Jump to content

Laila Freivalds avgår


JMC
 Share

Var det rätt av Laila Freivalds att avgå?  

56 röster

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

av1_662455_0.jpg

AVGICK I MORSE Laila Freivalds gav beskedet på en presskonferens tillsammans med Göran Persson i morse.

Vid en presskonferens med statsministern och utrikesministern idag på tisdagsmorgonen meddelade Göran Persson att han fått Laila Freivalds avskedsansökan.

Han har beslutat att bevilja den.

Tillförordnad utrikesminister blir idrottsminister Bosse Ringholm

På presskonferensen fick Persson frågan om han blivit förd bakom ljuset, eller vilseledd av Laila Freivalds.

Det förnekade Persson.

- Så fungerar det inte med nära arbetskamrater, sa han.

Han ville inte kommentera just den frågan vidare utan sa att hur det hela gått till skulle bli föremål för granskning av Justitiekanslern.

Persson sa vidare att Bosse Ringholm tillfälligt fått jobet som utrikesminister i väntan på en ordinarie tillsättning för att han är vice statsminister.

- Bosse Ringholm kommer inte att bli utrikesminister, sade Göran Persson.

EDIT:

Missarna som ledde till hennes fall

Augusti 2000: Freivalds lämnade in sin avskedsansökan för första gången. Detta efter Aftonbladet avslöjat att Laila Freivalds skulle köpa loss sin lägenhet när den allmännyttiga hyresfastigheten skulle omvandlas till bostadsrätter. Bara ett år tidigare stod hon bakom ett lagförslag som skulle omvandla hyresfastigheter till bostadsrätter. Hon hävdade att hon varit mot omvandlingen men avslöjades sedan ha röstat ja till beslutet.

December 2004: Dagarna efter katastrofen avslöjades att Freivalds på katastrofdagen gick på teater i stället för att arbeta. Detta trots att fler larm kom om flodvågen redan på annandags morgon och tusentals drabbade svenskar skrek efter hjälp.

Februari 2005: Utrikesminister Laila Freivalds erkänner i en intervju att hon inte visste vad det populära svenskresemålet Phuket var. Trots att runt 200 000 svenskar reser till Thailand varje år sade sade utrikesministern ”Jag har absolut ingen aning om det”.

21 mars 2006: Det avslöjas att Laila Freivalds diskuterat med UD-tjänstemannen Stefan Amér om att stänga ner delar av Sverigedemokraternas hemsida som innehöll Muhammedkarikatyrer. Detta trots att hon tidigare hävdat att hon inte känt till denna åtgärd och lagt skulden på Amér.

Redigerad av JMC
Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Skrämmande att hon ens fick jobbet efter hennes senaste skandal.

En förnedring mot Anna Lind, att låta en sådan inkompitent människa efterträda henne.

Men jag betvivlar att det är det sista vi får se av henne. Säkerligen dyker hon upp i FI. Där brukar ju tydligen alla politiker som gör bort sig hammna...

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Det roligaste med hela presskonferensen måste ju vara det löjeväckande citatet att hon känner att det är omöjligt för henne att fortsätta som utrikesminister på grund av all uppståndelse som cirkulerar kring henne. När hon i själva verket inte inte är kompentent nog för den posten. Ännu värre känns det, när vår så kallade statsminister beviljade henne entedigande. Hon kommer dra sig undan från den politiska scenen, utan att bli åtalad för ministerstyre, men istället med ett mångmiljonbelopp, för ett väldigt dåligt utfört jobb.

Suck.

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Skriv inlägg...

×   Innehåll kopierat inklusive formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har expanderats till ett media-block.   Visa länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...