Jump to content

Half-Life 3


SilentViper
 Share

Recommended Posts

Ja nu är HL mer eller mindre "bekräftad" av läckta information

Med förra veckans release av Duke Nukem Forever känns ett släpp av Half-Life 2: Episode Three inte lika omöjlig längre, kan 3D Realms kan Valve. Det senaste ryktet säger dock det som många redan har anat, att utvecklingen lades ner strax efter Episode Two släpptes 2007 till fördel för Half-Life 3.

Uppgifterna kommer från det officiella forumet, i ett inlägg som snabbt raderades och personen som skrev det blev bannad permanent. En fansida var dock snabba med att ta en skärmdump, varför uppgifterna har kunnat spridas. Informationen kommer från en person som lämnade Valve förra året och som ska ha jobbat på Half-Life 3 mellan 2008 och 2010 samt varit projektledare för Episode Four, en spinoff som utvecklades externt men som också har skrotats. Vidare gräv visar att Electronic Arts stod bakom den titeln och sex konceptbilder finns att hitta på nätet.

Allt som allt är det nog få som är förvånade. Tanken med episoder istället för expansioner var att förkorta utvecklingstiderna men Episode Three har tagit längre tid på sig än många AAA-titlar.

Källa: FZ

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Där är ett STORT problem med det här: Valve's arbetsnamn för Half-Life 2 Episoderna är Half-Life 3. Om ni kollar intervjuer med Valve så märker ni att journalisterna ibland påpekar att utvecklarna säger "Half-Life 3" när de pratar om Episoderna.

Hela grejen med Half-Life 2 Episoderna sägs vara en miss i marknadsföringen och skulle igentligen ha varit Half-Life 3 Episoderna och arbetsnamnet stödjer det men vem vet.

Så jag ser det så finns där 2 alternativ:

1: Vi får aldrig se ett Half-Life 3 utan istället kommer Episoderna att fortsätta (halvt bekräftat av Valve som har sagt att Episode 4-6 (under arbetsnamnet Half-Life 4) ska utvecklas av andra utvecklare men det var många år sedan och har varit tyst sedan dess så saker kan ha ändrats)

2: Half-Life 3 kommer när de byter motor och kommer troligen då vara ett helt nytt spel med en helt ny handling.

De har rätt mycket hintat om att nummer 1 ska vara den som gäller men som sagt, mycket kan ha hänt. Och i år har de sagt att de är klara med Episode spel och ska istället släppa fulla spel som sedan uppdateras via Steam med nytt matrial.

Redigerad av Crusader
Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Skriv inlägg...

×   Innehåll kopierat inklusive formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har expanderats till ett media-block.   Visa länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...