Jump to content

Henkibojj

Admin
 • Inlägg

  10 186
 • Blev medlem

 • Senaste online

 • Dagar i topplistan

  179

Allt skapat av Henkibojj

 1. Henkibojj

  Tråden där vi postar häftiga filmer, bilder, etc

  Okej. Jag är glad att mitt sextonåriga jag inte fick tag på den där videon. Hälften av mig skulle göra saker som bara MetoC7 skulle behöva förklaring på, och hälften skulle lägga till de där tricken i min redan onödigt våghalsiga repertoar av gymnastiktrick, tills jag bröt nacken. Tuff video!
 2. Henkibojj

  Game of Thrones

  Är det nån som börjat bli pepp än? 😛
 3. Henkibojj

  Egentillverkade spel!

  Jag tror inte han gjorde det helt automatiskt, det handlade nog mer om att han möjliggjorde snabba bandesigner genom ett rutnät och på eller av för huruvida det skulle finnas block där eller inte, jämfört med de hoppaskjuta-banor han gjort till andra spel som krävde tiotals timmar för varje rum. Kul att se att du lägger energin på något nyttigt och självutvecklande! Det är verkligen en fröjd att se dig ha hittat något du vill fördjupa dig i
 4. Henkibojj

  Egentillverkade spel!

  Najs! Nej, jag har inget eget men så fort ett spel har en map editor som inte kräver decennier av 3D-kunskaper är jag där och leker. Brorsan gjorde några spel till ett SVT-program en gång i tiden, där man varje vecka skulle skicka in ett egenkodat spel. De lade tyvärr ned tävlingen redan efter andra avsnittet av nån anledning, så mer än så blev det inte. Han gjorde ett snake-liknande spel som var rätt smart kodat, det gick nämligen ut på att banorna blev autogenererade hinder på så sätt att man inte behövde göra nya banor manuellt med mycket tidsinvestering
 5. Henkibojj

  Tråden där vi postar häftiga filmer, bilder, etc

  Grabbar, för fan. Tre och ett halvt år sedan någon annan såg en häftig video? Det kan inte vara möjligt. Om det går att länka till Facebook-videos här, för det är väl den sidan som tagit över videos nuförtiden, får ni posta dem här. Nu smäller vi liv i tråden! Det här är bland det häftigaste jag sett.
 6. Henkibojj

  "Man lär sig något nytt varje dag"...

  Idag lärde jag mig hur man konfigurerar en Wifi-delning från datorn. Min ISP har problem och bad mig koppla in datorn via kabel under ett tag, vilket jag förstås kan ställa upp på. Men då fungerar inga av mina wifi-enheter. Det fanns en inställning för det i Lenovo-settings, men jag hade en känsla av att det bara var en GUI-shell för inhemska Windows-funktioner. Särskilt eftersom jag bara kunde slå på eller av, inte ändra SSID eller lösen. Det var det också. Här finns konfigurationskommandona. The following are a few netsh commands commonly used with for wireless LAN and the wireless Hosted Network, although other combinations of commands are supported: Command Description netsh wlan start hostednetwork ||| Start the wireless Hosted Network. netsh wlan stop hostednetwork ||| Stop the wireless Hosted Network. netsh wlan set hostednetwork [mode=]allow|disallow ||| Enable or disable the wireless Hosted Network. netsh wlan set hostednetwork [ssid=] [key=] [keyUsage=]persistent|temporary ||| Configure the wireless Hosted Network settings. netsh wlan refresh hostednetwork [data=] key ||| Refresh the wireless Hosted Network key. netsh wlan show hostednetwork [[setting=]security] ||| Display wireless Hosted Network information. netsh wlan show settings ||| Display wireless LAN global settings. För att göra vissa kommandon måste man göra det via cmd i administratörsläge. Görs enklast genom att högerklicka skrivbord -> skapa genväg -> skriv cmd (och inget annat) -> OK. Högerklicka sedan genvägen och kör som admin. Men det där startar/konfigurerar bara en anslutning. Det är i Nätverksalternativ i Kontrollpanelen man måste dela själva internetanslutningen. Högerklicka det nya nätverket -> tabben Delning -> välj att dela och från vilken anslutning nätet tas. Det är Ethernetanslutningen. Inte illa!
 7. Det här är en trådidé jag haft länge men aldrig postat eftersom jag själv inte tycker jag stöter på nåt nytt, direkt. Det heter ju att man lär sig något nytt varje dag. Stämmer detta? Vad har du lärt dig idag, till exempel? Själv lärde jag mig att bråka med Excel på ett sätt som behövs i mina dataset. Om kopierade celler mot min vilja byter adress (och det inte hjälper / är genomförbart att sätta $ på alla celler), kan man först KOPIERA cellerna rakt nedåt eller rakt höger, och sedan KLIPPKLISTRA cellerna (med felaktig, men efterföljande) dit man vill ha dem. Därefter markerar man dem och väljer "Sök och Ersätt", skriver in till exempel adressen "243" och ändrar till "245", fastän hela ramverket ligger ett tjugotal celler till höger om din förra liknande tabell. Vips, så har man kopierat ett formelblad med samma formler men med rätt adresser för det nya ändamålet. (Det där var det nog ingen som fattade poängen med...) Vad har du lärt dig idag?
 8. Henkibojj

