Jump to content

Livets ursprung


Henkibojj
 Share

Livets ursprung  

85 röster

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Mistänkte att du inte skulle inse att jag skojade.

Poängen med skämtet var att jag tog dig på "allvar" och trodde att du skrev fel, och rättade dig genom att kunna alla detaljer om Darin och på så sätt förlöjliga mig själv, genom att jag uppenbarligen är ett fanatiskt fan av honom. (det roliga skulle kort sagt vara att jag kan allt om honom)

Hade varit lättare och roligare att förstå det irl.

Dumt skämt, det lät roligare när jag tänkte det, än hur det blev när jag skrev det. Sorry för det.

Det blev roligt nu när du förklarade hur dåligt det var :wub:

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

  • Inlägg 82
  • Ålder
  • Senaste inlägg
Sant, det nämner han inte. Men han motstrider religionens påstående att jorden skapades klappad och klar, och att t.ex. ekorren ser ut som den alltid gjort - att ingen utveckling skett.

Så han säger att människan härstammar ifrån aporna, vilket säkert kan stämma. Men han kan knappast kalla det livets ursprung, då han inte har något svar på var aporna kom ifrån. Apor är också liv, vissa kanske inte vill kalla det intelligent liv, men det är liv. Om människan skulle hitta apor på Mars så skulle den konstateras som liv, vilket det är.

Så hans teori handlar ingenting om livets ursprung. Människan kommer ifrån aporna, men han har inget svar på varifrån de kommer. Han gör bara ytterligare en länk med lägger inte till något annat. Så är det inte fel att jämföra Gud och Darwins teori?

Enligt bibeln så skapade Gud jorden och de första människorna(?), och sen dess har den utvecklats av sig själv. Människor har det aningen bättre idag än vad de hade på stenåldern. Medans Darwin bara säger att Gud skapade inte jorden och han skapade inte människorna utan att de härstammar ifrån aporna, men han har inget svar på vad som kan vara i Guds plats. Han kunde ju åtminstone ha en teori om hur aporna kom till om han påstår att människan härstammar från aporna.

Haha; kollade nyss på trådtiteln. "Livets ursprung - Gud eller Darwin?". Låter som om man kan jämföra Gud med Darwin. Som om de både var hyllade i någon bok som folk läst i några tusentals år.

Redigerad av Cortez
Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Altså detta är bara inklistrat från en konversation jag hade med mig en polare nyss, (mest jag som skriver) :wub:

Jopp, altså... angående gravitation. Hur skulle du säga att den funkar?, Varför dras materia till vartannat? Om man tänker att allt är kvarkar (atom delar) och det bara finns en sort sånna. Varför skulle dem dras till varande utan anlednng, och varför skulle dessa överhuvudtaget finns i vad Liv/Existen egentligen är? Altså VAD är det här vi är i förnåt? Att vi kan uppfatta grejjer och finnas i något som ingen vet vad det är! TÄNK PÅ DET!, och till slut bli man bara dum :wacko: Därför kan jag säga att det enda logisk/vettia/möjliga lösningen är: Vi finns inte! (i allmän defenition av "finnas")

Jo, ""instinkter", var de fått dem ifrån (även vi), eftersom vi är dem?. Om kvarakr har en enkel instinkt (att hitta en/flera partner) då menar du att vi också ha en/flera instinkter?, Altså kan man säga att vi lever efter hur kvarkarna beter sig?, altså efter de instinkter det är "programerade" till att följa. Altså är vi också "programerade"? Det var det jag sa fån början. Vi finns inte utan lever efter ett system! och angående att vi inte förstår oss på detta!, sant (som sagt), Därför skapar vi oss en gud istället för att bli dumma på att funder på detta!

Orkar inte skriva "rent" allt, utan här är vad jag tänkte angående detta (innan jag läste "detta"), angående ämnet :wub:

Redigerad av Foo
Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Nej men klart att det är Darwin.

Gud är endast ett fantasifoster för att hjälpa oss hantera världen, sorgen och livet.

Om människan, eller vissa människor, skulle veta att det inte fanns någon högre makt skulle de bryta ihop då de skulle känna sig så meningslösa och ensamma. Men detta är något helt annat, i en helt annan diskussion.

