Jump to content

Henkibojj

Admin
 • Inlägg

  10 143
 • Blev medlem

 • Senaste online

 • Dagar i topplistan

  169

Allt skapat av Henkibojj

 1. Köper min sjätte Playstation imorgon. Oops.

 2. Red Dead Online lanseras som bekant i betaform och har släppts gradvis under veckan. Först ut var spelare som köpt Ultimate-versionen. Därefter kom de som spelade spelet på releasedagen. Sist ut kom de som spelat spelet någon gång fram till den allmänna lanseringen, som sker idag och är öppen för alla. https://www.rockstargames.com/newswire/article/60717/Red-Dead-Online-Beta-Launch Precis som i GTAO kommer det finnas "crews", eller posses som det heter. Vad jag minns fanns även posses i RDR1-multiplayer, men inte kopplat till Social Club. GTAsajten har en crew men jag är osäker på hur mycket den någonsin användes. Nystart till RDRO, kanske? Jag bjöd in mig själv till att titta på när Vice. spelade RDRO, för jag själv har inget PS+konto för tillfället, och jag måste säga att det i ett tidigt stadium inte såg sådär skitskoj ut. Å andra sidan sprang han mest omkring och grievade folk i stäpplandet sydväst om Armadillo, så jag har väl knappt sett skymten av den fulla upplevelsen än. Vad tror ni, kommer ni spendera hundratals timmar i RDRO eller håller ni er mestadels till SP?
 3. Vilken jäkla seg helg. Fy farao.

 4. Henkibojj

  Egen-Musik-Tråden

  Hemsidan uppe! Lyssna här!
 5. Henkibojj

  Ätbart

  Dazzleys vingummi är inte helt dumma! Den frätande smaken finns där, fast kanske inte så starkt. Originalet var ju alltid bättre.
 6. Henkibojj

  Battlefield V

  Enda förutsättningen att jag skaffar detta och fastnar i MP/BF på nytt är att jag är med i ett Sajten-crew. Saknade det som fän när jag körde BF3.
 7. Henkibojj

  Det vilda djurlivet i RDR2

  Jo, jag räddade nån dam från en stuga, men jag vet inte om det var det du menade? Anyway, jag traskar i fel områden just nu om jag går däromkring. Har inte kommit jättelångt i storyn än.
 8. Enligt officiell info kommer det att finnas 19 hästraser i spelet och mängder med djur att jaga. Enligt RDR2.org handlar det om över 200 arter, vilket är otroligt imponerande. Första Red Dead Redemption hade i sig en diger samling djurarter, men det hamnade "bara" på 38 stycken. Jag slår vad om att det finns troféer och achievements, för att inte tala om ingame-utmaningar med diverse belöningar. Det kommer även gå att fiska i spelet, och byten man skjuter kommer att förlora i värde när man säljer dem till handlare tvärs över landet om man skjutit bytet fullt med bly först. Just vildlivet var det som lockade mig mest med RDR och jag kunde utan problem spendera timtal med att bara jaga. Skjutandet och storyn i all ära, men det var vildmarken som fick spelet att verkligen kännas levande. Jag ser fram emot att få sätta tänderna i RDR2 på en modern maskin!
 9. Henkibojj

  Program ni inte klarar er utan

  Bah, jag har använt Ctrl+Alt+C till det sedan 2002, plus en handfull liknande kommandon. Man behöver bara konfigurera det själv.
 10. Henkibojj

  Det vilda djurlivet i RDR2

  Jaså? Vad finns det då då? Hajar? Leoparder?
 11. Det skulle vara roligt att få höra era berättelser från vildmarken. Själv har jag knappt hunnit spela så mycket än så jag har nog inte så mycket att komma med, men Weeners berättelse var ju fantastisk. Fler berättelser får gärna komma in! Jag har nog inte gjort så mycket mer än att spela några storyuppdrag och att försöka mig på att tämja den vita hästen längst upp i norr, men jag missförstod instruktionerna (eller, de var ju jädrigt otydligt skrivna tycker jag) så hästkraken sprang iväg några gånger. När jag som bäst skulle ge mig på ett nytt försök kom en ren och stångade mig, och hästen försvann. Färden upp till Lake Isabella tar ju en jädra tid så hela alltet blev ett misslyckat kapitel för mig. Tänk på att ni kan ta videos på vad som hänt! Även efteråt! Se instruktioner nedan. - Le hêst:
 12. Henkibojj

