Jump to content

The Dude

Medlem
  • Inlägg

    8 983
  • Blev medlem

  • Dagar i topplistan

    42

The Dude prisades 23 maj 2021

The Dude hade flest gillade inlägg!

Profilinformation

  • Kön
    Kvinna
  • Ort
    Somewhere around Barstow

Profilbesökare

12 543 profilvisningar

The Dude's Achievements

Galet korrupt, men gullig ändå!

Galet korrupt, men gullig ändå! (10/14)

  • Konversationsstartare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Feedback ninja Rare

Recent Badges

631

Anseendepoäng

  1. Detta forum trotsar naturlagarna!
  2. Du låter som en socialdemokrat, varför inte rösta på dem bara? När jag gjort min resa mot realismen har det mycket handlat om att inse att min gamla målbild om att alla människor ska bli lika mycket värda är en utopi som inte går att uppnå. Människan är trots att ett djur och det är en alldeles för lång stretch ifrån det naturligt evolutionära att socialister kommer lyckas med det, om de får chansen att leda nationer. Socialism är lämpligt för små grupper av individer, typ släkter eller byar/grannskap, inte för en globaliserad värld. Ett tillägg bara: ovanstående ska på inget sätt tolkas rasistiskt. Jag är 100% säker på att människor från hela jorden har samma biologiska förmåga att nå framgång.
  3. Har stooor beslutsångest inför Tesla. Jag tror att företaget kommer mångdubbla sitt värde på lång sikt eftersom det leds av världens främsta innovatör inom världens största framtidsbransch (fossilfri energi och transport), men risken är att det går mot 0 är också påtaglig. Så stor potential men också så skört. Typ scenariot Elon Musk bränner ut sig och avgår, ett par autopilot-dödsfall samma vecka och pooofff, inget mer Tesla. Min portfölj är redan för odiversifierad mot USA och tech så jag borde inte satsa mer där. Men kommer det en dipp till närmsta veckan slår jag till, frågan är hur mycket... Nån mer som har tankar och råd kring detta?
  4. Det är en intressant självreflektion att läsa igenom den här gamla tråden, nu när jag ser hur naivt jag resonerade 2015. Den gamla klichén att man är vänster i ungdomen för man har hjärta men höger på äldre dagar för man fått hjärna... Jag röstade nämligen på L till riksdagen för några veckor sen och har svårt att se att jag kommer gå tillbaka till något av de socialistiska partierna i det valet. De två andra valen föll dock på andra sidan då jag fortfarande tycker att grundläggande sjukvård, infrastruktur, utbildning med mera bör vara gemensamt ägt och jag hoppas att det bidrar till detta.
  5. Försvaret är noterat, jag har inget mer att anföra tror jag och står fast vid min åsikt.
  6. Ja ja, stora majoriteten av alla som har droppat av är såklart borta för gott. Men bevisligen är det ett gäng som tittar in då och då och skriver, som jag gissar skulle bli aktiva på riktig igen om de bara fick lite mer i utbyte. Sen tror jag verkligen att det finns ett gäng som bara inte får lust att skriva när de väl tittar in precis som jag. Hultenius kanske kan dra ett mass-mail och höra om folk vill komma tillbaka Min tes är ju att hans inlägg är en stark faktor till att det är så stendött. Man vill inte vara en del av en gemenskap som domineras av såna inlägg, med ignore på eller ej.
  7. Finns det en vilja från Hultenius och admin-kåren att detta forum ska bli livligt igen? Om svaret är ja så är det min övertygelse att dibel måste sluta posta, och att skräpet som förstört alla intressanta trådar på forumet rensas bort. GTAsajten är inte behaglig miljö för någon som det ser ut nu... För mig handlar det inte om de nazistiska åsikterna. Det skulle kunna vara en krydda i diskussionerna ifall den infallsvinkeln också fick vara med. Mitt problem är tvådelat; först och främst är det så jävla deppigt att läsa trådarna nu. Man vill liksom inte komma nära det, utan jag stänger hellre fönstret och eventuellt försöker igen om en månad. Den andra delen är att dibels bidrag inte är diskussioner - något ett forum bygger på. Istället är det bara massa utrop som från någon med en megafon på ett tomt torg. Jag skulle gärna komma tillbaka hit för jag saknar verkligen att kunna diskutera saker under ett pseudonym och bygga relationer med andra i en digital gemenskap. Men det går bara inte när det ser ut som det gör, och jag är säker på att det finns många andra som känner likadant!
