Jump to content

Zmodeler


Matte_91
 Share

Recommended Posts

Tips: importera en färdig bil i ZModeler, kolla hiearakin och uppbyggnaden av hela modellen, hur allt hänger ihop etc. Försök även se hur den är skapad (allting som ett skal o sen utklipp eller var del för sig?)

klicka på den lilla fyrkanten i övre vänstra hörnet, se till att rätt sida visas, välj background -> load image. Gör så på alla tre fönster du kan arbeta i, det fjärde skall visa modellen i 3D. Innan du lägger in bilderna bör du se till att dom har rätt mått, ex om frontvyn är 512x512 pixlar så ska bakvyn också vara det, och från sidan o uppifrån skall det vara 512x1024 pixlar. detta för att inte bilderna skall dras ut eller bli olika stora. Glöm ej heller att alla bilder MÅSTE vara centrerade inom sina ex. 512x512 pixlar.

Skapa sedan ett surface->flat o dra upp en liten rektangel med valfritt antal rutor.

Anpassa sedan dessa rutor så att dom passar bilens former någorlunda, och tänk på ev. skadade delar som ska vara med i spelet senare. Utifrån detta surface kan du sedan bygga vidare med trianglar, även kallar faces.

Dessa faces kan göras på olika sätt, t.ex. fan, strip och single. väljer du fan så kommer ALLA nya trianglar ugå från startpunkten. Väljer du strip så används dom två senaste hörnen i triangeln för att bygga vidare på nästa. Single skapar bara en triangel.

det är viktigt att man tänker igenom innan var man skall placera alla dessa trianglar, så att du inte skapar onödigt många. Om man kollar här på sajten kan man väl nämna pv_sporten som ett bra exempel på hur man får in onödigt många trianglar i förhållande till hur rundad bilen är.

Ett annat tips är att kolla mycket på hur R* har byggt upp sina bilar, tex Hermes ser ganska rund ut, men har endast ett fåtal av dessa trianglar för att uppnå en sådan form...

Lycka till!

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Skriv inlägg...

×   Innehåll kopierat inklusive formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har expanderats till ett media-block.   Visa länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...