Jump to content

Frontier Pursuits: Bounty Hunter, Trader, Collector


Henkibojj
 Share

Recommended Posts

Red Dead Online: Frontier Pursuits

Bounty Hunter • Trader • Collector

I och med uppdateringen från den 10:e september har vi nu fått tre huvudgrenar av specialistyrken man kan ta sig an. Samtliga kräver en viss insats i handpenning för att få börja med, men med lite ansträngning kan man få alla tre gratis.

Rollerna är Collector, Bounty Hunter och Trader. Kortfattat handlar Collector om att samla en massa saker gömda i vildmarken, inte helt olikt GTA-seriens "100 hidden packages" och liknande. Bounty Hunter är precis som i RDR1 och story-RDR2 en roll där man mot betalning jagar reda på brottslingar, skjuter deras kumpaner och lämnar in den efterlyste — död, eller levande för en större betalning. Trader är en något mer avancerad gren där man huvudsakligen sysslar med jakt av vilda djur, lämnar in dem till sin handlare som omvandlar dem till färdiga produkter som ska levereras till köpare, ofta med livet som insats.

77af512a8aa42c6213bc45200c16ae4350ed4ee1

Alla tre kan ge stora summor pengar om man gör dem på rätt sätt, men det kräver också olika grad av både arbete, utrustning och startkostnader. Jag själv är allra mest intresserad av Trader-rollen eftersom jag gillar jakt mest av allt i RDR, men även Collector har sin charm och det ger egentligen mer utbetalning — men inte helt säkert per arbetad timme.

Nedanför kommer jag att skriva mina tips för vad som finns att tänka på i respektive roll. Framförallt kommer jag att bistå med kartor, länkar och tips till de olika uppdragen och vissa saker som inte ens de tjatigaste Youtubarna har kommit underfund med.

  • Gilla 1
Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Bounty Hunter

Bounty Hunter är den enklaste grenen. Min upplevelse är att den inte är särskilt varierad eller ger så värst mycket pengar, men så är det också den gren jag spenderat minst tid med.

6bd4417fa5b309673e0f8a4da2ef498b7452af09

I varje stad och i många byar finns tavlor uppställda, oftast intill en sheriffs kontor. Plakaten är markerade med $, $$ och $$$ beroende på svårighetsgrad och därmed också belöning. Plakaten visar ett fotografi och en kort berättelse om vad respektive brottsling har gjort, samt viss information om var den senast befann sig. Acceptera uppdraget, rid till platsen och skjut alla brottslingar du behöver och vill ta dig tid med — utom den efterlyste. Den personen bör du istället jaga ikapp med lasso, bakbinda och sätta på baken av din häst. Rid tillbaka till sheriffen eller en utställd vagn för en högre belöning än om den efterlyste blir skjuten.

Ständiga uppdateringar

Varje vecka laddas en ny specialbounty upp, som annonseras på Rockstars officiella kanaler. Oftast ger det rätt mycket mer Bounty-XP och pengar, men för min del märker jag mest att det helt enkelt är roligare uppdrag än vanligt. Uppdraget kan spelas om och om igen på högre svårighetsgrad för extra pengar.

Hur man börjar

Gå fram till en Bounty Board (finns typ i varenda by och stad) och betala 15 guld. Alternativt kan du registrera dig för Amazon Prime och koppla det till ditt Twitch-konto så du blir medlem i Twitch Prime, så får du denna Bounty-licens gratis. Amazon Prime kostar ca 40 kronor i månaden och ger dig bland annat streaming likt Netflix, men de har även en provperiod på 7 dagar som måste (!) avbrytas manuellt på en PC om du inte vill ha tjänsten. Jag trodde att jag avregistrerat mig genom att stänga av Twitch-kopplingen, men nej, man måste avbryta sin prenumeration på Amazon. Twitch har inte mycket med saken att göra. Blev debiterad en månad och använde den till att kolla en massa The Grand Tour på Amazon Prime-streaming. Helt okej ändå.

