Jump to content

Merkky

Medlem
 • Inlägg

  4 828
 • Blev medlem

 • Senaste online

 • Dagar i topplistan

  33

Allt skapat av Merkky

 1. Merkky

  Xbox Game Pass

  Jag fick för mig att skaffa Game Pass till PC idag för att testa Outer Worlds. 10:- för första månaden och 45:- för kommande månader, vilket är ett introduktionspris som kommer att höjas till 99:- senare. Vill man ha det till Xbox kostar det 99:-, eller 135:- per månad för båda och då ingår Live Guld. (vilket jag antar höjs i samband med att introduktionspriset för PC höjd) Scrollade igenom biblioteket och det är ganska galet vilka spel man får tillgång till för priset. Särskilt för något nytt som Outer Worlds. Tror inte att någon tänker argumentera emot att Sony vunnit den här generationen av konsoler sett till dels antal konsoler sålda men också sett till mängden exklusiva spel. Xbox One hade en ganska skakig start men sedan dess har Microsoft satsat hårt på annan sorts mjukvara som Game Pass, Play Anywhere, Game Streaming och Crossplay vilket gör dom svåra att ignorera inför kommande generation bara dom börjar få ut lite mer spel. Det är väldigt konsumentvänliga grejer dom håller på med. Det jag inte kan släppa är att det här måste vara värdelöst för utvecklarna. Spel blir dyrare att utveckla och hela industrin går mot "ni betalar inte nog mycket för spelen" och implementerar alla möjliga sätt att öka inkomsterna. Om ni inte hängt med i Bethesdas senaste Fallout 76 fuckups borde kolla upp deras nya subscription-funktion. Det förtjänar egentligen en helt egen tråd men jag kommer att bli utbränd om jag gör mer än en tråd vartannat år så det får vänta, och jag vill inte skrämma bort aktiva användare med en massa aktivitet heller. I vilket fall, samtidigt som industrin går åt ena hållet går Microsoft åt motsatt håll och nu när dom köpt upp en massa studios för att producera exklusiva spel åt dom blir det intressant att se vart den här tjänsten befinner sig om några år. För deras egenutvecklade spel borde det inte slå så hårt mot utvecklarna då dom är under Microsofts lönesystem i vilket fall men jag ser inte den här tjänsten bli så stor för spel utvecklade utanför Microsofts tak. Dom måste tappa stora mängder pengar om dom skulle gå med på att lägga upp spelen här, tror att det vi får hoppas på där är äldre spel som redan tappat uppmärksamheten och som inte får in mer pengar. Då är det väl alltid bra att få den lilla summa man kan få medan folk upptäcker deras verk. Har alltid känt att Microsofts styrka över Sony är mjukvara. Att dom har Windows och PC-marknaden är en stor fördel bara dom lär sig utnyttja det, det här tillsammans med deras övriga engagemang kan ta dom tillbaka till toppen bara dom gör det rätt. Sen tåls det ju att diskuteras ifall vi behöver fler subscription-tjänster men tror inte att vi kommer undan från det.
 2. Merkky

  Egen-Musik-Tråden

  Behåller fliken öppen så kommer jag ihåg att rösta när jag sätter mig vid datorn. Gällande låten i sig så är ditt flow som vanligt helt fantastiskt. Jag är väl inte riktigt rätt publik för underground-rap egentligen men det är ändå lätt att uppskatta talang. 👍
 3. Merkky

  Egen-Musik-Tråden

  Fick återskapa lösenordet så kom kontot igång, haha. Har röstat. ❤️
 4. Merkky

  Egen-Musik-Tråden

  Jag försöker men den där sidan är helt hopplös. Kan inte logga in med Google-konto, sidan frös när jag försökte göra ett konto manuellt och nu står det att mitt användarnamn/mail redan är registrerad men kan inte logga in. Ska kolla mer på det sen. 😅
 5. We back baby!! Packade ner min dator för kanske två månader sedan för att mäklaren tyckte att lägenheten var finare utan den (trots min perfekta montering), och nu sitter jag i huset med den monterad. Flyttade in i fredags men internet dyker inte upp förrän nu vid midnatt så har prioriterat annat än att sluka min mobilsurf. Känner mig nästan ovan att skriva på ett tangentbord, herregud, jag saknade den (och er) mer än jag trodde. 😂

 6. Merkky

  Foto-på-det-du-precis-köpt

  Köpte oss ett radhus. Klar uppgradering från tvåan vi bor i nu, trots att den är fin och har en trevlig utsikt.
 7. Merkky

  Bilkörning och körkortssnack

  Woho, nu är jag stolt innehavare av CE-licens plus YKB (yrkeskompetensbevis) och ADR grund+tank (farligt gods). Skönt att ha det gjort. Nästa vecka går jag maskinförarutbildning sen är jag äntligen färdig med alla utbildningar för stunden. Djupt andetag, nu kan jag hitta någon normalitet i mina vardagar igen. Körde upp CE just idag. Uppkörningar är alltid lika nervösa, jag gillar verkligen inte att bli utvärderad.
 8. Merkky

  Hur mycket spelar ni?