  Officiella guideböcker

  Najs, jag har också använt den till jakt men inte just Master Hunter (än). Den där tabellen över vilka vapen som är för kraftiga för vilka djur är en ordentlig vetenskap. Jag kan tipsa om att skaffa Legendary Buck Trinket hos en Fence, som alltid ger dig 1 steg bättre pälsar automatiskt. Även om djuret som ligger på marken visar sig ha 2 stjärnor kommer din päls du plockar från den ha 3.
 9. Henkibojj

  Officiella guideböcker

  Det här med officiella guideböcker har jag nog aldrig fattat grejen med, fram tills dess att spelen börjat bli så stora och så komplexa att man ändå sitter jättemånga timmar på Wikipedia, Wikia och Fandom, för att inte tala om Youtube. Det har fått mig att tänka om och vissa spel kan jag bara inte begripa hur de kan skicka i fysisk kopia utan varken karta eller infohäfte. Horizon: Zero Dawn är ett sånt exempel. Jag gillade alla smågrejer man kunde göra i RDR1 och därför såg jag fram emot den biten väldigt mycket i RDR2. Så småningom såg jag värdet i att faktiskt sitta med en kraftig, tung, inbunden guidebok och leta upp specialkartor för småsaker, jakt, djur och annat. Själva walkthrough:n ger jag inte ett jota för, det är ju fusk. Men att få läsa minsta lilla detalj om vilket vapen och vilken ammunition man ska använda för att jaga vissa speciella typer av djur i vissa speciella typer av natur för att få vissa speciella djurdelar för att skapa vissa speciella föremål, ja sånt kan jag gladeligen sitta hur länge som helst med. Hur är det med er, köper ni guideböcker? Har ni gjort det förr, vill ni göra det framöver? Visa gärna några av era inköp! Här är min inbundna guidebok till Red Dead Redemption 2:
 10. Henkibojj

  Officiella guideböcker

  Vad har du mest fått nytta av hittills? Hur långt har du kommit i spelet alls?
 11. Igår fyllde jag visst 15 år här på sajten :o

  1. Xersize

   Xersize

   Man får gratulera i efterskott!

 12. Spelar GTA1 på stream NU! (Tisdag kl 19)

 13. Henkibojj

  Bojjan streamar

  Rullar en stream nu med GTA1 och banan Bent Cop Blues, dvs Vice City bana 1. EDIT: Sådärja, det gick ju alldeles utmärkt Kom gärna med förslag på nästa spel!
 14. Henkibojj

