Jump to content

Sa Resension


 Share

Recommended Posts

Deal.

- Grand Theft Auto: San Andreas -

_____

Uppföljaren till GTA 3, GTA: VC, klassades av vissa som en flopp. Det sades att inte mycket var förändrat sedan föregångaren, och i vissa fall var detta sant. Nu är förstås frågan, hur mycket är nytt i San Andreas?

_____

När spelet börjar, befinner sig Carl Johnson, mer känd som "CJ", på en flygplats i Liberty City, staden vi känner igen från GTA 3. Han har nyss fått höra att hans mamma, som bor i Los Santos, i delstaten San Andreas, har dött. Los Santos är en stad, härjad av gängrivalitet och korruption. Varenda polis kan köpas, oskyldiga skjuts dagligen ner på gatorna och knarkhandeln blomstrar. Carls före detta gäng, The Orange Grove Families, befinner sig i krig med "The Ballas", ett annat gäng, och de slåss om Los Santos ghetton.

Det första som händer då "CJ", kommit iväg från flygplatsen, är att Frank Tenpenny, en korrupt polis (med Samuel J. Jacksons röst!) som plockar upp honom. Tenpenny släpper av Carl i en del av Los Santos där "Ballas" härskar. Det första du som spelare får göra är att greppa en BMX och lämna platsen så fort du kan, helst utan att bli upptäckt av dina fiender.

Och det blir mer, mycket mer. Bara under de första tio uppdragen har du fått råna snabbmatskedjor, klottrat din familjs "tag" på diverse ställen i staden och skjutit Ballas. Man får möta en uppsjö av karaktärer, och alla är lika intressanta.

Men vad är det nu som skiljer sig från Vice City? Jo, det är en rad olika saker. Mest framstående är dock CJ's kropp. Du kan göra ungefär och nästan vad du vill med din karaktär. Du kan låta honom äta mycket på stadens hamburgerestaurangen, och se magen växa på honom, eller så kan du låta honom gå på det lokala gymmet och odla muskler. Du kan även köpa kläder, i stadens olika klädaffärer, fixa tatueringar och styla håret på honom. Det hela är mycket intressant och erbjuder timmars spelande, enbart åt att få till din CJ precis som du vill ha honom.

Eftersom jag inte vill avslöja alltför mycket av storyn, så ska jag inte gå in i detalj på uppdragen, men de är många, och mycket varierande. Spelet är verkligen ett mästerverk och bland det bästa, om inte det bästa, spelet som släppts till Playstation 2.

_____

Om du vill ha olika betyg i form av siffror och procent, så kan jag fixa det också. Säg bara till i sådana fall.

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Skriv inlägg...

×   Innehåll kopierat inklusive formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har expanderats till ett media-block.   Visa länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...