Darwin förklarar faktiskt inte precis HUR livet uppstod, men han förklarar hur livet har kunnat utvecklas från den allra första organismen. Forskare forskar fortfarande om hur själva livet uppkom. Ett experiment gjort på femtio-talet av en amerikansk framstående forskare visar att det var troligen genom en soppa av olika ämnen varpå en urladdning skedde och på detta sättet slog sig olika syror och ämnen tillsammans och tadaa, bildandet av första cellen. ungefär så gick det till. Detta är dock ej mkt förenklad version av det hela. Vissa forskare tror att livet först skapades i is, där isens speciella struktur ger ett utmärkt tillhåll för många olika ämnen (isen har många små små små små gångar).

Huruvida det finns ett högre väsen, det tror jag ej då en amerikansk läkare tro sig ha hittat genen för att vara religiös. Men allting motsäger också at det finns en gud; varför skulle en rättfärdig gud låta folk dö? varför skulle gud låta folk lida? Varför slår aldrig våra böner in? Varför påverkar våra böner vårt tillfrisknande, som efter en operation, negativt om det funnits en gud? Varför får vi inte som vi vill om det finns en gud? varför finns det fattiga folk, varför dör de svarta och fattiga i afrika?

Nej, och hur fan skulle Gud kunna skapa världen, oss?

Hur skulle han kunna överleva bigbang? Hur skulle han förklara big bang-resterna?

Hur skulle han förklara att det finns ateister och att han inte visat sig de senaste 2000 åren?

Kyrkan VISSTE att jorden var universums medelpunkt.

Några år senare VISSTE den att solen var universums medelpunkt.

De VISSTE att homosexualitet var en sjukdom och en synd.

De VISSTE att kvinnor var underlägsna män.

Tänk vad de vet nu :wub:

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Hur skulle han kunna överleva bigbang?

Hahaha, gillade ditt seriösa teodicé-problemsvar, och att du lägger in en sån kommentar på slutet. :wacko:

@Cortez: du har också rätt bra argument för det du säger. Men man får också tänka på det skribb postulerar, det handlar inte om skapelse utan huruvida jorden skapades klappad och klar (enl Bibeln) eller om den utvecklats (enl Darwin).

Wii, lite filosofi! :wub:

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

VOTE: darwin.

jag har en teori om hur livet kom till jorden från början.

när jorden var "klar" aldeles innan livet uppstod så blev jorden troligtvis en stor träffpunkt för meteor regn, kanske det var "varelser" från andra planeter som var inuti meteorerna och slogs ut ur sklet (meteoren) när den kom till jorden? eller var det utomjordingar som "planterade" liv här genom att skicka hit mindre djur som skulle kunna utveckas efter att leva på den här planten och utomjordingarna visste om det?

jagtror iallafall att första liven kom hit från rymden. för första livet var ju bara bakterier typ.

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Gillar south park avsnittet av livets ursprung. Att jorden är en stor liveshow för universum ^^

Så är det massa forskare, så presenterar en iden att det är så.

"And earth is just... one big show"

*reser sig en*

"Oh my god.... WERE FAMOUS!"

ARRRGH! Alla skriker och springer ut rummet :wub:

xD Såg det avsnittet igår, så jäkla skönt med professorns teorier om allting.

Tror fortfarande inte på någonting, tror inte på någon påhittade sak som Gud eller Darwin. Snälla, ingen av dom finns!

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Hahaha, gillade ditt seriösa teodicé-problemsvar, och att du lägger in en sån kommentar på slutet. :wacko:

@Cortez: du har också rätt bra argument för det du säger. Men man får också tänka på det skribb postulerar, det handlar inte om skapelse utan huruvida jorden skapades klappad och klar (enl Bibeln) eller om den utvecklats (enl Darwin).

Wii, lite filosofi! :wub:

Vad säger han jorden utvecklats ifrån? Måste ju finnas någon grund och hur den kom till.

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Skriv inlägg...

×   Innehåll kopierat inklusive formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har expanderats till ett media-block.   Visa länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...