Jump to content

Festivaler 2011


Kiedis
 Share

Recommended Posts

Vi är inte ens i oktober än men nu har Roskilde bokat sitt första band för 2011 års festival, Iron Maiden besöker festivalen.

Ett band är kanske inte så mycket att starta en tråd för, men i och med detta släpp så gick startpistolen för festivalsommaren 2011 och nu kan spekulationerna börja, vilka kommer?, vilka kommer inte? vilka festivaler ska ni åka till?

Jag som trådskapare kan väl börja.

Stockholmsfestivalerna är givna för min del, dock är det oklart om Luger kör vidare på Where The Action Is eller Sonisphere, Popaganda var väl en av få festivalar som gick plus och lär återkomma i slutet av augusti, Way out West och Peace & Love är två festivaler som gick väldigt bra och hade sjukt bra bokningar och det är dessutom två festivaler som år på år överträffar sig själva och jag antar att 2011 inte blir något undantag.

Arvika ser ut att få leva vidare, men hur brett vågar dom boka? Hultsfred tror jag kommer komma tillbaka, men kanske inte 2011.

Band/Artister som lär komma (tror jag) är MGMT, dom har gjort 5 spelningar i Europa på senaste plattan, ok att en Europaturnè är bokad i höst/vinter men en fesivalturnè nästa sommar ska dom hinna med också tror jag. Red Hot Chili Peppers, Foo Fighters och Queens of The Stone Age är tre headliners som släpper nya alster nästa år, dom lär dyka upp på en mängd festivaler, får hoppas på en svensk också.

Band of Horses sitter i samma sits som MGMT, knappt gjort några Europaspelningar, ett fåtal festivaler hann dom med i somras, en Europaturnè är inbokad men lär återkomma i sommar för en festivalturnè.

Eminem är en artist som verkar kommit ner på jorden igen, efter en misslyckad platta så är hans senaste skiva på top 5 världen över, han själv har sagt i Rolling Stone att han är redo att ta över Europa igen efter en mängd inställda spelningar, det finns två festivaler i Sverige som bokar dom bästa hiphoparna, Peace & Love och Way Out West, eftersom Eminem själv verkar ha skurit ner rejält på scenshower och hellre bjuder publiken på en renodlad hiphopshow så är det inte helt omöjligt att han dyker upp på någon festival i sommar.

Så....låt nedräkningen till festivalsommaren 2011 börja!!!

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Hyfsad bokning av Roskilde alltså..

Jävligt kluvna känslor inför festivalsommaren. Hultsfred och Arvika är typ försvunna, visst kämpar Arvika på så in i helvete men det känns desperat och dödfött, de kör liksom med enkäter ifall folk kan tänka sig att förbinda sig att köpa biljett innan bokningsarbetet börjat, och vilka riktigt bra tältfestivaler finns nu kvar? Peace and Love kan ju knappast räknas dit, scenerna är inne i stan och det verkar vara en jävla massa avstånd (bokar de som förra året är det dock inte omöjligt att lineupen övervinner såna minus), Siesta har sin camping på en grusplan vilket lämnar Emmaboda som enda alternativet, förvisso en sjukt bra festival men inte samma grej. Känns som att ett Roskildebesök ligger närmare till hands nästa år än någonsin innan.

Blir dock förmodligen att boka både Emmabodabiljett och åtminstone boende i Göteborg under Way Out West så fort festivalerna släpper biljetter.

Redigerad av Tweak
Länk till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 month later...

Jag kommer nog bara att åka på någon lite mindre festival, mest för att få leva lite festivalliv. Om ingen annan slänger in någon drömbokning (för mig) så känns Emmaboda ganska lockande.. hur är deras camping?

Redigerad av Ulf
Länk till kommentar
Dela på andra sidor

... så känns Emmaboda ganska lockande.. hur är deras camping?

Typ kalhyggen i ett skogsområde nära samhället och sammanlänkat med festivalområdet, vissa tälar väldigt nära stora scenen. Ganska gott om egna fester bland tälten.

