Jump to content

*Bump-funktion*


VickeX
 Share

Recommended Posts

Vad sägs om en funktion som automatiskt skulle göra en post till en *bump* om den skapas i en tråd som senast blev uppdaterad för ett bra tag sedan, som t.ex en eller två månader.

Det man då skulle göra är att man gör en helt vanlig post i en gammal tråd, relaterad till ämnet. Posten skulle då få en liten ruta högst upp som visar att det är en bump, så att folk enkelt kan se att tråden varit inaktiv mellan den posten och den föregående. Dessutom så skulle ikonen för tråden i forumvyn kunna ändras så att folk uppmärksammas på att tråden är bumpad.

Detta kanske skulle uppmuntra folk att bumpa äldre trådar om deras post är relevant till ämnet.

Bara en idé, uppenbarligen, men... jag vill på något sett utreda hur det egentligen är med "Att bumpa eller att icke bumpa" för det är ärligt talat den stora frågan.

Väldigt ofta när en tråd bumpas så bryter en diskussion ut om bumparen skulle ha skapat en ny tråd för att tråden ändå var så gammal, eller om denna inte skulle gjort det. Jag tror att dessa diskussioner kan göra vissa medlemmar (som inte känner sig hemma i gtasajten-familjen riktigt än) osäkra och ibland leda till att de inte postar alls.

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Usel liknelse, men något sådant?

skitksit_1177298_0.jpg

Det röda runt gissa bilden är i dagsläget när en tråd är gömd för medlemmar, men det skulle gå att få en bumpad tråd till någon annan färg och även att posten som bumpade tråden får en annan färg.

Precis, någonting sånt där som får folk uppmärksamma på att det var en stor tidsskillnad mellan den posten och den föregående.

Då kan folk t.ex slippa skriva onödiga posts som t.ex "Är du dum eller? GTA V utspelar sig i Chicago, det borde väl vem som helst veta... spelet har varit ute i snart ett år!" när de tror att de svarar på en ny post där det står "Hoppas att det kommer vara i San Andreas", som i själva verket är en tre år gammal post.

Finns säkerligen även andra liknande fördelar.

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Skriv inlägg...

×   Innehåll kopierat inklusive formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har expanderats till ett media-block.   Visa länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...