Jump to content

Arvid

Medlem
 • Inlägg

  5 978
 • Blev medlem

 • Senaste online

 • Dagar i topplistan

  6

Arvid prisades 27 juli 2019

Arvid hade flest gillade inlägg!

Anseendepoäng

50 Lovande!

Kontaktinformation

 • Skype
  Fråga

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Ort
  Sthlm

Profilbesökare

8 398 profilvisningar
 1. Arvid

  Egen-Musik-Tråden

  Sjukt snyggt omslag, ger lite Jan Lööf-vibbar. Lyssnat på några låtar nu och gillar det jag hör. Kul att ni har en del variation i stil mellan låtarna. Känns som en frisk fläkt i dessa tider att höra något som är gjort the oldschool way med riktiga instrument.
 2. Arvid

  YouTube-tråden

  Haha vänta bara, när din knapptelefon går sönder om 10-15 år och du går på jakt efter en smartphone kommer du undermedvetet att överväga att ta en Huawei. Youtube och Spotify gör tyvärr att jag inte lyssnar på mina fysiska skivor så ofta som jag skulle vilja. 😛
 3. Arvid

  YouTube-tråden

  Jag önskar att det fanns en knapp för att välja "jag är verkligen inte intresserad och kommer inte köpa den här produkten", men då skulle man väl bara få någon annan reklamfilm istället. 😁 Själv får jag mycket Biltema-reklam, säkert för att jag besöker deras hemsida ofta. Du kan alltid testa youtubes betaltjänst för att slippa reklamen.
 4. Arvid

  Lumpen

  Jag tycker att det är bra att värnplikten återinförs. Det är viktigt att ha ett starkt försvar och att aldrig ta vår frihet för given. Kritiker talar ofta om inskränkningar i den personliga friheten när ungdomar tvingas göra lumpen men missar att Sveriges självständighet och demokrati måste skyddas för att finnas kvar. Vissa talar om Nato som ett alternativ men glömmer bort att Nato innebär att både ge och ta och att kanske tvingas döda och dö för ett annat land. Om man inte är beredd att försvara sin egen frihet, varför ska någon annan göra det åt en? Andra kritiker menar att det behövs spetskompetens snarare än kvantitet och att det därför är onödigt att massutbilda befolkningen. Bomber och drönare i all ära, jag tycker inte man ska underskatta fotsoldater. I de flesta krig även på senare dagar har distanskrigsföring behövts kompletteras med marktrupper för att nå framgång. Lumpen har också många positiva bieffekter som att unga lär sig ta ansvar för sig själva, sin utrustning och kamrater samt lär sig arbeta i grupp. Det är egenskaper som är till nytta även i det civila. Något som är viktigt dock är att vid mönstringen noga gallra bort de ungdomar som saknar solidaritet med Sverige eller sympatiserar med ideologier som inte hör hemma här.
 5. Arvid

  Bilkörning och körkortssnack

  Att ha körkort för nöjet och bekvämlikhetens skull tycker jag inte är en rättighet utan något man ska behöva jobba för. Jag kan dock ställa mig bakom att man testar förslaget ett par år och utvärderar sedan om det verkligen minskade arbetslösheten (långtidsarbetslösheten) och om fler klarade gymnasiet. Att mäta i vilken utsträckning lånen betalas tillbaka torde säga ganska mycket om huruvida satsningen var lyckad. Det som gör mig skeptisk är att jag upplever att det redan är hög konkurrens om chaufförsjobb och att det snarare är brist på högre utbildning som är den största boven till att många unga går arbetslösa. Även om lån till körkort inte väger upp för bristande kompetens bland de arbetssökande kan det dock åtminstone jämna ut konkurrensen om enklare jobb som kräver körkort genom att färre stängs ute från att söka dessa jobb. Samtidigt kommer ju konkurrensen om jobben då också öka. Ett körkort kan också göra det möjligt att bredda sitt arbetssökande geografiskt vilket underlättar att jobba där jobben finns samt att jobba tider när inte kollektivtrafik går.
 6. Arvid

  Bilkörning och körkortssnack

  S och V vill att det ska bli möjligt att ta CSN-lån på upptill 25 000 kr till ett körkort. Endast personer som gått ut gymnasiet ska erbjudas möjligheten. Tanken är att körkort inte ska vara en klassfråga, att fler ska kunna få jobb som kräver körkort samt att ge ungdomar en morot för att fullfölja gymnasiet. Bu eller bä? http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23466282.ab
 7. Arvid

  Kent lägger ner.

  Tycker som Misterwhoopee att det är bra att de lägger ner i tid. Jag blir faktiskt inte så förvånad att de väljer att sluta nu då jag upplevt deras tre senaste plattor som ganska trötta och upprepande och utan samma "själ" som tidigare album. Sammantaget från början till nu har de dock producerat en låtskatt som saknar like i svensk musikhistoria och det ska de ha credd för.
 8. Arvid

  Är verkligen åsiktsfrihet till för alla?

