Jump to content
  • inlägg
    1
  • kommentarer
    0
  • visningar
    914

Detta gör vi gärna på fritiden i Litauen

Marta_Bjorkander

647 visningar

Litauen är ett vackert land som ligger i Östra Europa. I detta inlägg går vi igenom vad man kan göra i landet, och främst kommer vi att ha huvudstaden Vilnius i fokus. Staden är inte den största, och enligt wikipedia finns det runt 500 000 invånare i Vilnius. Detta är kanske inte en dålig sak direkt, eftersom att staden ändå är tillräckligt stor, för att ha saker att göra ett par dagar framåt. Låt oss nu ta en titt på vad man göra i Litauen.

Vilnius

90.jpg.f1a3482cb54c2ef8f2b2a86c550889c3.jpg

Vilnius på natten. Foto från Pixabay.

Man vet inte exakt när Vilnius grundades, men vissa källor nämner staden redan vid slutet av 1300-talet. Det är alltså helt klart att staden är en medeltida stad, något som också märks från arkitekturen. Religion är också viktigt i staden, och det finns runt 40 kyrkor i Vilnius.

Gedimino Prospekt

Om man just anlänt till staden kan det vara en god idé att ta sig till Gedimino Prospekt, alltså Vilnius paradgata. Längs denna gata hittar man en stor del av de viktigaste administrativa institutionerna, som t.ex. ministeriet, parlamentet och riksdagen. Casinon finns det kanske inte så mycket av i Vilnius, och de som finns är inte något att skryta med. 

91.jpg.81de799d8b001309740791562fcbf5de.jpg

En av de många religiösa sevärdheterna i Vilnius. Foto från Pixabay.

Gamla Stan

Gamla stan i Vilnius hör till UNESCOs världsarvslista, och det är ett mysigt område var man kan bekanta sig närmare med de gamla byggnaderna och sevärdheterna. Det finns också caféer här och där, var det passar bra att stanna på en fika. Priserna är också rätt så förmånliga jämfört med Sverige.

 

Detta var ett snabbt inlägg om vad man kan göra i Litauen och Vilnius, säg till om det var något viktigt vi glömde bort att nämna!0 Kommentarer


Recommended Comments

Det finns inga kommentarer än. Var den första att kommentera!

Gäst
Kommentera...

×   Innehåll kopierat inklusive formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har expanderats till ett media-block.   Visa länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...