Specialistutrustning:

  • Reinforced Lasso: Ett förstärkt lasso som säkerställer att brottslingarna inte flyr lika lätt från knoparna av ditt vanliga rep
  • Bounty Hunting Wagon: En vagn som ger dig möjlighet att fånga flera brottslingar i samma svep utan att rida med dem en och en.
  • Bolas: Ett kastvapen bestående av två stenar med ett snöre emellan sig för att snärja benen på flyende brottslingar

Tips och tricks:

Ta med dig en posse så kommer du både få hjälp med eldstriden och att föra in brottslingarna till sheriffen/vagnen utan att behöva göra det fram och tillbaka alldeles ensam. Det ger dessutom vissa ekonomiska vinster.

Nämnvärda belöningar:

  • Eagle Eye+: Fiender lyser rött när du aktiverar Eagle Eye.
  • Tracking Arrow Pamphlet: Lär dig att göra spårpilar till din pilbåge för att kunna jaga fiender och djur lättare.
  • Ducka på hästryggen för att minska risken att bli skjuten.

Läs mer på Fandom Wiki.

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Trader

Trader är min favoritgren. Du jagar djur och lämnar dem hos din affärspartner Cripps för att omvandla råmaterial till färdiga produkter såsom pälsar eller hälsoprodukter (gissar jag). Ju mer välfyllt ditt förråd är, desto längre dröjer det innan du måste jaga på nytt. Emellanåt måste du däremot fylla på resursförrådet (obs, ej materiallager) genom att utföra korta jakt- eller stölduppdrag. Alternativt betalar du $20 för att slippa hålla på med det, men det ger dig förstås mindre nettovinst och du går miste om väldigt enkla XP inom just denna gren.

1538de09bd4a1ebc0feaeb435f6ff58f740cc732

När råvarorna med hjälp av resurserna omvandlats till färdiga produkter är det dags att sälja dem. I början kan du bara sälja 25 varor (1 trätunna), men vartefter du levlar kan du köpa dig en mellanstor (2 tunnor) respektive stor (4 tunnor) leveransvagn för att sälja mer varor. 25 varor ökar till 50 respektive 100, och trots den initiala kostnaden kommer du att få tillbaka pengarna du investerat eftersom du inte bara slipper sälja i flera omgångar (4*25) för att bli av med hela förrådet, du får dessutom ett högre säljvärde för att sälja allt på en gång. Jag tror att försäljningsvärdet ökar med ungefär dubbla värdet per såld produkt. Tro mig, du kommer att tjäna in detta på nolltid. Jag har en metod för det. B)

Lokala leveranser
Liten vagn: 1 tunna = 25 varor ger utbetalning av $62,5 = säljvärde $2,5 per färdigställd produkt.
Mellanstor vagn: 2 tunnor = 50 varor ger utbetalning av $150 = $3 per färdigställd produkt.
Stor vagn: 4 tunnor = 100 varor ger utbetalning av $500 = säljvärde $5 per färdigställd produkt.

Detta gäller de lokala försäljningarna och är "standarden". Du kan fortsätta spela i Passive mode där ingen kan ta dina produkter och du blir sällan eller inte alls attackerad under din transport. Däremot är det vanligt med attacker väl när du är framme hos säljaren, som är under belägring och du måste rädda dem innan du kan sälja dina produkter. Lyckas du inte är produkterna bortkastade. (Jag minns dock inte om du får försöka igen eller om produkterna förstördes av tiden.)

Du kan däremot tjäna 125% av detta genom att välja en köpare på ett större avstånd, oavsett vilken vagn du har. Nackdelen är att det tar längre tid, ger större risk att du fastnar med/förstör din vagn under färden, samt att du kan bli attackerad av NPCs under pågående transport. Du kan dessutom bli attackerad av andra Trader-spelare, som då får möjlighet att stjäla hela din leverans och sälja den till egen vinning. Det är sjukt drygt, så välj en server med fredliga spelare och en Camp location som är mycket avlägsen för att kunna göra merparten av transporten på obefolkad mark. Vid mindre leveranser är dock mitt tips följande: Skit i det. Det är så jävla drygt långt (ca 25 riktiga minuters långsamt ridande) för en ynkligt liten belöning och till en alldeles för stor risk. Det är vid stora leveranser du tjänar på det.

