Jump to content

dibel

Medlem
 • Inlägg

  3 602
 • Blev medlem

 • Senaste online

 • Dagar i topplistan

  49

dibel prisades 10 september

dibel hade flest gillade inlägg!

Anseendepoäng

176 Förtroendeingivande

Om dibel

 • Födelsedag 1922-10-29

Kontaktinformation

 • Skype
  diblotivo@hotmail.com
 • Hemsida
  http://www.gtasajten.com

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Ort
  Filantrop
 • Intressen
  Hammarby

Profilbesökare

18 363 profilvisningar
 1. Red Dead Revolver-sajten

 2. dibel

  Program ni inte klarar er utan

  Jag har kört olika distros sedan jag introducerades till Linux (Ubuntu) i en kurs på gymnasiet 2007/2008. I början dual boot med Windows Vista / 7 och Ubuntu och sedan exklusivt både Windows 7 och Linux. Det som fick mig att gå över helt var att spelen jag spelade (Dota 2, Paradoxspelen och FM) släpptes native till Linux (genom Steam) och således var Windows överflödigt. Dessutom gillar jag miljön. Ett kommando för att uppgradera hela systemet (såväl OS som webbläsare, mediaspelare, utvecklarprogram etc.). Inga överflödiga appar (om man inte vill) såsom Windows 10 forcerar på en för närvarande. Det är riktigt simpelt att använda Linux. Åtminstone de stora distrosarna (Debian/Ubuntu, Fedora/RHEL/CentOS, SLES/OpenSuse, Arch). Arch är om man vill vara hardcore, men jag är riktigt nöjd med Fedora. Vill man vandra vidare ned i kaninhålet så är nästa steg Gentoo och steget efter det är LFS.
 3. dibel

  Vilken konsol kommer du att spela på?

  Spelet ser coolt ut, men det är osannolikt att jag köper det. Dels spelar jag inget längre och för det andra lär det inte släppas för Linux om det nu ens släpps för PC.
 4. dibel

  Fotbollstråden!

  Legendariskt.
 5. dibel

  Program ni inte klarar er utan

  Tiderna förändras. Kört Linux sedan 2015/2016 och bara Firefox och i viss mån 7-zip (inte installerat nu, men om behov dyker upp är det bara ett kommando bort) är kvar. Förvisso kan man installera Steam, men spelar ingenting längre. Nya program man inte klarar sig utan; gcc, g++, GNU make, GNU nano, Mousepad, en IDE; just nu Geany - mycket smidig! Geany är dock mer en texteditor än en IDE, men den duger gott och väl till den enkla programmeringen jag gör.
 6. void dibelActivity(bool userComplaints){

      if (userComplaints == true){

          doNothing();

      }

      else {

          spamTheForum();

      }

  }

 7. Älskar GNU/Linux

 8. dibel

  Svensk politik

  Alternativ för Sveriges valresultat: Hela riket 20290 röster som ger 0,31% Stockholms kommun 2226 röster som ger 0,36% 4 Östra söderort 388 röster som ger 0,41% Skarpnäck 11 Björkhagen Ö 4 röster som ger 0,32% --- Stockholm visar vägen. Likt 2014 (då SvP) så ligger mitt valdistrikt över riksgränsen vilket man får glädja sig åt åtminsone. Den här gången mycket mer knappt procentuellt dock. I Skarpnäck 11 Björkhagen Ö så har V 26,12% och S 25,71% vilket gör mitt distrikt till ett av stockholms rödaste... Inte konstigt att man identifierar sig med Horst Wessel.
 9. dibel

  Banna dibel

  Det är inte min "aktivitet" som är problemet. Det är övriga användares inaktivitet som dödar det här forumet. För mig finns det i princip ingen att debattera med då "alla" frivilligt eller ofrivilligt under tvång har lämnat förumet till sotdöden. Skulle alla vara lika "aktiva" som jag så skulle mina inlägg "gömmas" i mängden. Övriga användares aktivitet är inget jag personligen rår över. Alla har sitt ansvar för att bidra till diskussionerna. Torgmötes-metaforen med en ensam aktivist med megafon må vara riktig per se, men det är inte mitt ansvar att fylla torget. Folket måste höja sin röst, helt enkelt. Faktum är att Sajten är inaktiv. Jag är också inaktiv, egentligen. Jag langar någon statusuppdatering ibland (ibland för många på fyllan, må hända), men i övrigt är jag så "aktiv" jag kan vara i de trådar som jag anser berör mig. Dessa trådar är specifikt Fotbollstråden, Svensk politik och Fylletråden. I viss mån är jag även "aktiv" i andra trådar såsom Vardagssnack och Musiktips. Jag har det senaste året startat vissa trådar som berört flertalet "aktiva" användare. Mer kan man inte kräva av en medlem. Huruvida jag ska bannlysas eller ej är upp till administratörerna och moderatorerna. Jag har varit avstängd en (1) gång så en avstängning för eventuella misstag vore närmare än en fullständig ban kan jag tycka. Jag gör mitt för forumet och för Sajtens överlevnad, gör du? (Allmän fråga och inte riktad mot någon!) Som paragrafryttare och rättshaverist så skulle jag kunna nämna §1.11: Jag förutsätter dock att diskussion mellan dels TS, men också övriga bannlysningsivrande användare har förts med berörda moderatorer och/eller administratörer.
 10. Bajen före politiken, politiken före egennyttan.

 11. dibel

  Svensk politik

  Miljöpartiet ligger och skvalpar under spärren (3,97%) i den slutgiltiga rösträkningen, men det finns inte en chans att de åker ut då hela Stockholms kommun och 2 tredjedelar / 3 fjärdedelar av Göteborgs kommun är kvar att räkna. Båda städerna är MP-fästen. 2368 av 6325 valdistrikt räknade. https://data.val.se/val/val2018/slutresultat/R/rike/index.html
 12. dibel

  Svensk politik

  Man får glädja sig åt att AfS:s röstantal är flera hundra procent större än vad SvP:s var 2014. Förmodligen splittade SvP-röstarna 50/50 med AfS och NMR då NMR ser ut att landa på drygt hälften av SvP:s resultat 2014 om procenten i den nuvarande rösträkningen fortsätter i samma takt. Även Dalai Lama gick nu idag ut och hyllade AfS:s huvudfråga; Återvandringen! SD:s framgång är mindre än förväntat, men ändå en framgång. Stödet för svensk och europeisk nationalism ökar! Forza Lega. Prima gli italiani!
 13. dibel

  Musiktips

  Dagens låt
 14. Skrattar bäst som skrattar sist.

×