Jump to content

Misterwhoopee

Admin
 • Inlägg

  4 201
 • Blev medlem

 • Senaste online

 • Dagar i topplistan

  64

Allt skapat av Misterwhoopee

 1. Misterwhoopee

  Dagens lokaltidningsbesvikelse

  Haha, även om jag faktiskt kan sympatisera med den reaktionära hållningen att engelska inte behöver användas till byggnader och organisationer i Sverige hade jag aldrig orkat ta den striden i sociala medier. Ändå tror jag inte att det här är något särskilt svensk fenomen, liknande frågor är väldigt stora i Frankrike exempelvis: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/frankrike-vill-slopa-engelskans-fake-news
 2. Misterwhoopee

  TV-licenstråden

  Jag har haft överseende med att Melodifestivalen fortfarande sänds i SVT, trots de allt mer tydliga tendenserna till rent kommersiellt jippo de senaste 15 åren, men nu med ett slopat licenssystem börjar jag på allvar undra om det inte är bättre att låta någon kommersiell aktör ta över. En av de viktigaste incitamenten för public service för mig är att slippa reklam, och nu när ett av Sveriges största nätkasinon dykt upp som sponsor (självklart helt enligt regelboken) tycker jag någon anständighetsgräns har nåtts. Sedan går det ju också att fråga sig var sjutton pengarna som inte hamnar hos Radiohjälpen vid röstningen tar vägen, för väldigt många verkar trots allt ringa "snålnumret". Det nya skattefinansierade systemet har helt klart rört upp en del känslor så SVT måste nog uppvisa mer av fingertoppskänslighet nu när det inte går att välja bort det.
 3. Misterwhoopee

  Svensk politik

  Efter 131 dagar är resultatet alltså en socialdemokratiskt ledd regering som får föra en högst borgerlig/nyliberal politik på nåder. Detta var inte vad jag trodde skulle hända och om de tror att det kommer göra det tredje partiet mindre populärt så tror jag de har fel. Och Vänsterpartiet pallade tyvärr inte trycket. Ett nyval hade varit det enda rätta i det här läget. Jag känner mig fullt ut bekväm med min blankröst i höstas.
 4. Misterwhoopee

  Go jul o såatte

  Detta tillfälle får icke missas! GOD JUL GTASAJTEN!!
 5. Få saker slår nybakade lussekatter.

 6. Otroligt att folk ens får något gjort i det frysta landskap av bilköer jag sett kring köpcentrumen idag. #novemberharredantillräckligtmedsvartadagar

 7. Misterwhoopee

  Svensk politik

  Snarare alla vill ha makten, på sina villkor... vilket leder till ingen makt.
 8. November, deppiga november.

 9. Misterwhoopee

  TV-licenstråden

  Trodde jag skrivit i den här tråden, men måste ha varit någon annan som rörde public service. Nåväl, även om det säkerligen kommer att dyka upp en hel del frågetecken med tiden är jag positiv till det här. Idag känns det helt enkelt inte seriöst med en lag som har sin grund i teknik som fanns tillgänglig på 1950-talet. Jag tror att många är mer ok med att det bara dras istället för att kontaktas av Radiotjänst på olika vis. Tråkigt för de som tycker om att få sniglar på ögat dock!
 10. Misterwhoopee

  Klagomuren

  Jag kan väl inte påstå att jag är lika heligt förbannad som så många, men Filmstadens nya vinjettmusik känns ganska mycket som ett antiklimax. Och den nya loggan har inte en chans mot den snirkliga SF-klassikern. Ser mest ut som en i mängden av trista företagsloggor.
 11. Misterwhoopee

  Vädertråden!

  Vad är det för skräp som flyger runt i luften? Åh, snö.
 12. Misterwhoopee

  Musiktips

  Vände ryggen mot fönstret och vips var det kolmörkt när jag kikade ut igen. Dags att härda ut i ett halvår igen med andra ord. Det gör jag gärna med en i princip totalt okänd artist vid namn Hirth Martinez.
 13. Misterwhoopee

  Program ni inte klarar er utan

  Du kanske skrivit det någonstans, men vad fick dig att gå över till Linux?
 14. Misterwhoopee

  Humortråden!

  De som snickrade ihop det nu världskända (nåja i alla fall i Kina) "humorinslaget" om hur kineser ska bete sig i Sverige till Svenska nyheter borde kanske ha kikat lite på Faktums gamla "Kina TV" innan. De lyckades häckla både svensk och kinesisk politik utan att det blev plumpt.
 15. Misterwhoopee

  Svensk politik

  Tanken har väl slagit mig. Är med några undantag för blandekonomi, och ligger väl därikring ideologiskt egentligen. Jag hade dock ingen lust att rösta på sossarna som parti, tycker det har varit för mycket strul från deras sida under denna mandatperiod. Bland det främsta som stört mig är mörkläggningen om hur Sverige fick en plats i säkerhetsrådet i FN, samt skandalen på Transportstyrelsen.
 16. Vem kunde ana att kilopriset på en stor och liten ask Delicatobollar skiljde 30 kronor. Självklart köpte jag en 600 grams.

  1. Xersize

   Xersize

   De försöker lura oss, de förbenade banditerna!

  2. Misterwhoopee

   Misterwhoopee

   Jajjamen, något extra kilo på vågen är det helt klart värt för att syna bluffen!

