Jump to content

Fem olympiska ringarna!


Nord
 Share

Recommended Posts

Hoho.

www.jakobsbergs.fhsk.se/dokument/Olympiskaspelen.doc

Står i den.

Annars...

De olympiska ringarna är ingen antik symbol för spelen. Flaggan hissades första gången i Alexandria det o-olympiska året 1914, ringarna lär då ha symboliserat de fem spel som hållits dittills, minus extraspelen 1906. Att man senare låtit dem representera kontinenterna istället skulle alltså vara en efterkonstruktion, om än att föredra framför ett upprätthållande av en-ring-per-spel-idén. Å andra sidan är det en intressant tanke att en av ringarna symboliserat Stockholm.

Ringarna symboliserar som sagt fem kontinenter, men i den officiella definitionen nämns inget om vilken ring som symboliserar vilken kontinent. Alla försök till sådana kopplingar är alltså efterkonstruktioner.

It includes the five interlaced rings, which represent the union of the five continents and the meeting of athletes from throughout the world at the Olympic Games.

Ur Olympic Charter: den fullständiga

beskrivningen av vad ringarna symboliserar

De fem kontinenterna brukar anges vara Europa, Asien, Afrika, Oceanien och Amerika. Jag har inte sett någon officiell lista där Nord- och Sydamerika slagits ihop till en kontinent för att få plats för Oceanien, inte heller några tecken på att det verkligen var så Coubertin tänkte eller om det är en lösning av senare datum.

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Skriv inlägg...

×   Innehåll kopierat inklusive formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har expanderats till ett media-block.   Visa länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...