja spela Bioshock 1 (!) också. Vad hypar ni för tillfället?
 14. Hatten av på bemärkelsedagen! B)

 15. För mig är det en självklarhet att sikta på både Platinum och 100% i detta spel, precis som alla andra spel i GTA-serien och RDR1. Det enda spel jag genuint inte gillat jakten på 100% i är GTA: San Andreas, och att försöka få alla multiplayertroféer i GTA IV. Auf Wiedersehen Petrovic är ett klassiskt exempel på slöseri med tid som jag inte har och eftersom servrarna var så buggiga finns det inget sätt att garantera ett avklarat delmoment annat än att faktiskt beta av alla 100+ vinster en efter en, bara för att göra det. Och så ska man ju nå level 10 också, vilket bara det tar dussintals om inte hundratals timmar av att bara spela samma uppdrag hela tiden. Nej, det får vara. Jag minns inte så mycket av GTA V-jakten annat än att den var mycket kortare än jag förväntade mig, så det gick nog rätt så fort ändå. RDR och RDR2 däremot, där är storyn för mig den minsta upplevelsen och naturutforskning den största Jag köpte mig en guidebok för att bättre kunna leva mig in i spelvärlden när det är dags för samlings- och utforskningsrundorna. Mycket roligare att slå upp i index och atlas än att alt-tabba in i nån Gamefaqs-flik på haltande PS4-browser. Hur resonerar ni? EDIT: Slängde in en undersökning. Hojta om ni ville ha in något annat svarsalternativ, jag kastade mest in några för sakens skull
×