  Bojjan streamar

  Hoj hoj, lillebror! Jag tycker att det är på tiden att vi får fram en communitykänsla igen, det var länge sen vi hade gemensamma grejer att roa oss åt. Mitt bidrag är därför en streamingkanal, twitch.tv/henkibojj där jag kommer att spela diverse spel från nu och (mest?) förr. Jag kan på intet sätt lova att det kommer att vara varken en avancerad eller fantastisk kanal eftersom jag fortfarande är helnoob på detta, men jag vill gärna att ni ska komma med idéer på spel för mig att utforska eller gräva fram ur det förflutna. Jag tycker om många retrospel så det skulle inte vara helt fel att leta upp några gamla PC-klenoder. Jag spelade nyligen GTA 1 och kom till femte banan, som jag får ta mig an nån gång i framtiden. Ikväll klockan 18:00 kommer jag att starta GTA Vice City och köra tills jag bleknar. Jag kommer att använda den här sparfilen som jag skapade för en herrans massa år sen* och som verkar ha tagit 14 timmar att arbeta ihop. Hur lång tid det tar att spela spelet har jag ingen aning om, men jag ska nog kunna riva av det mesta på ett par-tre kvällar. HowLongToBeat säger 13 timmar på "rushed", vilket är den spelstil jag kommer använda. - Vore kul om det här blev en större grej än mitt test ikväll. Multiplayer eller så med flera spelare härifrån vore roligt! Vad spelar folk nuförtiden? Jag tröttnade lite på GTA Online men kan tänka mig plocka fram det igen för den goda viljans skull. *Forumets ombyggnad verkar göra att jag inte kan tanka filen normalt. Jag fick den från Hultan i ett PM istället, för den finns på servern. Kontakta mig om ni vill ha den på nytt.
 15. Henkibojj

  Foto-på-det-du-precis-köpt

  Najs! Jag hittade den men ville gärna ha den inbundna. Hittade på tradera för ungefär samma pris som den paperback du köpte.
 16. Henkibojj

  "Man lär sig något nytt varje dag"...

  Bump! Har du bestämt RPM än?
 17. @Merkky och @Bebben, era nattsuddare. Vad händer?

  1. Bebben

   Bebben

   Går upp 04:30 om morgnarna innan jobbet, sen har jag sajten som en startflik så det blir ju att man går in och kollar haha

  2. Merkky

   Merkky

   Går upp 05:00 om morgnarna innan jobbet, sajten ligger i listan av flikar som jag nästan dagligen besöker så tittar in regelbundet. Senaste veckorna har jag snittat nästan 50h arbetsveckor så har inte haft sådär särskilt mycket fokus på datorn. Vad händer själv? Frun och barnen mår bra?

  3. Henkibojj

   Henkibojj

   Om du med fru menar PS4 och barn menar PC så ja, det är alldeles utmärkt med dem. Det som i övrigt är lite annorlunda för min del är att jag jagar solen som en riktig galning och jag tror tusan det kan ha en rätt så uppiggande effekt, faktiskt! :)

 18. Henkibojj

  Spelfynd

  Tips från @dibel: Tack för tipset!
 19. Henkibojj

  Låtar med annorlunda teman

  Hade inte hört hela denna text förrän idag. En kille är trött på sin tjej, de har varit ihop för länge och för att få lite spänning letar han i kontaktannonser för att inleda en affär. Någon bjuder till romantik med Piña Coladas, och han är inte sen att nappa. Han skriver ett svar till tidningens kontaktannons och bestämmer dejt med tjejen. När han väl träffar henne visar det sig att...
 20. Henkibojj