  8. Blev riktigt sur idag när jag insåg att min förstärkare är paj på riktigt. Det konstaterades efter jag med höga förhoppningar bytte ut de två glasrörssäkringarna som hade bränt. Ofta tycker jag det är kul att köpa nya prylar men i det här fallet vill jag inte ha något annan än Rotel RA-12, iaf inom rimlig prisklass. Ska kolla reparationspriser imorgon men det lär ju vara ocker på sånt i detta konsumtionssamhälle.
  9. Så här kan det se ut en regnig dag: Jacka - Stutterheim, ulltröja - Filippa K, skjorta och jeans - Boomerang, skor - Loake (handgjorda läderskor som jag är mycket stolt över).
  10. Det var nice! Fast jag föredrag verkligen när de rappar på svenska. Här är två andra favoriter:
  11. Det skrevs om det här av Mark på förra sidan (2014 lol) men nu har jag snappat upp trenden - fenomenet - hiphop från Västerbotten, och är helt insnöad. Superklassikern är förstås:
  12. Det är väl klart som fan att det inte bara är du, har du helt missat att regeringen för sverigedemokratisk politik, och att M och FP vill gå minst lika långt? Det är bara C och V som är emot dessa hårdare tag nu för tiden. Jag står fortfarande kvar i mina värderingar och tycker att detta är skit. Det är patetiskt att de talar om att gränsen är nådd och att vi behöver andrum. Att anställda på migrationsverket bränner ut sig av arbetsbördan ser jag som en minimal konsekvens i sammanhanget. Om de istället börjar skära ner på välfärden för gemene man DET MINSTA för att rädda flyktingarnas liv så är vi en bit på vägen.
  13. Islam dominerar på det religiöst betingade våldet i dagsläget på grund av det xstreem säger. Gällande tolkningar som saknar motstycke... Du kan väl inte ha missat kristendomens oerhörda våldsamheter i historien, med allt från korståg och inkvisition till häxbränningar?
  14. "någonting är fel med dagens islam som gång efter annan lyckas konvertera muslimer till jihadister", syftar du på IS och andra terrorgrupper? Det skriver nog alla på hela jorden utom terroristerna själva under på. Syftar du på själva texterna i Koranen? De är inte värre än Bibeln då det givetvis finns massor av historiska exempel på bibeltolkningar som lett till terrorism i kristendomens namn (korståg med mera, eller KKK för att ta ett modernt exempel). Om ni är intresserade av en annan bild av IS än den allmänna uppfattningen i västvärlden rekommenderar jag det senaste avsnittet av Markus och Malcom (ja, de är kommunister, men det blir desto mer intressant att lyssna på även om man inte håller med)
  15. Islam är bara ett verktyg för IS. De använder islam för att legitimera sina handlingar och få över (radikalisera) människor som är pressade/lurade/korkade/hämndlystna på sin sida för att kunna beskatta dem, ha dem som krigare och dylikt. Det är KNAPPAST problemets kärna. De är ett gäng utstötta krigsherrar och rövare som vill ha makt vilket kräver pengar, ja då hittar man på massa lagar (a.k.a tolkar Koranen) för att maximera sin vinning givet den utarmade spelplan de har att tillgå. UPPENBARLIGEN har de lyckats enormt bra med sin propagandakampanj vilket gör moderata muslimer i västvärlden till farliga människor och ett hot för oss. Absolut är det en tickande bomb som måste desarmeras MEN man måste fortsätta vara väldigt försiktig så att man inte väljer fel lösning på problemet. Jag är 100% säker på att Donald Trump-lösningen kommer få den här bomben att ticka fortare.
×
×
  • Create New...