Jump to content

WAREZ?


Conny_S
 Share

Recommended Posts

@ Arvid: Jag heter Tobbe annars.... :">

@Wild_hawk. Eftersom jag sa olagligt antog jag att han förstod att det egentligen kostar pengar.

WareZ säger vi, men ska vi gå in på det hela lite nogare så är Olagliga spel: GameZ och Program: SoftwareZ....

man byter ut S mot Z typ, men hala alltet är WareZ :rolleyes:

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Tillgängliggörande av piratkopior

Den som bjuder ut eller sprider piratkopior, oavsett om man ger bort dem eller säljer dem, olovligen sprider skyddat material via ftp, file-sharing eller liknande, gör sig skyldig till upphovsrättsintrång. Straffet för brott mot upphovsrättslagen är böter eller fängelse upp till två år. Ovanpå straffet kommer ett krav på skadestånd till rättighetshavaren och rättegångskostnader.

Skadeståndet brukar vanligtvis beräknas till ca 300 kr per utbjuden titel multiplicerat med antalet utbjudanden. Till det kommer ansvar för eventuella skatter och liknande avgifter som normalt brukar läggas ovanpå försäljning av varor.

Det är inte förbjudet att inneha en piratkopia av ett datorprogram eller film. / ja man får använda piratkopierade spel program och filmer :ph34r:

Det är inte förbjudet att ladda hem film och musik.

Antipiratbyrån spårar

Antipiratbyrån går ut på öppna fildelningstjänster som Kazaa och laddar hem upphovsrättsskyddat material som till exempel film. Med rättighetsinnehavarnas tillstånd, ska sägas. Sedan spåras ip-numret på den dator filerna laddats hem från med hjälp av en så kallad traceroute. På så vis går det att se vilken Internetleverantör som fildelaren använder sig av. Därefter kontaktar Antipiratbyrån den berörda leverantören och kräver att åtgärder vidtas. Metoden kallas ”notice and takedown” och är enligt Henrik Pontén framgångsrik.

- Ja, det ger resultat. Leverantörerna försöker följa sina avtal, så det leder till att personer stängs av, säger Henrik Pontén som inte vill berätta vilka leverantörer som samarbetat.

Källor: Antipiratbyran.com och idg.se

Och det där med att dom kan bevisa att man har laddat ner piratkopior... hur skulle det va om alla telefonsamtal i sverige spelades in bara ut i fall att något säger något olagligt.... samma sak gäller internet.

Redigerad av suna
Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Skriv inlägg...

×   Innehåll kopierat inklusive formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har expanderats till ett media-block.   Visa länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...