Jump to content
Henkibojj

Playstation 5

Recommended Posts

Playstation 5 är ju i faggorna med releasedatum lagom före jul 2020, trots att så mycket annat verkar skjutas upp i dessa tider. Än så länge har vi inte fått nån visuell info om själva konsolen, men väl en hel del angående dess specifikationer. Alla saker angående Playstation-rykten låter jag komma från MysticRyan, en Playstation-fantast som rapporterat PS-nyheter i flera år och är en s.a.s oberoende journalist i detta ämne.

Denna video är två veckor gammal och sammanfattar alla detaljer som officiellt bekräftats om dess hårdvara, och vad jag vet har inget nytt berättats sedan dess. Alltså är det här allt vi vet om maskinen än så länge:

Idag fick vi reda på hur Dualshock 5 kommer att se ut. Förlåt, DualSense kommer den ju nuförtiden heta. Men jag tror att den kommer ha nickname Dualshock 5 ett bra tag framöver iallafall.

Här är en serie med mer detaljerade bilder jag hittat.

Kommer ni att köpa PS5 när den väl kommer? :)

Dela inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sidor

Har länge funderat på att köpa en konsol, men det faktum att "det kommer väl ett PS5 snart" har hindrat mig i mina köpsug. Så när det väl kommer ett PS5 kanske jag får ta och skaffa det då, så att all min köptvivel ska kunna bli berättigad.

Dela inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sidor
4 timmar sedan, Bebben skrev:

Har länge funderat på att köpa en konsol, men det faktum att "det kommer väl ett PS5 snart" har hindrat mig i mina köpsug. Så när det väl kommer ett PS5 kanske jag får ta och skaffa det då, så att all min köptvivel ska kunna bli berättigad.

Men det kommer väl ett PS6 snart? Kanske vänta lite? 😎

Dela inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sidor
2020-04-09 at 15:51, Xersize skrev:

Men det kommer väl ett PS6 snart? Kanske vänta lite? 😎

Höhö. Men jag dröjde 2½ år med min PS4 eftersom jag hade för mycket PS3 kvar att spela (och jag är fortfarande inte klar) och jag visste att med en så tjock förstamodell var det givet att det skulle komma ett slim nån gång.

Nu har vi ju inte sett hårdvaran för PS5 men de lär ju göra en slim nån gång framöver så jag kommer nog ha samma strategi i nästa generation. Plus att jag även denna gång har för mycket kvar i nuvarande generation för att hoppa på nästa. Ingen stress här inte ;)

Enda som skulle få mig att vara lite förhastad i mitt PS5-köp vore Horizon (Zero Dawn) 2, såklart med annan subtitel. Men jag håller ju på med platinum, DLC och Ultra hard New Game +, så det dröjer nog ett tag till även där.

  • Gilla 1

Dela inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sidor

Beroende på vilka spel som släpps samtidigt och runt konsolens release så blir det ett tidigt köp för mig. Men oavsett när jag köper så kommer jag att köpa en Ps5. Sony har för många grymma exklusiva titlar som jag inte vill missa. Och eftersom Microsoft börjar städa upp sig lite nu så kanske det blir en av varje på sikt. I vilket fall är jag taggad på att se vad som händer. :) 

Dela inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sidor

Nu är designen avslöjad!

Som synes kommer det att släppas en vanlig version och en "Digital Edition", förmodligen då med större hårddisk eftersom den inte har någon skivlucka. En sådan version borde kanske vara billigare likt den 20 GB-version vi såg vid PS3:s släpp i Japan, där man inte inkluderade wifi, eller den PS3 superslim-version som inte inkluderade någon hårddisk utan ett 20 GB flashminne med möjlighet att installera valfri hårddisk därefter.

Problemet med en Digital Edition som saknar hårdvara för skivor är att den borde vara billigare, men i själva verket kan jag tänka mig att den faktiskt är dyrare eftersom PS5 drivs av en SSD — och riktigt stora SSDs är då fan inte billiga. Jag skulle inte förvånas om den har en dubbelt, trippelt eller fyra gånger så stor hårddisk men i själva verket är tvåtusen kronor dyrare.

Gällande designen måste jag ändå säga: Meh. Nä. Nej tack. Spacey och allt sånt där, men att konstant ha ett blåljus stående i sitt vardagsrum skulle jag bli vansinnig av och om jag känner Sony rätt kommer det inte gå att stänga av eländet. Designen ser ut som en sportbil vars huvudingenjör och projektledare bytts ut tre gånger längs vägen och slutresultatet blev något som ingen av visionärerna hade önskat från början, utan istället en kompromiss mellan tre olika idéer.

Av det spelutbud vi fick se kan jag inte heller påstå att något intresserade mig, utom naturligtvis Horizon Zero Dawn 2, med namnet Horizon: Forbidden West.

Och det måste jag ändå säga, till skillnad från PS5-hårdvaran, ser jäääkligt läckert ut. Men jag märker också en detalj i slutet: "Playstation exclusive" — observera! Inte "PS5 exclusive"! Det får mig att starkt tro att detta kommer att släppas till PS4 antingen till PS5-launch eller strax därpå, för de vill nog inte att deras största hårdvarudragplåster ska köpas till gammal hårdvara. Men det är precis vad jag tänker göra.

Jag sammanfattar mina tankar med att jag precis som vid tidigare hårdvarulanseringar hellre väntar på remaken av PS5 och spelar vidare på min(a) tidigare generation(er) spelkonsol(er), för jag har fortfarande ungefär ett dussin AAA-spel att ta hand om innan jag är färdig.

Ska bli intressant att följa spelnyheter under en lång tid framöver, dock :)

Dela inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra sidor

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Skriv inlägg...

×   Innehåll kopierat inklusive formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har expanderats till ett media-block.   Visa länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...