  Låtar med annorlunda teman

  Jag tycker alltid det är spännande med låtar som har väldigt annorlunda teman, som skiljer sig från respektive genres stereotypa handlingar, men... RixFM-musik handlar väl sällan om något mer än "baby I love you", "do you think you can get me?", "I'm stronger now than yesterday", "you hurt me" och alla urbota korkade klyschor man sätter i halsen av redan innan man hört färdigt introt. För att inte tala om alla höjningar. Punk och liknande "arg" musik handlar väldigt ofta om rikemansknösar/regeringen/USA/orättvisor och kan visserligen vara ganska slående texter i, men skiljer sig sällan från varandra. Rap, ja... inte behöver jag väl dra hela bashen om "jag är rik, niggaz" och så vidare. Hårdrock, dödsmetall och heavy metal handlar väldigt ofta om död, krig, eventuellt lite spöken och odöda, och ibland med teman från gamla historiska händelser. Trots att det är min favoritgenre är det ganska enformigt, egentligen, textmässigt. Men det finns undantag! Vad jag skulle vilja se i den här tråden är en youtube-länk (eller spotify om video inte finns) med namn på artist och låt, samt en kort/lång beskrivning av vad texten handlar om och vad som gör den till en väldigt annorlunda låt jämfört med antingen låtar i sin genre, eller låtar över huvud taget. Om ni kan posta texten här vore det väldigt bra, annars får ni hemskt gärna länka ifall det är så att posten blir för lång (se denna post som exempel ). Here we go! ________ Magnus Uggla - Hand I Hand Genre: Ballad/pop Text här! Den här låten har ett väldigt sentimentalt arrangemang, musikmässigt, och basen tycker jag är rätt tuff. Men det som är spännande är texten - det handlar om världens sista hippie som 20 år efter hippierörelsens stortid fortfarande lever kvar i bohemvärlden utan att varken vara förstådd av andra eller ha nåt sällskap. Han drömmer sig fortfarande tillbaka till 1967 då man "gick naken i striden" (med syftning på både vietnamkriget och den sexuella revolutionen). Särskilt speciell tycker jag sista versen är: Ett mörklagt rum med Doorsmusik, han sitter ibland kuddar, mysk och indisk lyrik. och faller i gråt då han minns tiden dom gick framåt - Hand i hand! Iron Maiden - Clairvoyant Genre: Hårdrock Text här! Iron Maidens texter kan vi väl. Fear of the Dark, Number of the Beast med flera handlar ju allihopa om något "ont" som kryper upp bakom en. Andra hårdrocksgruppers texter handlar väldigt mycket om både död, pest och plågor från både Satan, monster och allt däremellan. Men den här skiljer sig på så sätt att den egentligen inte handlar om monster eller varelser, inte heller specifikt om "jag är The Chosen One, ajj sii dedd piipel" - utan just om när huvudpersonen upptäcker sin förmåga. Det tycker jag är jäkligt coolt och annorlunda eftersom vi alltid bara får höra antingen "du ska vara rädd för monster", "du ska vara rädd för djävulen" eller "du ska vara rädd för mig". Här är det istället att "jag är rädd för mig själv, för jag kan se saker som andra inte ser och jag vet inte om det är på riktigt eller hur länge jag klarar av att ha den här förmågan". Feel the sweat break on my brow Is it me or is it shadows that are dancing on the walls? Is this a dream or is it now Is this a vision or normality I see before my eyes? I wonder why, I wonder how That it seems the power is getting stronger every day I feel a strength, an inner fire But I'm scared I won't be able to control it anymore Annorlunda och coolt! http://www.youtube.com/watch?v=zr8BANEB700 Abba - The Day Before You Came Genre: Ballad/Pop Text här! Vi är väl alla skittrötta på kärlekssånger som bara handlar om hur mycket man vill ha nån, hur svårt det är att få nån och/eller hur det är att vara sviken. Gäääääääsp. Den här låten är visserligen en form av kärlekssång, men huvudpersonen i låten är varken "du" som i "you're såå bjutiful" eller "jag" som i "Iloveyoubaaaaby", utan den tråkiga, gråa, inrutade vardagen i sångerskans liv. Varje dag har sett exakt likadan ut ända sedan hon slutade skolan och sen dess har ingenting hänt alls, förrän nu. Det som gör låten än mer