Jump to content

Misterwhoopee

Admin
 • Inlägg

  4 226
 • Blev medlem

 • Senaste online

 • Dagar i topplistan

  77

Misterwhoopee prisades 9 november

Misterwhoopee hade flest gillade inlägg!

Anseendepoäng

439 Förtroendeingivande

1 följare

Om Misterwhoopee

 • Födelsedag 1988-01-05

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Ort
  Upplands Väsby.

Profilbesökare

21 922 profilvisningar
 1. Tja, var ska jag börja? Bortsett från artister jag helt enkelt saknar intresse för. Jo kanske med att säga att de axplock jag kommer basha nu är artister jag respekterar högt. Bob Dylans Self Portrait, vad än för motiv han hade till detta är en dubbel-LP med halvtaskiga covers, instrumentala spår och annat märkligt, visserligen ibland smålustigt, inget som behöver ta plats hos mig när han har så mycket annat lyssningsvärt. Likaså flera av hans livealbum, gospelplattan Saved, de väldigt marginella Knocked Out Loaded och Down in the Groove samt de senare årens amerikanska standardalbum. Bland Beatles-medlemmarnas soloalbum finns många juveler, men också en hel del fluff som McCartney & Wings Wild Life (gah!) eller George Harrisons Dark Horse. Rolling Stones gjorde ett par småtråkiga skivor på 1980-talet som den allt för strömlinjeformade Steel Wheels t.ex. (Dirty Work som många avfärdar tycker jag dock har sina stunder) Van Morrison har varvat mästerverk med tråkskivor. Pink Floyds två soundtrackalbum från 1970-talets början klarar jag mig utan, och jag kom aldrig överens med The Final Cut när jag gav den ett försök. Majoriteten av Elton Johns 80-talskivor (och sena 70-talskivor) håller inte bortsett enskilda låtar. . The Kinks rockoperor från 70-talets mitt var som helhet inget för mig. Flera av Neil Youngs 1980-talsskivor. Lou Reeds Metal Machine Music, även om den är så förjävlig att den på ett sätt är ett mästerverk + några andra bisarra skivor han gav ut. David Bowie efter Scary Monsters (med undantag för Blackstar). Bruce Springsteens Born in the USA är en skiva som inte behövs av det enkla skäl att de flesta låtarna från plattan får man höra i så många andra sammanhang hela tiden i vilket fall, och av den mycket subjektiva anledningen att titelspåret förstördes för mig vid en allt annat än angenäm festivalhändelse, innehållandes dålig sömn och ett iskallt liggunderlag, för många år sedan. Unt so weiter...
 2. Det ligger väl inte så långt ifrån sanningen, men många grupper och artister har ju faktiskt gett ut någon skiva som inte håller måttet. Jag försöker i viss mån att inte få en för stor "referenskollektion", om inte annat av logistiska skäl, utan hålla mig till skivor som jag verkligen spelar åtminstone någon gång. Sedan har jag på grund av min förkärlek för 1960-talets musik en väldigt stor singelsamling också, vilken utgör en betydande del av det totala antalet skivor.
 3. Nu ikväll verkar det då ändå stå klart att Biden står som segrare till slut, om nu inte Trump drar igång sina rättsprocesser. Men jösses, USA är fortfarande minst lika splittrat, båda kandidater står med runt 70 miljoner röster var. Jag avundas inte det som väntar Biden inrikes. Jag har roat mig med en artikel om vilken musik som spelats på kandidaternas valmöten: https://www.bbc.com/news/entertainment-arts-54644163 Att Donald Trump har med låtar som We Are the Champions med Queen, Macho Man med Village People och Proud to be an American är väl ganska typiskt. Men hajade till vid R.E.M.s Everybody Hurts? Allt har sin förklaring, den har tydligen använts för att retas med upprörda demokrater...
 4. Vid det här laget får vi öka på med runt 600 skivor till. Jag som så många gånger trott att nu hittar jag inte så mycket mer... För att stötta skivbutikerna lite extra nu i de svåra tider som väntar (igen) har jag i dagarna slagit till på två riktiga germanska dyrgripar. En brittisk originalpress av Can - Tago Mago och ett tyskpressat orginalex av Neu! - Neu!
 5. Jag satt uppe inatt fram till det första distriktet i Florida kom in (lite småmosig nu efter arbetsdagen), och när de genast fastslog att Biden inte alls hade det försprång som mätningarna visat förstod jag att det skulle dra ut på tiden och gick till sängs. Vinner Biden ändå lyckas han med något ingen presidentkandidat lyckats med på länge, att vinna utan att ta Florida.
 6. Det verkar återigen vara Florida-rösterna som kommer att spela den stora rollen i det här valet. Delstaten där George W. Bush en gång tog hem segern tack vare runt 300(!) röster. Jag kommer sova gott när prognoserna börjar strömma in inatt, men att affärsägare runt om i amerikanska städer börjar barrikadera sina affärer bådar ju inte direkt gott inför vad som komma skall, oavsett vem som vinner.
 7. Ah, tack! Jag visste inte riktigt var eller vad jag skulle söka efter (2008? herrrregud!) , och jag mindes inte alla detaljer fram till slutklämmen, men en del guldinlägg som gjorts på detta forum sitter helt enkelt djupt rotade i medvetandet.
 8. Just det, den diskussionen har vi ju haft vid tillfälle. Men du vet, i den här tråden är allt möjligt för oss originella typer!
 9. Att bero på ett och två, visst sjutton var det du som vid något tillfälle tvingades köra en etta precis efter att ha stigit av en buss, och skrev en mycket målande beskrivning av händelseutvecklingen därförinnan? 🏆
 10. Som vissa av er kanske minns har jag haft ett obstinat motstånd mot att använda betalkort. I somras stängde min bank sitt sista kontor där det gick att hämta kontanter över disk, så nu har jag verkligen inget val längre. Mitt första bankkort anlände i veckan! Men det blir ändå mjukstart, bankomater finns ju kvar än så länge...
 11. Bilden var något för avlång för att få plats i detta format, kvadratiska avatarer, those were the days... Men det blev rätt bra ändå!
 12. Det är nästan så att jag får lust att plocka fram den gamla jukeboxen igen!
 13. Haha, min skäggväxt är snäll, det räcker ofta att fixa till någon gång i veckan, annars kör jag den "charmiga stubblooken" för jämnan. Hur jag annars ser ut är konfidentiell information, förutom för den som spanar in ett MYCKET gammalt inlägg i privata angelägenheter... Jag vet inte varför, men i flera sekunder så läste jag inlägget som "använder osthyvel på huvudet" och tog inlägget seriöst!
 14. Jag har fortfarande under mina 32 levnadsår hittills inte rakat mig en enda gång. En stor sax för det grova, en mini för stubben! Undrar hur mycket pengar jag sparat på detta!
 15. Jag misstänker att fallet är nedlagt, men framtidens vägar äro outsägliga!
×
×
 • Create New...