Avlägsna leveranser
Liten vagn: 1 tunna = 25 varor ger utbetalning av $78,13 = säljvärde $3,13 per färdigställd produkt.
Mellanstor vagn: 2 tunnor = 50 varor ger utbetalning av $187,5 = $3,75 per färdigställd produkt.
Stor vagn: 4 tunnor = 100 varor ger utbetalning av $625 = säljvärde $6,25 per färdigställd produkt.

Summa summarum kan du med hjälp av en stor vagn samt en avlägsen försäljning få 6,25/2,5 = 2,5 gånger pengarna som du får genom korta leveranser med en liten vagn. I längden, då detta blivit en varannandaglig rutin, betyder detta big facking bucks.

833a93507c360f35629c2437cecbfe99c59c39d1

Köper du en Hunting Wagon kommer livet som jägare/produktförsäljare bli så otroligt mycket lättare. Din häst klarar vanligen bara av att förvara ett mellanlitet djur (större fåglar, större gnagare etc) på vardera sida om sadeln samt ett mellanstort/stort djur (rådjur, getter, får, pumor) på baken, alternativ pälsen från ett massivt stort djur (älg, björn, oxar). Pälsar är hos Cripps väldigt mycket mindre värt än att donera hela djurkadaver, så i praktiken kan du bara leverera ett djur i taget. Du har möjlighet att släpa ett djur efter dig med lasso, men det är drygt och det fungerar inte på alla djur. Jag tror det dessutom tömmer din stamina.

Lösningen är en vagn. Den är dyr — 800 dollar — men en väl värd investering. Faktum är att allt innan ditt köp av en vagn bara är skitgöra. En vagn rymmer (enligt ryktena, jag ska kolla upp det själv) upp till 5 stora djur och bortåt 50 pälsar samt en mängd mindre djur.

Vad man ska jaga
I början: Allt, egentligen. Ta en plats för ditt läger där det inte är så viktigt vilka djur du får tag i och vilka värden du får ut av dem. I början vill du bara ha Trader-XP för att gå upp i level och få tillgång till saker man inte har i början. Du får lika mycket T-XP per djur oavsett hur bra kvalitet eller värde det är på dem, så se till att mängddonera i början för att levla fort som satan. Jag föreslår ett läger i Bayou Nwa i Lemoyne, där det alltid finns helt galet mycket storfåglar och långsamma reptiler. Såpass mycket att det knappt är värt att sätta dem på hästen, du kan nästan springa skytteltrafik från Cripps till vattnet eller träsket och konstant leverera smådjur oavsett skitkvalitet. Du levlar dödsfort genom att sälja produkter oavsett om du har mycket eller lite produkter. Jag minns inte att jag tyckte denna del var förfärligt jobbig, men man får ta och dela upp det så man grindar en liten mängd varje dag tills man kommer upp i level. Därefter kan man ta det lugnt och bara tjäna pengar.

Bojjans specialmetod
Nu små gossar ska ni få höra vad jag gör.

Jag har köpt den officiella guideboken och med den tog jag reda på 1) vilket djur som ger mest säljvärde (samma hos slaktare i storymode som hos Cripps i RDO) och 2) var de i så fall vanligen finns att hitta. Svaret var Panter och enbart på ett ensligt ställe, men det är olämpligt av flera skäl som jag inte orkar skriva och ni inte orkar läsa. Istället är det puma som gäller, och en speciell plats för det.

