Jump to content

Tex Murphy - Project Fedora


Crusader
 Share

Recommended Posts

Nu är Tex Murphy Kickstarter-sidan uppe. De som vill hjälpa till att finansiera spelet (och där med få spelet samt andra godsaker när det är klart) borde gå in där och titta.

För $15 så får du följa utvecklingen samt får ladda ner spelet när det är klart. Givetvis så kan man ger mer och därmed få fler bonus saker.

Det här är första gången på nästan 15 år som ett nytt T ex Murphy spel är under utveckling och blir det en succé så kan vi säkert vänta oss fler. Så vill ni inte vänta 15 år till så tycker jag att ni ska, precis som jag tänker göra, skänka pengarna och därmed få spelet.

Spelet kommer garenterat att bli av om de får ihop minst $450000. Som vanligt så dras inte pengarna fören målet uppnås så skulle målet inte nås så förlorar du inget men om det uppnås så är du garenterad ett spel.

16 Juni är sista dagen!

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Btw, missa inte den härliga videon på Kickstarter sidan. :D

Och efter negativ feedback över missförståndet för att de som donerade $150 till Tex Murphy spelet skulle få bonus DLC så har de nu sagt att DLCn kommer istället läggas till spelet från början. Fast det handlar om ett par extra rum där man kan få lära sig mer om hans bakgrund så det hela var nog mer tänkt som interaktiva 3D menyer. Men med tanke på all negativitet om DLCer så var det nog rätt beslut att byta ut det mot 30 snappsglas istället. :P

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Första delen av en Webserie är nu online! Den ska brygga de gammla spelen med det nya genom nyhetsraporteringar från Tex Murphy världen. Dock en spoilervarning om ni inte har klarat de tidigare spelen!

Och som sagt, missa inte teaser för spelet på Kickstarter huvudsidan!

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Första delen av en Webserie är nu online! Den ska brygga de gammla spelen med det nya genom nyhetsraporteringar från Tex Murphy världen. Dock en spoilervarning om ni inte har klarat de tidigare spelen!

Och som sagt, missa inte teaser för spelet på Kickstarter huvudsidan!

Episode 2 finns nu att se:

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 weeks later...

Tex Murphy - Project Fedora är nu 100% funded! Det betyder att spelet garenterat blir av!!! Men ännu behövs mer pengar. Ju mer pengar de får destu bättre spel får vi! Dessutom så är det ända chansen att köpa spelet för $15!

Just nu har de 110% av det önskade beloppet vilket kommer ge oss mer gameplay med extra platser och karaktärer. Vid 120% kommer spelet översättas på fler språk, portas till XBox 360 och innehålla fler kända skådespelare. Vid 130% så kommer vi få ÄNNU fler platser, gtameplay och karaktärer samt ett Golfminigame i spelet och musiken kommer spelas av en riktigt Orkester!

Så funderar ni på att ge pengar till projektet så gör det nu! Bara 6 dagar kvar! Nu kan man dessutom även ge via Paypal.

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Skrivet (redigerad)

Tack! Snällt sagt av er. :) Under a Killing Moon (3:e spelet) var det första PC spelet jag spelade så det har en speciell plats i mitt hjärta. Därför så blir jag så extremt glad över seriens återuppståndelse. Ett härligt humorfyllt Sci-Fi noir spel där man själv bestämmer vad Tex ska säga när han pratar med folk. Det var något helt unikt och otroligt när det kom.

Under a Killing Moon från 1994 var det första spelet med 3D omgivning, FMV och Voice Over. Det blev också seriens stora genombrott även då de tidigare 2 spelen hade varit populära.

The Pandora Directive från 1995 blev också en stor hit med sin Roswell och Area 51 aktiga handling gjord under en tid då USA's regering fortfarande nekade till att Area 51 existerade. Och trotts at bara 1 år har gått sedan förra spelet släpptes så har grafik och FMV kvaliteten förbättrats. Det var också första spelet i serien med alternativa slut (7 stycken) beroende på hur man talade till folk och hur man löste vissa problem.

