Jump to content

Debatten blossar upp i Sverige?


Jacker
 Share

Recommended Posts

http://www.expressen.se/debatt/1.1160433/f...spel-som-gta-iv

Here we go again... Den ignoranta och okunniga drar enkla paralleler mellan ett spel och verkligheten. Man slutar aldrig förvånas över att det bara är personer som inte spelar själva, och som aldrig skulle göra det med ett öppet sinne, som vill införa förbud.

"Det räcker med att en procent av spelarna blir negativt påverkade, att vi räddar livet på en enda ung människa, för att ett förbud ska vara acceptabelt."

Helt bogus argument. Bilar, alkohol, cigaretter, snabbmat, sport, höga byggnader dödar årligen flera hundra tusen människor, endast p.g.a. att någon procent inte kan hantera något av ovanstående. Den slutliga lösningen måste vara att förbjuda allt som på något, minsta lilla vis kan vara livsfarligt för människor. Då slipper politiker, Anders Bergsten inkluderad, att ta ansvar för sitt jobb som i grund och botten ser till att civilizationen fungerar. Liksom, vem orkar ta ansvar för sina egna handlingar när man bara kan förbjuda saker?

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Ja visst, vi förbjuder allt som kan vara skadligt.

Människans egna vilja till exempel..

En ung manlig spelare skriver på nätforumet gamingeye.com: "Ta en minigun, ställ dig mitt i gatan, meja ner ett tiotal fotgängare och gå sedan därifrån som om inget hade hänt. Folk skriker, och är man inte nöjd så kan man leta upp en motorsåg och stycka upp liken, eller sno en bil och färga hela gatan röd med blod".

Motorsåg? Jag antar att han pratar om de äldre versionerna..

Och det är sjukt hur mycket man brer på, "stycka upp liken"..

Dem "hoppar" runt lite om man sågar på dem.

Edit: På något konstigt sätt blev det dubbelpost när jag editade.

Redigerad av Wu Zi Mu
Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Bilar, alkohol, cigaretter, snabbmat, sport, höga byggnader dödar årligen flera hundra tusen människor, endast p.g.a. att någon procent inte kan hantera något av ovanstående. Den slutliga lösningen måste vara att förbjuda allt som på något, minsta lilla vis kan vara livsfarligt för människor.

Den line'n kan nog sänka vilken politiker som helst som är emot serien GTA .. :naughty:

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Det är ju väldigt lyckat att börja tala om ett förbud när spelet släpptes för en halv månad sedan, ingen kommer ju kunna stoppa spridningen av spelet nu vare sig det är förbjudet eller ej. Det här utspelet kommer nog inte att leda till något särskilt, kanske en debatt som snart dör ut.

Btw, Fixade Wu Zi Mus dubbelpost.

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Helt bogus argument. Bilar, alkohol, cigaretter, snabbmat, sport, höga byggnader dödar årligen flera hundra tusen människor, endast p.g.a. att någon procent inte kan hantera något av ovanstående. Den slutliga lösningen måste vara att förbjuda allt som på något, minsta lilla vis kan vara livsfarligt för människor.

Ja det måste jag hålla med om att det är det stördaste jag har hört på länge. Indirekt så utsätts man ju för en risk vad man än gör, ta sig till skolan, jobbet, äta för det finns ju en minimal risk att maten innehåller dödligt gift etc. etc. Så för att summera upp så menar ju den där Anders Bergsten eller va fan han hette på att hela världens befolkning ska sitta i en armerad bunker i ett vadderat rum och glo rakt in i en vägg tills man förmodligen dör av svält!

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Ja visst, vi förbjuder allt som kan vara skadligt.

Människans egna vilja till exempel..

Motorsåg? Jag antar att han pratar om de äldre versionerna..

Och det är sjukt hur mycket man brer på, "stycka upp liken"..

Dem "hoppar" runt lite om man sågar på dem.

Edit: På något konstigt sätt blev det dubbelpost när jag editade.