intressant är att man inte får höra ett dugg av hur personen hon förälskat sig i är eller vad hon känner för honom, utan just att hennes liv tagit en väldig vändning från den extremt repetitiva vardag hon upplevt i åratal. Både att använda tempuset pluskvamperfekt ("hade gjort") vilket är jävligt ovanligt i media över huvud taget, samt att huvudpersonen inte är en person utan egentligen en rutin, gör att den här låten alltid kommer vara i min topp fem-lista över ovanliga teman. Dessutom berättar den här historien om tiden innan kärlekssagan över huvud taget börjat, och tar alltså slut precis där gråzonen innan vanliga kärlekssånger inte ens sätter sin fot eller tittar tillbaka på. Sjungs en kärlekssång i imperfekt är det snarare "vi hade nåt så fint och nu är du borta", och alltså utspelar de sig efter kärlekshistorien. Tempusmässigt jäkligt intressant och vad jag vet så är låten den enda i sitt slag. At five I must have left, there's no exception to the rule A matter of routine, I've done it ever since I finished school The train back home again Undoubtedly I must have read the evening paper then Oh yes, I'm sure my life was well within its usual frame The day before you came Eminen - Stan Genre: Hiphop/rap Text här! Hela texten är en brevkorrespondens mellan ett dedikerat fan ("Stan") och den megastjärna han är närmast besatt av (Eminem). Ni borde ha hört texten i den här förr, men om inte så har ni länken här. Stan blir till slut så upprörd över att ha blivit förbisprungen utanför en backstage-dörr att han packar in sin gravida flickvän i baksätet på bilen, spelar in ett ljudmeddelande på kassett medan han rattfull kör ut i floden och dränker sig och sin flickvän. I sista versen besvarar megastjärnan ett äldre brev där Stan uttryckt sin besvikelse, och säger åt Stan att inte göra något dumt "som den där galningen på teve, som dränkte sig själv. Han hette nåt i stil med... vänta, det var ju du. Damn!" Refrängen är hämtad från en låt av Dido ("Thank You") och utgör flickvännens tankar om det hela. http://www.youtube.com/watch?v=tkJNyQfAprY Pink Floyd - Comfortably Numb Genre: Rockopera Text här! Pink Floyd har en hel del obskyra saker i både musik-, ljudeffekt- och textväg som är svåra att sätta sig in i och som kräver en hel del eftertanke innan man förstår, accepterar och till slut gillar. Skivorna Animals, The Wall och The Final Cut är faktiskt ordentligt knepiga och tar en hel del tid att tycka om även för ett fan. En allmänt omtyckt låt är däremot Comfortably Numb, men med kan jag ärligt påstå att gemene man med största sannolikhet inte förstått ens en femtedel av vad Comfortably Numb eller åtminstone The Wall handlar om. Jag själv börjar tycka att jag kommit upp i en förståelsenivå på sådär en 80% och då har jag ändå spenderat otaliga timmar med analys och research. Låten kom till när sångaren hade fått en spruta mot malaria/magsjuka (har hört olika uppgifter) som slog slint och försatte honom i ett oerhört utmattat tillstånd, och det var precis innan en tvåtimmarsshow. Han vet inte själv hur han klarade av föreställningen fullt ut när han inte ens hade kraften att lyfta armarna, och så skulle han ändå både spela bas och sjunga under hela showen. Han saknade både känsel och psykisk närvaro, vilket reflekteras i texten. Texten i sången utgör en konversation mellan läkaren som först kommer till platsen ("Hello? Is there anybody in there? Just nod if you can hear me - is there anyone at home?") och huvudpersonen ("There is no pain, you are receding [---]"). Än idag sjunger de båda personerna sina egna delar och aldrig några andra, trots att de sedan länge splittrats och kan sjunga vilka delar de vill. Ok, just a little pin prick There'll be no more *AHHHHHH!!* But you may feel a little sick Can you stand up? I do believe it's working, good That'll keep you going through the show Come on it's time to go Givetvis finns det fler ovanliga låtar på The Wall, speciellt The Trial, men de kräver lite väl mycket förklaring. Heh! Hade fler låtar men jag kan gott vänta med dem så vi får lite andras inlägg också
 21. Henkibojj

