Jump to content

Boktips


P-C
 Share

Recommended Posts

Här kan ni tipsa om bra, läsvärda böcker. Men helst gärna böcker som går att få tag i och inte á la okkas 'Ja, läs Rudolf Heistenhafens avhandlingar om sydtyska rotfruktsodlingssätt. Väldigt interessant.'

Jag börjar med

Författare: Aldous Huxley

Titel: A Brave New World! / Du Sköna Nya Värld!

Förlag: W&W

Genré: Framtidssatir

Genomdrag av handlingen: I den nya världen efter 2125's Fordiska revolution så är världen en lycklig plats. Folk lever gott, går på förlyckligande droger och knullar runt hur de vill. Men en dag så kommer en inföding till den 'sköna nya världen' och frågar sig om den verkligen är så vacker?

Finns att läsa på internet här. Länk

Författare: George Orwell

Titel: 1984

Förlag: Pinguin Books

Genré: Framtidssatir

Genomdrag av handlingen: 1984 strider de tre staterna Eurasien, Ostasien och Oceanien om makten i världen. Kriget upphör aldrig men konstellationerna ändras fortlöpande. Via den ständigt vakande teleskärmen hålls invånarna uppdaterade om vem som är Þenden för dagen.

Överallt i Airstrip One, som tidigare hette England, möter man bilden av Big Brother, Oceaniens ledare. Hans och partiets valspråk är: Krig är fred - Frihet är slaveri - Okunnighet är styrka.

Författare: George Orwell

Titel: Animal Farm

Förlag: Pinguin Books

Genré: Satir/Fabel

Genomdrag av handlingen: George Orwell har här lekt med tanken hur det kommunistiska Ryssland kan jämföras med en bondgård i en nutida fabel där djuren tröttnar på sin tillvaro och bestämmer sig för revolt mot Manor Farm och bonden Levingood (som ska liknas vid den ryske Tsaren).

Författare: Hemingway

Titel: Att Ha Och Inte Ha

Förlag: Bonniers

Genré: Thriller / Skönliteratur

Genomdrag av handlingen: Harry Morgan är en oförvägen sprit/människosmugglare i ett land dör den fattiges rätt kommer i kläm mellan korruption och förtryck är smuggling ett sätt att försörja sig på. Men en dag så får vår hjälte en oväntad förfrågan..

yeah, hit it!

[b]Författare:[/b] 

[b]Titel:[/b] 

[b]Förlag:[/b] 

[b]Genré:[/b] 

[b]Genomdrag av handlingen:[/b]

Redigerad av P-C
Länk till kommentar
Dela på andra sidor

  • Inlägg 46
  • Ålder
  • Senaste inlägg

Toppbidragare

Vill tipsa om Dan Browns böcker, speciellt Da Vinci Koden.

Cirkelns Ände är också en välidgt bra bok. Den är ganska lik Da Vinci Koden, de plockar bland annat fram samma teori om Jesus, att han inte sågs som en gud på hans tid utan att det är framhävt senare av evangelisterna etc. Cirkelns Ände koncentrerar mindre på den spänning som man hittar i Da Vinci Koden och mer på historian.

Sen måste självklart Harry Potter böckerna nämnas, fast kanske inte så stor ide att tipsa om dem då de flesta nog känner till böckerna.

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Plöjer just nu igenom Joseph Conrads "Heart of Darkness". Fantastisk bok om en flodkapten som under kolonialtiden reser upp för Kongofloden på en farlig färd för att möta Mr. Kurtz - och den innersta ondskan.

Muahahaha.

Jäkligt välskriven bok, dock. Tar väl cirka två sekunder att gräva fram ur valfri buske, också, så det är rekommenderat.

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Författare: Douglas Adams

Titel:: Liftarens guide till galaxen (Alla böcker included)

Förlag: Vettefan..

Genré: Eh, Scifi?

Genomdrag av handlingen: Jo, böckerna handlar väl om jordvarelsen Arthur Dents och rymdvarelsen Ford Prefects

"äventyr" genom rymden? Lite om allting.. --> "Life, the Universe and Everything" ( som även är en bok i serien) säger det mesta..

--

Gud va jobbigt att mixtra med alla tags. ^^

Redigerad av Sikorka
Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Författare: Hunter S. Thompson

Titel: Fear & Loathing in Las Vegas

Förlag: D'no

Genré: Skumt

Genomdrag av handlingen: Lite fjortis att tipsa om denna men ändå; en journalist åker ut i öknen med sin advokat och knarkar och har sig och boken är inte så jävla bra men den duger. Fina bilder.

FÖRRESTEN; Musik, Film & Grafik? Pah.

Redigerad av Pico
Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Genomdrag av handlingen: Lite fjortis att tipsa om denna men ändå; en journalist åker ut i öknen med sin advokat och knarkar och har sig och boken är inte så jävla bra men den duger. Fina bilder.

Givetvis krävs en rätt vrickad mentalitet för att förstå HST:s böcker, och framförallt för uppskatta dem, men Fear and Loathing in Las Vegas är en mindre milstolpe i amerikansk litteraturhistoria. Den sträcker sig till fler plan än "En journalist åker ut i öknen med sin advokat och knarkar och har sig"... läste du någonsin delen om The Great Magnet? Förstod du att de var på jakt efter Den Amerikanska Drömmen, och inte den ultimata drogtrippen [även om vissa upptäckter kanske inte uteslöt en sådan]? Läs om den, och läs lite mellan raderna. Du får den att framstå som "Where The Buffalo Roam", eller något annat Kalle Anka-påhitt.

Trodde inte du var så enfaldig.

För övrigt kan jag rekommendera Hunter S. Thompsons "The Proud Highway" för alla som bryr sig ett skvatt om mannen. Följer hans liv genom breven han frekvent skrev, och är jävligt intressant. Älskar delen som behandlar hans tid som tjänstgörande i flygvapnet.

Den snubben kunde skriva, det är ett som är säkert.

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Skriv inlägg...

×   Innehåll kopierat inklusive formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har expanderats till ett media-block.   Visa länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...