 17. Misterwhoopee

  Svensk politik

  Jag vet faktiskt inte riktigt var jag som inte tror på att marknadsekonomi är lösningen på allt, som inte är entusiastisk inför EU i sin nuvarande form, som vill ha ett hållbart samhälle istället för ett baserat på tillväxt, och som inte vurmar för ohälsosam nationalism ska ta vägen. Jag är allergisk mot beteckningen "mittenparti" som jag mer ser som en tävling i att reta upp så få människor så möjligt. Det Miljöparti som jag röstade på 2006 och 2010 existerar inte för mig längre. För mycket skumma företrädare och symbolpolitik, och Vänstern känns inte riktigt realistiskt. Jonas Sjöstedts förklaring till hur det socialistiska samhället i partiets partiprogram skulle införas i Sverige övertygade inte. Samt behandlingen av Amineh Kakabaveh som tog upp viktiga frågar, det var ingen höjdare. Under åren sedan 2014 har jag blivit en mer realistisk person, men känner mig samtidigt mycket kallare och saknar hopp inför framtiden.
 18. Misterwhoopee

  Svensk politik

  Jag tror inte det här med en mittenregering som diskuteras vore särskilt lyckat på lång sikt. Det blir nog mycket av att fortsätta ungefär som förut vilket kommer locka ännu fler väljare till Sd och till viss del V enligt devisen att ingen bedriver riktig opposition. Får för mig att det alternativ som det kommer sluta med när det tjötats klart är en minoritetsregering med M, alternativt M+Kd. Det är långt ifrån vad jag personligen föredrar, men jag tror inte något annat alternativ kommer tolereras av en tillräckligt stor del av riksdagen.
 19. Misterwhoopee

  Svensk politik

  De invändningar jag har gäller vad företrädare för partierna pysslat med, och jag tycker att det är så pass allvarligt att jag inte kan rösta på det jag finner "minst dåligt". Det känns särskilt tråkigt med tanke på att varje röst verkligen kom att räknas i det här übersplittrande valet.
 20. Misterwhoopee

  Senaste skivköp?

  Ganska många inköp i augusti och september så här långt... Börjar närma mig 5000 plattor nu. Främsta tillskotten äro: LP: *John Prine - Sweet Revenge *Tyrone Davis - Turn Back the Hands of Time *Clarence Carter - Patches *T. Rex - "T. Rex" *The Creation - The Singles *Chicken Shack - 40 Blue Fingers, Freshly Packed and Ready to Serve *Marshall Crenshaw - "Marshall Crenshaw" *Wings - London Town 7-singel: *Beatles - I'll Follow the Sun (släpptes exklusivt som singel för Sverige!) CD *Bob Dylan - The Basement Tapes Raw (hade gärna köpt vinylutgåvan om den inte gått för fantasipriser) *Matthew Sweet - Girlfriend *Talk Talk - Laughing Stock (vet inte om jag riktigt tycker den är det mästerverk de flesta verkar vara eniga om...) *Neil Young & Crazy Horse - Ragged Glory
 21. Misterwhoopee

  Banna dibel

  Jag vet inte om det skulle lösa hela problemet, många prominenta medlemmar droppade väl av ganska långt innan dibels postande tog över. Men för forumet som helhet så skulle det väl knappast bli sämre i alla fall. Just nu får vi vara glada att åtminstone Kebab orkar skriva en rad nån gång då och då! Med det sagt så uppfattar jag de senaste dagarnas inlägg och statusuppdateringar som rent spam (§1.2). Att inte uppskatta resultatet i riksdagsvalet, det går att uttrycka i ett inlägg. Tror inte riktigt att någon vill hålla i yxan i det här fallet, mig själv inkluderad. Jag tycker snarare att det är höjden av tragik än att jag blir särskilt provocerad av inläggen, och en banning skulle väl inte direkt leda till någon förändring för dibel personligen. För att uttrycka det som du är det "jävla deppigt". Jag kan ställa mig bakom bannlysning, men vill i så fall ha stöd av resten av adminkåren (Umberto får väl anses utflugen vid det här laget).
 22. Misterwhoopee

  Svensk politik

  Jag sticker till vallokalen om någon timme, och med en blandning av sorg och uppgivenhet så ja, det kommer bli blankröster till riksdag och landstinget för första gången i mitt liv. Jag står fortfarande närmare vissa partier, men det finns saker med dem alla som gör att jag helt enkelt inte kan stödja dem helhjärtat. Jag hyser däremot ett vagt hopp om ett lokalt parti som kommer få min röst i kommunalvalet.
 23. Misterwhoopee

  Klagomuren

  För många styrande har helt enkelt valt att prioritera tillväxt före mänskligt välbefinnande, och jag tror inte modet finns att utmana detta. Vilken politiker vill anklagas för att skapa dålig tillväxt? Visst, Vänsterpartiet tar upp detta med kortare arbetstid ibland, men att de får något att säga till om är osannolikt. Hållbarhet före tillväxt kommer nog förbli en utopi under oöverskådlig framtid. Jag själv blev ganska förbannad när LO i princip utan vidare gick med på höjd pensionsålder. När inte ens facken orkar hålla emot känns det ganska dystert.
 24. Misterwhoopee

  Svensk politik

  I dagarna damp röstkortet ner. Är bara hyfsat säker på än så länge vad jag ska rösta på i kommunvalet, troligen ett lokalt parti.
 25. Misterwhoopee

  Senaste skivköp?

  JAAA! ... och Something Else by the Kinks, kanske deras bästa album, svårt att välja!
×