  Foto-på-det-du-precis-köpt

  Bra där!! Bluray är ett underskattat medium! Folk ser smidigheten i streaming men glömmer att varje enskild tjänst kostar över 1200 kronor om året, per styck, och då äger man inte ett skit när man väl avslutar heller. DVD är numera ett utskrattat medium för folk gick väl aldrig till bluray eftersom de spelarna var för dyra i mellanperioden av dvd och stream. Men köpta skivor är alltid köpta och bildkvaliteten är långt bättre än vad som sänds på tjänsterna. Jag köper gärna konserter på bluray, det är ett fenomen inte många känner till tror jag. Fett värt.
 22. Fyra medlemmar inne en lördagkväll! Yeah! (Både äkta och spelad glädje :P)

  1. Visa föregående kommentarer  1 fler
  2. Henkibojj

   Henkibojj

   Det var vid IV-releasen iallafall, det vet jag. 382?

  3. Misterwhoopee

   Misterwhoopee

   Var det inte mer? Men jag kanske tänker på siffran som kom till på grund av någon "teknisk doping".

  4. Henkibojj

   Henkibojj

   Jag tror det går att hitta hyfsat nära tillbaka i tiden på Internet Archive. Siffran var ju densamma rätt länge :)

 23. Henkibojj

  Stuntfilmer

  Alltså jag ÄLSKAR detta! Så sanslöst fantastiskt att det fortfarande, 17 år efter release, görs stuntingvideos på exakt samma klippsätt som förr och att det fortfarande går att lamslås flera gånger i en och samma video över vilka trick som ens är möjliga att göra! Helikopterstudsen med taxin, motorcykeln på den korsformade byggnaden och antennen, RC-planet genom skrotkranen, stunts man trodde var färdiga men det finns ännu en rail att grinda, och en till, och en till... Helt fantastiskt. Snyggt jobbat! Det får mig att känna att tiden typ stått still här på forumet, fast det händer väldigt lite om dagarna nuförtiden. Annat var det när det alltid var 15+ användare online samtidigt. Vissa ställen kände jag inte igen, men det var nog mer mitt dåliga minne som spökade än något annat. Men jag kom på en sak — alla remasterprojekt som görs för att få VC och liknande spel att köras i IV och V-motorerna... Finns det någon som gjort tvärtom? Att återskapa LC och LS+SA i GTA SA-motorn? Det skulle vara grymt att spela GTA V som på SA-tiden. Sjukt fett.
 24. Henkibojj

  Battlefield V

  Jag plockade upp BF3 på PS3 nyligen och saatan asså, jag är fortfarande skillad. Skulle vilja spela igen men inte för att fastna i meningslösheten utan i så fall att hålla på med ett gäng på någotsånär regelbunden/återkommande basis. Största felet med allt mitt MP-lirande oavsett spel men särskilt i stortitlar jag fastnar hundratals timmar i, är att jag aldrig haft någon person eller något gäng att lira med ordentligt. Man sitter med randoms och saknar möjlighet att få nåt vettigt ut av det. Jag kan tänka mig BF 5 men kör hellre något av de äldre på prov först. BF3 har jag haft grundutgåvan av på PC ett bra tag och köpte nyss Premium billigt. Så även BF4 + alla kartor. No takers? @Kebab, @eXotic, @Lajnux, @Flaskan? EDIT: Det kostar visst bara 350 kronor på EA-rean på Origin just nu. Värt att veta för den som är intresserad!
 25. Henkibojj

  Spelfynd

  EA har rea på Origin. Jag köpte BF3 premium-tilläggspaketet för 50 spänn, och BF4 startkit för 50 där med. Anledningen att jag tog just denna kombo var att jag redan har BF3+Premium på PS3, men PC fick jag grundspelet i en Humble Bundle för en tia, typ, och struntade i Premium. Ville inte lägga flera hundra på ett spel jag redan bränt ut. Men 50 spänn kan jag ge! Vad gäller BF4 har jag aldrig spelat det. Inte startat en minut ens en gång, men eftersom EA själva gav bort kartpaketen (dock ej premium, vad nu skillnaden verkligen är) gratis, hämtade jag dem för flera år sedan utan att äga grundspelet. Men 50 spänn kan jag ju ge nu såhär ett antal år efteråt Och btw ger Humble Bundle ut GRID 2 gratis fram till söndag eftermiddag. Se till att claima koden när ni väl fått spelet också! Det har man bara några dagar på sig att göra innan koden försvinner.
×