Jump to content

Bandbredd


Maxz
 Share

Recommended Posts

Jag läste den här texten

Windows XP stjäl bandbredd

2001-12-01 15:00 Windows XP roffar åt sig 20 procent av den bandbredd du använder när du surfar på Internet. PC för Alla visar hur du minskar stölden.

En artikel på tipstjänsten TweakXP avslöjade att Windows XP har reserverat 20 procent av den bandbredd som används av operativsystemet för nätverkstrafik och Internet. Anledningen till detta är att operativsystemet använder en tjänst som heter QoS (quality of service) som reserverar bandbredden för att vissa tjänster ska få prioritet.

Även om du stänger av tjänsten QoS i Windows XP så kommer den fortfarande att roffa åt sig 20 procent. Det enda sättet att minska detta är använda ett program som heter gpedit.msc.

För att ändra detta värde gör du enligt följande:

Klicka på Start-knappen och välj sedan Kör. Skriv gpedit.msc och klicka på Ok. Klicka sedan på fliken som heter ”Dator Konfiguration” och sedan ”Administrativa Mallar”. Välj sedan ”Nätverk”.

Klicka sedan på fliken som heter ”QoS Packet Scheduler” i det vänstra fönstret. Klicka sedan på ikonen som heter ”limit reservable bandwidth” i det högra fönstret. Aktivera (enable) denna funktion och ändra värdet till 0 (noll).

Du behöver sedan starta om datorn för att ändringen ska verkställas.

Mer information på engelska hittar du här: TweakXP.com

Jag ändrade den här inställning till 0, men efter detta tycker jag att min ping på servrar när jag spelar spel blir jäkligt hög. Kan det ha något med att jag har ändrat värdet?

Pingen går upp bara ibland, jag misstänker att någon som sitter vid någon annan dator (vi har 3 st kopplade till en router) laddar ner något eller på något annat sätt tar upp mycket bandbredd.

EDIT: Fel forum! :">

Redigerad av Maxz
Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Skriv inlägg...

×   Innehåll kopierat inklusive formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har expanderats till ett media-block.   Visa länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...