Jump to content

Regeringen vill stoppa minderåriga gamers.


Vinnie
 Share

Recommended Posts

Från Gamereactor:

Regeringens särskilde utredare Sven Gröda har kommit med ett lagförberedande underlag som ska stå till grund för att begränsa de skadliga effekter som överdrivet spelande av onlinespel såsom exempelvis World of Warcraft innebär för ungdomar.

- Misskötta studier, socialt utanförskap, bristande personlig hygien och i förlängning sjukskrivningar och en vikande bruttonationalprodukt är en glasklar effekt av dessa lömskt beroendeframkallande onlinespel. När inget annat hjälper måste vi helt enkelt förbjuda det, säger Gröda i ett uttalande.

Åtgärdspaketet som väntas klubbas igenom i riksdagen och gälla från 1:a juli innebär i korta ordalag följande:

- Samtliga onlinespel kommer att ges en åldersgräns på 18 år i Sverige. Det gäller allt från Battlefield till World of Warcraft.

- Spelutgivare och utvecklare kommer att tvingas införa åldersspärrar på spelen för att dessa ska tillåtas till försäljning inom Sveriges gränser.

Är det här rätt? Vad kommer hända med den svenska spelindustrin? 18 år känns för mig som en alldeles för hög ålder. Runt 15/16 år är enligt mig en mer passande ålder. Stackars alla WoW-nördar där ute, ni kommer äntligen få ett riktigt (!) liv. :mf_doof:

FAN SÄG INTE ATT DET HÄR ÄR ETT APRILSKÄMT. FAAAAAAN! :mf_doof:

Redigerad av Vinnie
Länk till kommentar
Dela på andra sidor

HAHA såå ägd!

Men det är ju nästan sådan åldersgräns på spel idag? Skulle detta ens ändra något för ungdommarna om man spelulerar i detta?

Åldersgränserna som står på förpackningarna är bara en rekommendation, ingen lag, alltså. Det är personalen i butikerna som väljer ifall de vill sälja spelet till dig eller inte om du är under 18.

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

hoppas detta med att dom skulle införa TV avgift för INTERNET också är ett skämt :w000t:

Staten har inget med våra internetanslutningar att göra. Vi betalar Telia, Glocalnet, Comhem, Wasadata och alla andra leverantörer pengar för att vi ska ha tillgång till tjänsten. Ingenstans på vägen har staten ett finger med i leken, bortsett från beskattningen av våra avgifter.

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Gäst
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...