  Yttrandefrihet kan inte begränsas till att man slipper lagens långa arm för någon åsikt man yttrat. Det får heller inte vara så att människor förlorar sina jobb för sina åsikter eller att medier jagar oliktänkande och stigmatiserar vissa åsikter i syfte att skrämma folk från att tänka och tycka på ett visst sätt. Vad människor GÖR bör vara det väsentliga, inte vad de tycker och tänker. En i sammanhanget intressant artikel: http://www.expressen.se/debatt/tank-garna-fel--men-gor-ratt/
 9. Arvid

  Att sälja biljetter dyrt i andra hand

  Andrahandsförsäljning av konsertbiljetter tycker jag är fel eftersom arrangören bestämt ett pris det ska kosta att gå på spelningen samt att konkurrensen om biljetterna ska bygga på "först till kvarn". När folk börjar spekulera i biljetter blir det människors ekonomi som får styra vem som får gå på spelningen och arrangörens egen prissättning sätts ur spel. Jag har köpt en andrahandsbiljett en gång och den gången var jag tacksam över att möjligheten fanns eftersom konserten jag ville gå på var utsåld sedan länge men egentligen tycker jag inte pengar ska få styra vem som får en biljett. Bästa lösningen är förstås att arrangören släpper tillräckligt med biljetter för att möta efterfrågan så att det inte blir lönsamt att köpa biljetter för att sälja vidare.
 10. Arvid

  Svensk politik

  Invandring och integration hänger ihop. En fungerande integration är beroende av att vi har en nivå på invandringen som vi klarar av att integrera. Det finns de som tycker att vi ska fortsätta ha en generös invandring. Det ställer högre krav på vår integrationspolitik och att styrande politiker presenterar fungerande lösningar på arbetslöshet, bostadsbrist och kulturella/religiösa konflikter. Att det är en "utmaning" vilket politiker ständigt säger, det vet vi redan. Nu vill jag höra vad lösningarna är.
 11. Arvid

  Tråden om pengar

  Jag ser med förskräckelse hur hus/bostadsrättspriserna stiger. Särskilt riktigt billiga bostadsrätter har gått upp väldigt mycket de senaste åren, har sett ökningar på flera hundra procent. Jag äger inget eget boende och försöker själv spara ihop till kontantinsatsen till ett hus men undrar om det är lönt att "bara spara" så som priserna stiger eller om jag borde göra som andra och köpa t.ex. en bostadsrätt, ha den några år, sedan sälja och använda vinsten till att köpa något större. Rent ideologiskt gillar jag inte tanken på att man ska tjäna pengar på sitt boende och jag gillar framför allt inte tanken på att tjäna pengar på att det är bostadsbrist (vilket är det som driver upp priserna i kombination med det generösa utlånandet från bankerna). Jag skulle dock förmodligen resonera annorlunda om jag själv var ägare till en villa/bostadsrätt. Snart införs förhoppningsvis amorteringskrav på bolån, vilket är bra på ett sätt då det kommer minska lånandet och sakta ner prisökningen på bostadsmarknaden, å andra sidan kommer det göra det svårare för nya köpare som ej äger något eget boende sedan tidigare att ta sig in på villa/bostadsrätts-marknaden då amorteringskravet bara kommer gälla nya lån. Jag antar att de som redan har bolån kommer kunna ta med sig det gamla lånet när de byter boende och slippa amortera även i fortsättningen. Annars har jag funderat på aktier/fonder men det kräver rätt stor investering för att ge bra avkastning på några års sikt och jag känner mig inte helt trygg i det.
 12. Arvid

  Senaste skivköp?

  Köpte Ola Salos solodebut "Wilderness" på vinyl efter en spelning nyligen. Dessvärre har jag ingen skivspelare (än) så den har inte blivit spelad men jag är väl bekant med låtarna sedan tidigare. Jag gillar 80-tals vibbarna och blandningen av synth/electro och gitarrer. Albumet är ett skönt avbrott i den uttjatade housevågen som borde lagt sig för längesen. Kul också att Ola har samarbetat med folk från Melody Club vid inspelningen.
 13. Arvid

  Biltråden

  Nu vet jag inte hur länge du haft din bil eller hur mycket reparationerna den kräver skulle kosta, men är det verkligen nödvändigt att byta? Du har en bil som du kanske haft ett tag, som du förhoppningsvis känner väl, du vet vad som är fixat, vad som krånglar osv. Själv ser jag en stor trygghet i att känna min bil och dess historia.
 14. Arvid

  Tråden om saker du alltid velat veta! v.2

  Bacillskräck är inte roligt, fyfan. Jag har aldrig haft det själv men personer i min närhet har haft det. Ja du har antagligen rätt i att det är större risk för luftburna bakterier (och därmed torde riskerna vara små) än att det kommer bakterier från någon som tagit i burkarna. Däremot i bröddisken tror jag att det pillas en del tyvärr, alla bemödar ju sig inte med att ta baguetter etc med de tängerna som brukar ligga framme.
 15. Arvid

  Tråden om saker du alltid velat veta! v.2

  En ny fråga.. något jag börjat reflektera över på sistone är om det finns folk som sköljer av toppen av aluminiumburkar (öl, läsk, energidryck etc) innan ni dricker ur dem? Det är ju egentligen inte så fräscht att ha munnen mot utsidan som personal eller andra kunder kan ha tagit på. Även om man inte dricker direkt ur burken så kommer ju drickan i alla fall i kontakt med locket som man viker ner i hålet.
×
×
 • Create New...