1735138362_rdocougarplats.png.fb435c1238659d383c9bcf9e9dabd66f.png

Här. På precis denna plats spawnar en puma (cougar) precis hela tiden. Materialvärdet hos en perfekt hjort är inte mer än 7,00, och förstås ännu sämre om du missar och bara får ett dugligt skott. Dessutom måste du jaga dem som en idiot. En puma ger ett materialvärde på 13,50 i perfekt skick, dvs dubbelt så mycket. Denna puma ligger däremot helt still och kan knäppas till ett perfekt kadaver varje gång. Med vagnen kan du således springa fram och tillbaka på denna plats, skjuta 5 pumor och slänga dem i jaktvagnen, springa tillbaka en sista gång och skjuta+lasta puma nummer sex på din häst. Sen tar du dig till Cripps och donerar rubbet, så slipper du jaga än på bra mycket länge, i realtid flera timmar. När du nått level 11 kommer dessutom samtliga kadaver online i perfekt skick ge 25% mer värde, så en perfekt, lättjagad puma är därför värd 16,88 (!!!), att jämföra med en duglig hjort på kanske 4,5 eller en perfekt varg på 5,00. Det kanske inte är helt uppenbart, men 16,88 gånger 6 är strax över 100, dvs hela Cripps lagringskapacitet. Jädrar, vad detta är en lukrativ metod. Jaga mekaniskt i knappt trekvart och slipp tänka på Trader-rollen över huvud taget medan du kör Collector istället. Jag kanske postar en video på det senare, jag har lite videomaterial jag kan klippa ihop.

Hur man börjar

Jag minns knappt, men jag tror att man får ett brev från Cripps som hämtas på posten. Eller så finns han tillgänglig i ditt läger helt enkelt, men du måste betala 15 guld för att få tillgång till slaktbordet (Butcher Table). Än så länge är det gratis på PS4, men jag tror att det försvinner inom kort och på Xbox One har det alltid kostat guld.

Specialistutrustning:

  • Medium delivery wagon: Ger möjlighet att sälja 50 produkter i taget. Se tabell ovan.
  • Large delivery wagon: Ger möjlighet att sälja 100 produkter i taget. Se tabell ovan..
  • Hunting wagon: Ger möjlighet att lagra upp till 5 stora djur plus en mängd pälsar och smådjur. En väl värd investering, särskilt med min metod ovan.

Tips och tricks:

I början ska du jaga snabbt och mycket. Ta dig till Bayou Nwa och jaga storfågel, de kommer bokstavligen att ramla rakt ner i lägret. Sälj konstant, även när du bara har <10 produkter. Det är försäljningen som ger Trader-XP, inte säljvärdet. Köp dig de större vagnarna så fort du kan, det kommer att löna sig i försäljningsvärdet. Skaffa dig en jaktvagn och gör pumametoden ovan, så kommer du kunna håva in 625 dollar varenda dag.

Givetvis ska man välja rätt vapen till rätt djur, och därutöver få ett perfekt skott. Headshots brukar vara det som funkar bäst. Repeater är aldrig rätt vapen, det är Rifle som är. Båge funkar till det mesta, men tänk på att du måste ha giftpilar om du inte köpt dig ett Rifle än. Behöver du hålla på med Small game arrow är djuret inte värt mödan. De flesta klövdjur dödas bäst genom att jaga dem med lasso, snärja dem och döda dem för hand med kniv (du får en knapp-prompt när du är framme). Alla fåglar som kan jagas som inte är skitsmå skall jagas med Varmint Rifle, det är det enda vapen som ger perfekta kadaver. Exempelvis kalkon, korp, örn, flamingos, pelikan, etc.

Nämnvärda belöningar:

  • Efficiency: Level 11 ger dig 25% mer värde av perfekta kadaver.
  • Weapons Locker: Ger möjlighet att förvara vapen du inte vill ha i ditt vapenhjul till vardags
  • Sällskapshund: En jycke som följer dig till vardags. De kan uppgraderas att varna för/minska risken för räder mot ditt läger, men jag har aldrig utsatts för det. Jag tror hundar också kan hjälpa till när du är Collector, men jag har inte köpt någon för att prova.
Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Collector

En Collector letar reda på gömda skatter i RDO-världen. Du som spelat många GTA-spel och jagat 100% kommer att känna igen dig omedelbart i denna gren. På alla möjliga platser finns tarotkort, mynt, smycken, antika spritflaskor, arkeologiska artefakter och familjeklenoder gömda och ifall du samlar tillräckligt många kan du sälja hela kollektioner till ett större värde än att bara sälja dem styckvis.