Även Peace & Love kommer med sitt första bandsläpp nu.

Oskar Linnros

Daniel Adams-Ray

Hmmz... känns som det kommer bli lite Oskar vs. Daniel framöver. Förra veckan låg "Från och med du" etta på Sverigetopplistan, och på denna veckas lista går Adams-Ray upp på förstaplatsen med "Gubben i lådan".

  • Gilla 1
Länk till kommentar
Dela på andra sidor

  • 4 weeks later...

Bra bokning av P&L, dom sätter ribban högt även till nästa års festival, vad kan mer tänkas komma? Kanye West? Brandon Flowers?.

Kings of Leon är även klara för Roskilde.

Tror dock att P&L inte är bandets enda spelning på Svensk mark, ny platta ute, tror dom kommer köra en arenaturnè också.

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Sorry för dubbel samma dag men...

Metaltown har släppt System of a Down inför 2011 års festival.

Metaltown är förövrigt en festival som verkar växa ganska bra.

Nytt för i sommar är att Metaltown arrangeras på en annan plats än tidigare. Festivalens nya hem är intill Göteborg Galopp (marken omkring anläggningen, inte på galoppbanan!) på Hisingen.

Efter sju år i Frihamnen var det nödvändigt att flytta, då platsen inte längre klarade publiktrycket. Det var helt enkelt ohållbart och omöjligt att stanna kvar. Samtidigt såg vi det som en spännande möjlighet att utveckla festivalen och skapa ett nytt och inspirerande område, med större utbud och som helt enkelt är kul att hänga på.

Den nya platsen ramas in av ett skogsparti. Underlaget skiftar mellan mestadels asfalt och grus på publikytan framför de stora scenerna. Även gräsytor finns som trevliga oaser att hänga på.

Med en yta som gör att vi kan fortsätta att växa som vi gjort de senaste åren, och i framtiden erbjuda er som publik ännu större artister och kapacitet att också ta emot fler besökare.

Vi kommer givetvis ordna med goda bussförbindelser mellan festivalområdet och Göteborgs city, men kommer också ha en stor bilparkering i närheten av entrén. Något som inte kunnat erbjuda tidigare år.

Redigerad av Kiedis
Länk till kommentar
Dela på andra sidor

  • 3 weeks later...

Enligt D-A-Ds hemsida ska de lira på Arvikafestivalen.

Arvika Hamnfest*, det är väl inte samma grej?

******

Siesta har släppt lite:

  • The Ark
  • The Sounds
  • Daniel Adams-Ray
  • Slagsmålsklubben
  • Imperial State Electric
  • Oskar Linnros
  • Adam Tensta
  • Alcoholic Faith Mission [DK]
  • Asking Alexandria [uK]
  • August Burns Red [uS]
  • Bombus
  • Riddarna
  • Mohammed Ali
  • Den Svenska Björnstammen
  • Stor
  • Last Days Of April
  • Billie the Vision and the Dancers
  • Young Guns [uK]

Redigerad av Mathias
Länk till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 weeks later...

Ser ut att bli ett jävligt bra år för alla "Metalheads".

Sweden Rock som redan har namn som, Ozzy Osbourne, Styx, Helloween, Judas Priest, Saxon, Clutch, Rob Zombie, Electric Wizard mfl, får sällskap av Whitesnake, Mr Big och Buckcherry.

Metaltown redan har Volbeat, Cradle Of Filth och det återförenade System of a Down har nu fått sällskap av Korn.

Som sagt...ett bra år om man är ett Metalhead!

Svenska The Tallest Man On Earth gör tydligen ett av få festivalgig på Roskilde i sommar.

Till Peace & Love kommer:

Social Distortion [uS]

Mustasch

Radioaktiva Räker

Graveyard

Sonic Surf city

Dom kommer även bjuda på lite Classic Rock i Borlänge i form av Journey [uS] och Foreigner [uS/UK]

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Skriv inlägg...

×   Innehåll kopierat inklusive formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har expanderats till ett media-block.   Visa länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...