Det här är bara för skrattretande:

En sökning på "Ta en minigun"-citatet visar att det INTE är GTA IV det syftar på...

Kolumnen man kommer till är i själva verket skriven 2004-03-06. Dvs mer än FYRA ÅR innan spelet i fråga släpptes! Komplett med en bild ur Postal 2. Ändå fortsätter ANDERS BERGSTEN (KD) mala på som om det (en privatpersons ventilerande av subjektiva åsikter och faktafel) handlar om GTA IV. Ja, han rentav plockar ordval därifrån till sitt debattinlägg här.

ANDERS BERGSTEN, vad har du att säga till ditt försvar?

så det var inte ens GTA... mest lol

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Henke får samla ihop alla våra kommenterar och maila iväg till den där Anders Bergsten.

Den jävlen ska fan inte bråka med Gta. :(

Sen liksom, Bild på Postal 2. Postal 2 och Gta IV är så jävla olika att det är som att jämnföra en moped men en Yamaha R1:a

Edit

skadeståndstörstande advokater försöker piska upp stämningen efter dessa dåd. Efter morden vid Virginia Tech spreds snabbt ett rykte om att förövaren var aktiv spelare. Det visade sig vara helt ogrundat. I stället var han mycket intresserad av amatörteater. Men kanske vill Bergsten införa ett förbud även mot Molière?

Omg :naughty: synd att dom inte hade debbaterat, hade vart så kul och se vad Bergsten hade svarat på det där.

Redigerad av Ante_freeman
Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Våld i ett spel, våld i den mänskliga världen? Big deal? Nej. Till råga på allt är det en Kristendemokrat. an säger att GTA IV bygger utslutande på våld och sex. Då kan man fundera: Hur kunde spelet sälja så mycket? Spel i sandlådeformat måste hålla en biss standard för att bli respekterade av spelarna i dagens samhälle. Precis som en god film måste det finnas en bra story med intressanta karaktärer. Om spelet enbart handlade om våld och sex hade det blivit ett B-spel som kunnat förknippats med en dålig actionfilm. Detta är dock inte fallet. GTA-serien tar inte bara spelaren med i den undre världen utan den riktiga världen. Det våld vi ser och utövar i GTA är inte alls chockerande. Våld finns överallt. Dagstidningar, nyheter, böcker, filmer, tvserier,internetrna i bibeln m.m. Listan kan göras lång. Det är helt fenomenalt att en kristendemokrat ens uttalar sig. Det påminner mig om präster som säger att våld är något ont, samtidigt som de läser bibeln, som knappast är god utan innehåller inslag av våld den med. Nej, gta hade aldrig sålt sex miljoner exemplar på releasedagen om det handlade om oprovocerat innehåll och saknade en bra story, intressanta karaktärer m.m. Han glömde även att skriva att man kan skänka pengar till gatuliggare, det är så sant.

Dessa diskusioner om att minderåriga kommer över spel som de inte är mogna för är helt fel. Det handlar inte om att vara mogen utan det handlar om att se världen som den är. Oavsett om du är över arton eller inte så kan en redan kraftigt psykiskt störd person påverkas av ett spel. Eller ett inslag i tidningen. Eller i en bok. Eller på nyheterna. Sanningen är att media själva är lika bra kolsupare om man har hört och förstår uttrycket och ordspråket ''En dåre finner alltid en större dåre som beundrar honom.'' När det var inne att förgifta och döda människor genom att förgifta pillerburkar, och då gärningsmannen blev gripen så skriver media glatt om detta och berättar det för världen. Det som händer, är att de andra dårarna får en underbar idé. Detta upprepas. För att flera skall göra något, måste först en människa komma på hur man gör det. Det vi kan göra för att minska våldet är mycket. För mycket.

Vad skall klassas som underhållningsvåld och som bara våld? Media vill berätta för världen och säga vad som händer, men vi vet redan att våld finns på vår jord. Ändå skriver de hela tiden om det, bara för att vi skall ha ''koll''. Ja, många inslag kan klassas som underhållningsvåld, precis det som finns i böcker och filmer. Personer under arton kan läsa allt som står i tidningar, i böcker tvserier filmer internet blabla. Det är lätttillgängligt. Bara den som är nog sjuk är redo att uppslukas av det.