  Det vilda djurlivet i RDR2

  Spring inte omkring i träsken på nätterna om ni inte har en riktigt bra anledning... Alligatorerna syns väldigt dåligt och innan man vet ordet av har man hamnat i magen på dem
 13. Henkibojj

  Vilda Västern-Vardagssnack!

  Rätta mig om jag har fel, men är inte det där en förbannat onödig U-sväng?!
 14. Henkibojj

  Den ultimata cringetråden

  Hur man vet att man som huvudansvarig för ett stort spel kastat sina senaste ~36 månader åt fanders och att inget av det man åstadkommit och slitit för har haft någon mening över huvud taget. Och sedan ska stå och se stolt ut under tiden man inser just detta.
 15. Henkibojj

  Egen-Musik-Tråden

  Är uppe i mitt fjärde band nu av någotsånär seriös sort, förutom orkester och hemvärnet som jag var med i för länge sen och flunkade. Svårt att säga vad det är man vill egentligen, jag tycker det inte är så kul förrän det är dags för spelning och av alla band jag varit med i är det mycket sällan jag ens brytt mig om att kolla Dropbox-mappen med material. Jag går dit, spelar trummor och går hem igen, och glömmer bort bandet tills nästa vecka då folk frågar om det är rep. Repeat. Men mitt förra band, som nu genomgår reboot, har spelat in en skiva som nu är färdig! Allt är bara en fråga om hur den ska släppas, men Spotify kommer det nog åtminstone att bli.
 16. Henkibojj

  Bilkörning och körkortssnack

  Hur går det för dig, @Merkky?
 17. Sådärja, nu ska det väl kunna skrivas lite mer i RDR2! :)

 18. Mötesplatser är PS4s egna portal för att skapa communitys kopplade till spel. Det är ganska primitivt; det finns en vägg att skriva på och posta screenshots och så finns det möjlighet att bjuda in personer till gruppen. Det mest användbara med Mötesplatser är däremot att kunna stämma träff för olika evenemang, där man spelar ihop. Ett slags kalender där alla som är med i gruppen får notiser om att en spelsession kommer att äga rum. Än så länge har vi förstås ingen nytta av det eftersom RDRO inte är släppt än, men ni kan ändå gå med i gruppen och bjuda in de personer härifrån som ni tror vill gå med. Eller för all del att bjuda in dem dit, så att de senare kan bli medlemmar här på forumet när de märker vilka sköna snubbar vi är Gå till Mötesplatser och leta upp "GTASajtens RDR2-plats", och gå med redan idag vetja. Så småningom kommer väl någon form av Crew-funktion till R* Social Club också. Jag sätter en hästsko på att namnet Crews kommer byta till ordet "Posse".
 19. Henkibojj

  Screenshot-tråden!

  Lite screenshots från mina första spelsessioner.
 20. Henkibojj

  Screenshot-tråden!

  Såklart det ska finnas en screenshot-tråd till RDR2! Vi har ju haft en till GTA III, VC, SA, GTA IV och V, så varför inte här också? Numera kan ju konsoler ta screenshots, så varför inte nyttja det, aye? Först lite instruktioner till PS4. Jag kan inte ett smack om Xbox så någon med info kan gärna få fylla i. Förinställningar Att ta screenshots Att ladda upp screenshots - Låt bilderna flöda!
 21. Den här snubblade jag över för ett par veckor sedan. En fantastiskt varm intervju med Rob Wiethoff, mannen som spelar röst och motion capture till John Marston i både Red Dead Redemption 1 och 2. Se och njut! Någon i kommentarsfältet på Youtube kommenterade att både John och Rob båda är lugna personer som funnit ett större liv men som mest av allt vill tillbaka till sin egen gård. Träffande! Vad tycker ni om videon, och hur ser ni på John Marston i Red Dead Redemption 1? Tvåan har jag inte kommit alls långt i, så eventuella spoilers undanbedes tills vidare.
 22. Henkibojj

