Jump to content
Henkibojj

Leslie Benzies och Rockstar Games till domstol

Recommended Posts

leslie_benzies.0.jpg

Rockstar Games har under decennier bestått av Sam Houser, Dan Houser och Leslie Benzies som likvärdiga VD:ar i Rockstar Games. Som bekant är R*Games huvudföretag för flertalet divisioner, däribland Rockstar North som varit producent av GTA III, Vice City, San Andreas, GTA IV, GTA V samt delar av Liberty City Stories, Vice City Stories (som i huvudsak producerades av R* Leeds, specialiserade på handburna spelkonsoler). Den person som var utsedd till VD över North var Leslie Benzies.

Tiden med Leslie Benzies som likvärdig VD är dock förbi och sedan en tid tillbaka stämmer Benzies bröderna Houser för att ha exkluderat och sedermera sparkat honom genom en kupp direkt efter att GTA Online släppts.

http://www.polygon.com/2016/4/14/11428072/the-great-grand-theft-auto-lawsuit-explained

Enligt artikeln (eller snarare stämningsansökan) har bröderna Houser inte gjort mycket mer i utvecklingen av något av de ovanstående spelen förutom att bidra med pastisch och kulturreferenser såsom Miami Vice till Vice City, eller Heat till GTA V. De har också utvecklat karaktärer och manus, men inte bidragit till något av den tekniska utvecklingen. Red Dead Redemption led av svåra utvecklingsproblem och inte förrän Benzies sent omsider alls blev inkopplad i processen kunde utvecklingen av spelet gå i rätt riktning.

Stämningen kommer att handla om uteblivna pengar från royalties som inte betalats ut sedan han gick på semester under hösten 2013. Hittills är summan uppe i över $150,000,000 — och mer lär det bli.

-

Vad tror ni att utfallet av denna konflikt kommer att bli? Kommer Benzies skapa ett eget produktionsbolag? Hur kommer detta att påverka Red Dead Redemption 2?

Diskutera!

Dela inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sidor

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Skriv inlägg...

×   Innehåll kopierat inklusive formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har expanderats till ett media-block.   Visa länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...