Titta i ett bibliotek. Vad finns där? Mycket har våldsskildringar där också. Denna kristendemokrat är inte heller helt och hundra sannhetsenlig. För det första står det i rubriken att det handlar om GTA IV. När jag läste detta i tidningen lades det till en kvinnlig fotgängare (?) som hur som helst inte finns med i spelet. Han nämner även att det går att döda människor med minigun. Det finns inget minigun i GTA IV. Han påstår även att man kan döda människor och gå där ifrån som om inget har hänt - frågan är om man går, åker polisbil eller likbil? Med andra ord, man får polisen efter sig. Han svamlar även om motorsågar omte inte heller finns i gta iv - kära trogna läsare, låt oss göra det ännu flashigare; Man kan stycka upp lik med en motorsåg som inte finns, även fast det inte går att stycka upp lik. Vem denne man än är så är han enormt okunnig om GTA IV och för den delen hela serien. Att han ens uttalar sig.

Satsa mer på psykiskvård så vi kan stoppa dessa dårar som kanske rörsig omkring oss. Denna KD:are idiotförklarar sig själv då han skriver följande:

''Det räcker med att en procent av spelarna blir negativt påverkade, att vi räddar livet på en enda ung människa, för att ett förbud ska vara acceptabelt.''

Resonera så om filmer gubbestruttyheterna. Om böcker. Om bibeln. Om internet. Det är bara ett påstående grundat på personen hat mot tvspel. Det finns betydligt viktigare saker att ägna tid åt - exempelvis ungdomarna som påverkas av detta.

Lev med våldet eller dö för det. Spel är bara en av de faktorer som skapar gatuvåld och osämja. Den som siktar på att göra världen till ett gott ställe bör utplåna allt - eller upptäcka och se hur världen faktiskt är, hur ont allt är dolt av det goda man ser.

Nej, nej, våldsamma spel skall ickeförbjudas. I såfall bör mycket, mycket annat förbjudas också för rättvisans skull.

EDIT: Det räcker med att 1% av gtaspelare blir negativa till Thompsonism för att bannlysa arten.

Redigerad av Cyprez
Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Kollar på kommentarerna under artikeln så får ni se att INGEN stödjer han. Alla total-dissar allt han skrev. Så var glad att vi har majoriteten på våran sida :). Kommer alltid finnas löst idiotiskt folk som anser sånt här. Men nåt förbjud kommer nog aldrig komma på tal. Sen är det ju KD vi pratar om... Dom är ju lite... speciella.

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Visst, förbjud all försäljning av spelet. 95% av de som velat ha spelet (borträknat PC-tumhållare) har redan köpt det på release. Hey, när ni ändå är igång kan ni förbjuda GTA London också. Vänstertrafiken i spelet kan ha negativa effekter på övningskörares syn på vilken sida man ska köra på.

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

egentligen skulle det räcka med att skriva att det är någon ur KD som skrivit artikeln. en (påhittad) religion som i urminnes tider använts för att kontrollera människor.

Bilar, alkohol, cigaretter, snabbmat, sport, höga byggnader dödar årligen flera hundra tusen människor, endast p.g.a. att någon procent inte kan hantera något av ovanstående. Den slutliga lösningen måste vara att förbjuda allt som på något, minsta lilla vis kan vara livsfarligt för människor.

jävligt bra argument.

om folk redan är så jävla labila att dom tar spelsvåld på allvar så lär dom ju redan vara mördare efter tom och jerry; sjukt våldsamt barnprogram redan på 70-talet.

nog dags att skriva en artikel om hur william hanna och joseph barbera är anvariga för 4 decenniers våldsbrott...

Redigerad av 7.62 hiberNative
Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Skriv inlägg...

×   Innehåll kopierat inklusive formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har expanderats till ett media-block.   Visa länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...