Jump to content

Braid


P-C
 Share

Recommended Posts

Braid är ett plattformspel av indieutvecklaren Jonathan Blow som utforskar en ny twist i den vanliga plattformsgenrén. I spelet spelar du som Tim vars uppdrag är att hämta tillbaka en prinsessa han för länge sedan förlorade. På vägen ska du hoppa på monster och samla pusslbitar som du sedan sätter ihop till en tavla. Storyn är inte helt utan sina blinkningar till Super Mario men har en djup grund som spelidén vilar på:

"Our world, with its rules of causality, has trained us to be miserly with forgiveness. By forging too readily, we can be badly hurt. But if we've learned from a mistake and become better for it, shouldn't we be rewarded for the learning, rather than punished for the mistake?"

Nyckeln i spelet är alltså att du kan gå tillbaka och framåt i tiden för att lösa uppdrag. Du kan också timewarpa samt spela vidare på alternativa verkligheter. Trots att detta nya spelkoncept är extremt underhållande och klyftigt är det inte där Braid vinner mest mark. Det är den sinnliga upplevelsen som sätter mest intryck på spelaren. Braid är nog det vackraste plattformsspelet som gjorts där varje liten level är fylld av saker att bara stanna upp och titta på samtidigt som man lyssnar på det extremt vackra soundtracket. Kort och gott så är Braid en estetisk samt intellektuell joyride och jag uppmanar alla att tanka demot eller köpa fullversionen så att ni också kan njuta av det!

Och för er som säger tl;dr, här är trailern.

http://www.playgreenhouse.com/game/NNONE-000001-01/

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Skriv inlägg...

×   Innehåll kopierat inklusive formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har expanderats till ett media-block.   Visa länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...