259b5560cee57554ff64f59cd883ccf6e6624c33

Följande saker finns att samla:

  • American Wild Flowers
  • Suit of Cup Tarot Cards
  • Suit of Swords Tarot Cards
  • Suit of Wands Tarot Cards
  • Suit of Pentacles Tarot Cards
  • Lost Jewelry Bracelets
  • Lost Jewelry Earrings
  • Lost Jewelry Necklaces
  • Lost Jewelry Rings
  • Antique Alcohol Bottles
  • Bird Eggs
  • Arrowheads
  • Family Heirlooms
  • Coins

Det är en viss variation på hur många man ska samla för att få en hel kollektion, och kollektionerna varierar kraftigt i hur mycket man får för att sälja dem. Tidseffektiv som jag vill vara har jag därför gjort ett excelark över vad som är värt att lägga tiden på. Som synes ger nio blommor 155 dollar medan åtta armband ger 271, så tänk efter vad det är du egentligen ger dig in på och hur värt din tid det är.

239094901_rdocollectiblesexcel.png.cbc11bd4b7f09efebc3cea0bfffacb9c.png

Jag har grönmarkerat två celler vid sidan: Den ena ger snabba pengar (dessutom utan köpt utrustning = bra för låglevel) och den andra ger stora pengar. Det som definitivt ger mest pengar är dock myntsamlingen som ger $540 för en hel kollektion, men då måste man också ha investerat i både en grävspade och en metalldetektor. Dessa betalar sig dock rätt snabbt.

Vad jag gjorde var att samla spritflaskor tills jag hade råd med dessa två, samt att man oftast kan loota dem från fiender i helt orelaterade strider. Nästan varje bakhåll, Trader-försäljning som innefattar fiender eller övriga eldstrider ger en mängd fiendelik, bortåt femton-tjugo stycken i vissa lägen, och jag kan nästan garantera att en av dem har en flaska på sig. Man får därigenom rätt mycket gratis genom att ge sig på den samlingen i början.

Kartor

Boy, oh boy, vad det finns saker att ta reda på i denna roll. Vad du än letar efter och var på väg till, kommer det inte finnas kvar där imorgon. Det är nämligen så att alla "100 hidden packages", om vi så kan kalla det, flyttar på sig varje verkligt dygn. Måndag och fredag har en karta, tisdag-torsdag-lördag har en annan karta och onsdag-söndag har en tredje. Dessa finns att hitta i denna Reddit-tråd (ifall de skulle uppdateras).

rdo collectibles kartpreview.png

Mitt bästa tips är att snälla, snälla, skriv ut kartorna i hög kvalitet i fullfärg. Glöm alla jädra smarphones och datorer vid sidan om — det är på papper såna här saker ska letas upp. Tro mig, det är sååå mycket enklare och skönare att ha ett papper för detta. Använd gärna er ingame-karta och tryck ned vänsterspaken för att sätta en egen markör. Jag hade gärna sett en mer avancerad feature i detta, typ att kunna färga dem olika och att ha nästan obegränsat med markörer i olika kategorier, men 10 markörer till att börja med är väl helt okej.

Hur man börjar

Leta upp Madam Nazar och betala 15 guld. Du kan också spela GTA Online för att jaga rätt på en massa spelkort (följ denna video, tog mig ca 90 minuter och var förvånansvärt angenämt) för att få det gratis. Madam Nazar flyttar på sig varje IRL-dygn, så några fans har gjort ett script och en hemsida för att visa var hon är just idag. Så snart du köpt din Collector's Bag har du ingen nytta av henne igen förrän du vill köpa din spade och/eller din metalldetektor. Allt hon säljer är dyrt och skräp och de kollektioner du samlat gör du bättre i att skicka på posten istället för till henne.