Overseer kom 1997 och var en semi-remake av första spelet Meen Streets från 1989 då det både återberättar det första äventyret samtidigt som det är en uppföljare på de tidigare spelen. Eftersom serien var så populär och en uppföljare var säker så avslutade de spelet i en gigantisk cliffhanger. Tyväär så blev det ingen uppföljare.

Så om serien var så bra, varför tog det 15 år innan vi kunde få en uppföljare? Jo, affärer kom ivägen. M$ köpte upp spelbolaget, behöll det de ville ha och sålde resten till Take Two som la ner det. Rättigheterna tillhörde sen M$ som hade ingen som helst önskan att göra några fler Tex Murphy spel trotts försök att få dem att ändra sig som 2001 då de gjorde en Radio Teater serie om Tex Murphy i ett försök att visa att fans ville a mer. Det tog till 2009 innan Tex Murphy's skapare lyckades köpa rättigheterna till spelen av M$. Fast ingen ville sponsra en uppföljare på en serie gammla äventyrspel så därav Kickstarter.

Gillar ni gammla peka&klicka äventyrspel med FMV så tycker jag ni ska ge Tex Murphy spelen en chans. Finns på GoG.com :)

Redigerad av Crusader
  • Gilla 1
Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Alla spelen är till PC. Under a Killing Moon är en bra början. Igentligen 3:e spelet i serien men det var då som serien utvecklades till den Noir-serie som gjorde den så populär. Det var då han fick sin klassiska PI-look och humor mycket för att Aaron Conner blev delaktig i serien då. Den pressenterar karaktären och världen han lever i.

De första 2 spelen var rätt annorlunda. Skulle inte rekomendera dem om du inte är en Hardcore äventyrsspelare.

Tex Murphy 1: Mean Streets

Mean_Streets_5_1237410_0.png

Tex Murphy 2: Martian Memorandum

Martian_Memorandum_4_1237410_1.png

De andra 3 kan du se trailrar på som jag postade innan ovan. :)

Overseer (5:e spelet) är det spelet som startar den story som kommer fortsätta nu i nästa spel och är alltså det senaste spelet. Det utspelar sig delvis i det förflutna (vilket är orsaken han klär sig lite annorlunda i trailern ibland) då den återberättar mycket av handlingen från "Mean Streets" i spelbara tillbakablickar.

Vilken du ska börja med beror lite på hur viktigt grafiken är för dig. Kvittar den så tycker jag klart att "Under a Killing Moon" är det bästa att börja med. :)

  • Gilla 1
Länk till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 year later...

Tiden börjar rinna ut. Vill ni fortfarande förköpa spelet för det otroliga priset $15 via PayPal så har ni till 31/7 2013 att göra det. Sedan stängs möjligheten tills spelet finns att förboka/köpa via gog.com eller andra ställen. (Spelet ni förköper kommer ni kunna välja om ni vill ha det från gog.com eller någon annanstanns) Ni kan också fortfarande köpa de större paketen, men bara upp till $160 Digitalt, då det är försent att få de fysiska grejorna. Men ni kan fortfarande få digitala versioner av Soundtrack, de 6 nya Radio Theatre avsnitten, gog.com nedladdningar av de klassiska Tex Murphy spelen samt nedladdningar av andra mindre spel från skaparna av Tesla Effect, Klassiska Bloopers, Making of... video, Plan 10 B-filmen, bokversionerna av spelen, audioböckerna inlästa av spelens skapare mm.

Här är länken till sidan!

Som sagt, sista chansen att förköpa spelet för $15! Gäller till 31/7!

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 weeks later...
  • 4 months later...
  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Skriv inlägg...

×   Innehåll kopierat inklusive formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har expanderats till ett media-block.   Visa länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...