  Red Dead Redemption 2 största spelet på PS4

  Nu med facit i hand undrar jag hur vanligt det är med två skivor till spelsläpp. Jag har aldrig varit med om det sedan CD-skivor (alltså Compact Disc(!)) till PC, cirka år 1999. Var GTA V två skivor stort till PS4? Hur är det med Xbox nuförtiden, det är väl bluray där också? Var det två skivor även till Xbox One? Hur vanligt var det med flerskivsspel till Xbox 360? Det borde väl ha blivit en hel del mot slutet av den generationen, eller?
 23. Howdy, partner! Inför RDR2s release kan det vara klokt att rensa hårddisken på gamla spel som ligger och skräpar, eller att du köper dig en extern hårddisk att koppla in inför installationen. Spelet kommer nämligen att ta 105 GB av utrymmet. https://nordic.ign.com/xbox-one-gaming-hardware/19211/news/red-dead-redemption-2-requires-105-gb-install-supports-up-to Det finns däremot flera frågetecken kring detta. Källan till denna siffra är att ett PS4 Pro-paket med RDR2-tema visar installationsstorleken, men för det första kan det innebära att det är vad som krävs för en "enhanced"-version, vilket PS4 Pro erbjuder i alltfler spel. För det andra säger det ingenting om huruvida detta är skivversionen eller nedladdningsbara versionen, om sådan kommer att släppas. För det tredje säger denna artikel att Destiny 2 "krävde" 60 GB ledigt utrymme, men att det enbart var för att nedladdningen sker vid sidan om installationen fram tills installationspaketfilerna tas bort, och att det därför alltid är dubbla faktiska storleken som skrivs på etiketten. Läs i botten på den röda bilden, innan det blå: "105 GB minimum". Vad jag vet kan PS4-blurays inte innehålla mer än 50 GB, precis som förr. Det finns blurays som tar 128 GB, men det är kvadrupellagerskivor vilket PS4 inte stöder. Betyder detta att spelet blir 50 GB stort och att Rockstar som vanligt pressar gränserna för vad en skiva klarar av? Kommer det börja på 50 GB från skiva och resten måste laddas ned? Synnerligen ovanligt i så fall, jag har aldrig hört talas om det på någon maskin, på något format. PC är jag däremot mer obekant med. Vi vet iallafall redan att spelet släpps på skiva, och ärligt talat: Vem vill egentligen gå miste om en fysisk karta att breda ut över vardagsrumsbordet? Vad tror ni om detta?
 24. Henkibojj

  Vad tycker ni? Gameplay-snack!

  Alltså jag är så imponerad att ett inlägg från mobilen inte gör mina intryck eller spelet värdighet. Jag har varit bortrest över helgen och fick inte spelet förrän i måndags heller, så jag har bara kunnat installera hittills (2 timmar cirka, bara det är ju sjukt, och två fulla bluray också, jösses). Först ikväll har jag haft möjlighet att lira, och när jag nu håller på att somna framför teven i jaktuppdraget (precis som med Trevor, haha) märker jag att det här är ett spel som kommer få fantasin att skena iväg om dagarna. Det har jag nog inte upplevt sedan förra RD, med ett möjligt undantag om GTA V innan man började förknippa det med GTAO istället. Herregud vad snyggt det är, kan jag ju iallafall säga. Och jag blev överlycklig när jag såg papperskartan och insåg att hela New Austin och West Elizabeth är med PLUS det nya spelet. Jäklar alltså.
 25. Henkibojj

  Klagomuren

  Det är ju inte ens en färdig logga. Mer ett skämt eller en märkning på kartongen till ett billigt läkemedel. Helt sjukt hur detta kunde gå igenom.
×