  Oj, jag läste det här och tänkte komma tillbaka för att svara innan jag glömde. Egentligen ville jag bara spara pengar för att det kändes bra. Visst att man aldrig hade någon riktig brist, det är bara ofta så jag brukar spela RPGs. Skitsnål med resurser för att jag alltid förväntar mig att det ska behövas. Precis som du säger behöver man inte lämna pengar i kassan egentligen, men innan jag förstod det hade jag dumpat vansinnigt mycket pengar i den. Antar att jag bara tog spelet på för stort allvar i många fall, men det gör jag ofta första gången jag spelar ett nytt spel. Det är en del av inlevelsen för mig. Men jag håller med om att det är en väldigt repeterad MacGuffin när det kommer till Rockstars storytelling, det handlar i princip alltid om pengar. Jag förstår varför ekonomin ska finnas där, ska man ha en realistisk värld med butiker och allt sånt så behövs också pengar som man kan spendera. Det är ett rimligt sätt att inte låta spelaren komma över dom finaste sakerna för tidigt. Men varför dom nästan skulle basera storyn helt kring det förstår jag inte, dom hade mycket annat att berätta.
 9. Merkky

  Hur mycket spelar ni?

  Jag kan väl inte påstå att jag sparade till något särskilt, jag spelade helt enkelt bara poker och tog in pengar? Gillar att loota och förbereda mig, har hellre en stor klumpsumma så jag aldrig behöver tänka på det, och att förbereda sig är en stor del av spelets poäng till en början så jag bara levde mig in i det. Plus att jag inte hatar att spela poker. Finner din frågeställning lite konstig, varför spelade jag en del av spelet som jag tyckte var rolig att spela? Varför jaga rätt på den bättre hästen när alla hästar rent generellt duger?
 10. Merkky

  Hur mycket spelar ni?

  Ordentligt som att jag klarat spelet, utspritt på ett par månader. Är inte så duktig på långa sittningar längre, har en förmåga att tappa fokus och börja med något annat. Plus att jag gått så många olika utbildningar och dylikt senaste halvåret. Fördjupade mig i det ordentligt dock, spelade inte bara storyn. Satt minst ett par kvällar och bara red runt uppe i bergen/red runt kanterna av kartan och upptäckte alla gömda platser. Galet vackert spel i det hänseendet. Plus att jag satt på tok för länge och spelade poker för att ta in pengar, innan jag kom till det där uppdraget som i princip förstörde ekonomin och man hade mer pengar än man behövde.
 11. Merkky

  Hur mycket spelar ni?

  Nja, jag spelade igenom det ordentligt en gång och det har legat sedan dess. Ska ta upp det och spela igenom det en gång till någon gång i framtiden, men har inte känt några större behov att utforska världen mer sedan jag la bort det och Online verkar horribelt. Brist på tid för spel och flera spel av intresse har inte hjälpt.
 12. Merkky

  Foto-på-det-du-precis-köpt

  Daaaaaamn son.
 13. Jag gjorde en ny anonym mail och testade skriva till spammarna om falska kontanter och körkort, bara för att se vad dom svarar. :shifty:

  1. Henkibojj

   Henkibojj

   Skapa gärna tråd om du lyckas! 😛

  2. Merkky

   Merkky

   600 euro för ett svenskt körkort, 1000 euro i falska sedlar kostar 200 euro. 😂 Undrar om jag kan få ett provsmak innan jag spenderar såna pengar?

 14. Merkky

  Bilkörning och körkortssnack

  Gissar att du tänker du på mitt CE-kort nu? Det tog två månader att få körkortstillståndet, dels för att transportstyrelsen verkar ha fullt upp och dels för att jag behövde komplettera läkarintyget med ett intyg från psykiatrin tack vare min bipolära diagnos. Men det ramlade in i slutet av oktober, jag skrev teoriprovet för C i måndags (51/55) och påbörjade samma dag 140 timmars utbildning för yrkeskompetensbeviset vilket är min syssla kommande tre veckor. Har uppkörning för C i början av december så körskolan hjälper mig kombinera YKBn med körning så jag ska vara redo till dess. Sen ska jag börja med E så jag får dra tungt släp, samtidigt ska jag göra ADR för farligt gods i januari. Fullt upp kort sagt, men det rör äntligen på sig.
 15. Det är så orättvist att RDR2 släpps precis när jag måste plugga för teoriprov.

  1. Henkibojj

   Henkibojj

   Äsch då, du kommer inte klara det ändå. Bättre att sitta hemma och öva på hästridning i RDR2, eftersom du kommer behöva det IRL framöver! 😛

 16. Merkky

  Vad tycker ni? Gameplay-snack!

