Jump to content

Final Fantasy Fakta


Crusader
 Share

Recommended Posts

Jag tänkte, det finns så många rykten och myter om spelserien så jag tänkte att det hade varit kul att göra en lista om den fakta som är riktig. :wacko:

Alla skriver vad de vet. :D

Några av männen bakom serien:

* Hironobu Sakaguchi, seriens skapare, låg bakom Final Fantasy I-XI men var också ansvarig för alla de andra Final Fantasy spelen samt kom på ideen att t ex göra Final Fantasy Tactics.

Efter den stora film floppen med Final Fantasy: The Spirits Within så tvingades han avgå som VD för Square USA och strax efter det lämnade han Square för att starta sitt eget spelföretag Mistwalker.

Orsaken sa han var för att spelutvecklandet på Square-Enix har blivit så opersonbligt och det var väldigt svårt att få igensom sina ideer. Dessutom hade han inte längre någon kontroll på sin egen spelserie.

Just nu gör han Rollspelen:

Lost Odyssey (X360), Blue Dragon (X360), Cry On (X360), ASH: Archaic Sealed Heat (DS).

* Yoshitaka Amano skapade karaktärerna för Final Fantasy I-VI samt illustrerade karaktärerna i Final Fantasy IX. Han lämnbade sedan Final Fantasy serien för att börja jobba på Front Mission serien samt ägna sin tid åt sin kariär som konstnär.

Han har dessutom gjort artwork för Final Fantasy VII-XII samt ett av de 6 Final Fantasy XIII spelen.

Han tecknar också vissa serier för Marvel.

Han jobbar nu på Hironobu Sakaguchi's nya spelföretag Mistwalker.

* Tetsuya Nomura har varit karaktärsdesigner för Final Fantasy VII-VIII, Final Fantasy X-XIII, Final Fantasy X-2, Final Fantasy Versus XIII plus de andra 4 Final Fantasy XIII spelen, alla Final Fantasy VII spel samt sin egen serie Kingdom Hearts. Han skapade dessutom karaktärerna Shadow och Setzer Gabbiani i Final Fantasy VI.

Han skapade dessutom varit monster designer får många av dem, inklusive Final Fantasy V-IV.

Han regiserade dessutom Final Fantasy VII: Advent Children.

* Nobuo Uematsu skapade all musiken i Final Fantasy I-IX. Hälften av musiken i Final Fantasy X är också hans samt vissa stycken i Final Fantasy XII-XIII. Han har dessutom gjort musiken i Final Fantasy Unlimited TV-serien samt filmen Final Fantasy VII: Advent Children.

Just nu har han ett eget företag Smile Please som gör musik till alla möjliga spelföretag bla Mistwalker, Square-Enix och Nintendo.

Just nu är hans musik aktuell i:

Final Fantasy XII (PS2), Blue Dragon (X360), Lost Odyssey (X360), Cry On (X360), ASH: Archaic Sealed Heat (DS), Super Smash Bros. Brawl (Wii).

Final Fantasy:

* Namnet "Final Fantasy" kommer från det att första spelet i serien igentligen skulle vara Hironobu Sakaguchi's, seriens skapare, sista spel efter att hans tidigare spel hade floppat. Eftersom Square, företaget bakom serien, höll på gå i konkurs så bestämde de sig för att satsa stort på detta sista spel, som blev en stor hit.

* Final fantasy XI utspelar sig i samma värld som Final Fantasy I men har en helt oberoende story.

* Final Fantasy XI var Hironobu Sakaguchi drömprojekt. Ända sedan han gjorde första Final Fantasy spelet så ville han göra ett Final Fantasy MMORPG men tekniken fanns inte för det och det tog sedan många års övertalning innan Square gick med på det. Han var väldigt involverad i spelets utformning och var den som beslutade att spelet skulle utspela sig i samma värld som Final Fantasy I samt grunden i själva spelet.

* Final Fantasy VII skulle från början utspela sig i framtidens New York men spelet växte sig för stort för att bara vara en stad och ändrades sedan till sin egen värld.

* Cloud hade från början svart bakåt slickat hår.

* Final Fantasy VII skulle från början släppas på Nintendo 64 men kassetsystemet klarade inte av spelet.

* Många karaktärer (T ex Edea) och händelser i Final Fantasy VIII var från början utvecklade för Final Fantasy VII men togs bort. När sedan Final Fantasy VIII utvecklades så användes de karaktärer och händelser.

* Final Fantasy Tactics, Final Fantasy Tactics Advance, Vagrant Story och Final Fantasy XII utspelar sig alla i samma värld och regionen Ivalice (Under olika tidsepoker). Fast Final Fantasy Tactics Advance är bara en fantasivärld baserat på Ivalice som en av huvudrollerna fantiserat fram efter att ha spelat Final Fantasy XII.

* Vincent Valentine var från början tänkt att vara en galen skräckvetenskapsman.

* Dålig översättning gav en hel del missuppfattningar på den engelska sidan. T ex att Tseng, ledaren för Turks, dog i spelet vilket han inte gjorde, att Reno var en kall, brutal och hänsysnslös karaktär när han igentligen var en komisk. Samt att det var en klon av Sephiroth som Cloud&Co jagade genom spelet när det igentligen var Jenova förvandlad till Sephiroth samt att Cetra (Ancients) var utomjordingar.

En annan känd är Aerith som felöversattes till Aeris, samt Tifa's efternamn Lockheart som igentligen är Lockhart.

* Cait Sith och Red XIII var med så lite i Final Fantasy VII: Advent Children eftersom det var så svårt att animera deras päls.

Samma orsak är antagligen grunden att Cait Sith uppenbarar sig mer som Reeve Tuesti i Dirge of Cerberus: Final Fantasy VII olika sekvenser.

* Final Fantasy XII skulle från början ha blivit ett MMORPG.

* Final Fantasy XII utvecklades av en massa olika människor som fick hoppa av efterhan pga stressen. Nästan alla som har jobbar med Final Fantasy XII har slutat på Square-Enix och de flesta jobbar nu hos Microsoft och Mistwalker.

Jag hade tänkt skriva mer men jag orkar inte just nu.

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Skriv inlägg...

×   Innehåll kopierat inklusive formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har expanderats till ett media-block.   Visa länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...