Specialistutrustning:

  • Field Shovel: En spade som behövs till somliga kollektioner, oftast i kombination med metalldetektorn.
  • Metal Detector: En metalldetektor i ungefärlig form av en oljelampa som krävs för att leta upp myntsamlingar och de alla smyckessamlingar utom Bracelets.
  • Refined Binoculars: En förbättrad kikare som visar grävplatser på avstånd. Sägs vara ganska oduglig, eftersom man även låser upp den funktionen själv.

Tips och tricks:

Använd inte kartorna Madam Nazar säljer. De är dyra, ger bara tre platser och lämnar inga som helst garantier för att det du hittar där är något du inte redan samlat. Dessutom förstörs din ena karta om du väljer att plocka upp och titta på en annan. Totalt värdelöst. Följ kartorna online istället. Färdiga kollektioner skickar du bäst på posten, så slipper du leta upp henne.

När du jagar en kollektion och du ser på kartan att du råkar stå mitt i ett kluster av andra objekt, samla dem också för Collector-XP och eventuellt lite cash om du säljer dem (enskilt eller i framtida kollektion).

Somliga fågelägg ligger i bon uppe bland träden. För att få ned dem måste du använda en Varmint Rifle och skjuta ned dem till marken.

Nämnvärda belöningar:

  • Divination: Din handkontroll skakar när du är i närheten av ett objekt. Ärligt talat tycker jag att denna roll inte är värd att påbörja förrän du råkat levla till lvl 3 och låst upp denna feature.
  • Potential: Lär dig att i Eagle Eye se jord som har blivit grävd i, dvs har collectibles i sig.
  • Equine assistance: Lär dig att plocka växter och objekt från hästryggen. Jösses vad skönt. :o
  • Intuition: Minskar sökområdet till att vara närmare objektet.
  • Hästlampa: Utrusta din sadel med en strålkastare rakt framför hästen. Fungerar mycket bättre än din vanliga handlampa i mörker.

 

______________________

 

Det var alla tips, tricks, kartor, videos och länkar jag har använt mig av i min nystartade upplevelse av Red Dead Online. Innan denna update fanns egentligen inte mycket att göra, så jag lät bli onlineläget i mer än ett halvår från release. Men med detta är det både roligt och sysselsättande. Jag tänkte jag skulle skriva färdigt denna guide innan alla PC-spelare på forumet kommer strömmande ;)

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 months later...
10/18/2019 at 19:00, Henkibojj skrev:

Bojjans specialmetod

1735138362_rdocougarplats.png.fb435c1238659d383c9bcf9e9dabd66f.png

Här. På precis denna plats spawnar en puma (cougar) precis hela tiden.

Denna puma ligger helt still och kan knäppas till ett perfekt kadaver varje gång. Med vagnen kan du således springa fram och tillbaka på denna plats, skjuta 5 pumor och slänga dem i jaktvagnen, springa tillbaka en sista gång och skjuta+lasta puma nummer sex på din häst. Sen tar du dig till Cripps och donerar rubbet, så slipper du jaga än på bra mycket länge, i realtid flera timmar.

Jag kanske postar en video på det senare, jag har lite videomaterial jag kan klippa ihop.

Här är videon med metoden ifråga. Den är olistad än så länge, dels för att den saknar musik och voiceover men också för att metoden är så effektiv att jag funderar på att inte offentliggöra den ifall det skulle bli nerfat eller såpass spritt att jag inte får vara ifred därborta. Men ni kan gott få titta :)

625 dollar för inte mycket jobb alls, i en halvtimme, jämfört med flera timmar av halvdugliga hjortar. ;)

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

  • Henkibojj unpinned this topic
  • 5 months later...
  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Skriv inlägg...

×   Innehåll kopierat inklusive formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har expanderats till ett media-block.   Visa länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...