  Jag älskar allt hittills. Jag förstår varför vissa gnäller på det långsamma tempot, men för mig är det bara en del av inlevelsen och realismen. Kanske inte passar dom som är mer för högtempo-onlinespel men jag har njutit av varenda sekund hittills. Din historia är bara ett exempel på hur många detaljer som finns i det här spelet. Mängden dialog är helt enastående och kvalitén är en helt ny nivå för ett spel med öppen värld. Jag ser fram emot att se hur det här följer över i nästa GTA, men först ska jag njuta av det här under väldigt många speltimmar.
 17. PS4 all day. PC när det nu kommer dit. Online lär jag spela, kanske inte supermycket på PS4 då jag generellt inte orkar betala regelbundet för att få spela online, men nån månad här och nån månad där beroende på vilka jag har att spela med. ☺️ PSID är markkujuntunen (väntar fortfarande på att funktionen att kunna byta namn, inte klockrent att ha sitt fulla namn på PS+. missförstod allt när jag först gjorde kontot way back when), Merkky på RSC.
 18. Precis som du använder jag det bara vid några få tillfällen i V, som till fots eller i flygplan och enbart i single player. I bilar är det bara besvärligt. Kan tänka mig att det är lite lättare att använda i RDR då man rider istället för kör bil, och särskilt när man är ute och upptäcker världen. När det kom till V hade jag redan upplevt det mesta världen hade att erbjuda så det blir lite annorlunda nu.
 19. Merkky

  Nytt forum: Red Dead Redemption 2

  Satt och tänkte på det här när jag gjorde senaste tråden. Suveränt!
 20. Alltså. 😍 Dom gör ett galet hopp rent tekniskt, det här kommer att bli fantastiskt. Ser fram emot att se hur detta översätts till framtida GTA-spel.
 21. Merkky

  holy crap forumet finns fortf kvar

  Jag bara noterade det. Främst för att jag var osäker på om jag skulle använda embed-koden eller bara direktlänken till YT. Märkte att det var den sistnämnda när jag klistrade in länken och editorn reagerade med en spelare, men ändå.
 22. Merkky

  holy crap forumet finns fortf kvar

  Editoroo: Kan man inte längre förhandsvisa inlägg?
 23. "Vi är dom riktiga vinnarna!" - Varje parti

 24. Merkky

  Biltråden

  Det här är en gammal post märkte jag efter att jag skrivit en massa. Slänger upp svaret ändå. Fyra år sedan köpte jag en A4 i 80k-klassen. Jag hade otur, förra ägaren var en idiot och jag har haft många saker som strulat sedan dess. I retrospekt var det väldigt jobbigt att bilen ändå hade så mycket värde, hade den varit i 10-20k hade jag inte tappat så mycket pengar om jag bara gett upp och sålt den vidare. MEN, jag ska inte sitta här och säga att det är en dålig idé. Långt ifrån, jag älskar min Audi. Nog mycket för att stå ut med allt. Så fort jag sitter bakom ratten och allt är som det ska älskar jag allt med bilens karaktär. Direkta tips från mina erfarenheter skulle vara: - Ha inte bråttom. När jag väl hade pengarna och visste vad jag ville ha blev jag lite otålig. Det har kostat mig pengar och tid i efterhand. - Slarva inte under huven när du tittar på den. Ta reda på vilken färg glykolen och servooljan ska ha, kontrollera att allting ser okej ut. Lyft oljestickan och ta lite olja mellan fingrarna och gnid dom mot varandra. Man vill inte ha små metallflisor eller sånt i oljan. Förra ägaren till min hade lejt någon att byta kamremmen svart, och sedan hällt i någon billig glykol. Audi ska ha G12-glykol, och blandas den med annan glykol reagerar dom kemiskt och blir en brun gegga. Så jag hade efter några månader en brun tjockflytande smörja i kylsystemet och det tog mig lång tid att rengöra och åtgärda. - Håll koll på lackskador. Även små kan ge problem senare. Små bubblor i skarvar och dylikt tyder på oxidering under lacken vilket leder till lacksläpp på nåt år om man har otur. - Kolla inte bara mönsterdjupet på däcken, utan också om dom är snedslitna. Annars är hjulinställningen risig. - Lägg dig på backen och kolla ordentligt under med en ficklampa. Finns det spår av olja kring plasten under motorn? Ser saker rostiga ut? Såna saker. Ha en känsla för detaljer och läs på. Kolla upp vanliga fel för just bilen du tittar på och försök undersöka det när du tittar på den. Gällande bilval vet jag inte om jag är så mycket hjälp. Audi/VW har ofta en del småfel har jag märkt, men det är inte dåliga bilar. Finns gott om information om dom ifall man vill göra saker själv, men är dyra att serva på verkstad. Det är alla bilar, men den auktoriserade Audi-butiken här i Örnsköldsvik ville ha 1500+ för två kylarslangar (utan arbetet) så det använder jag som referens. Gick inte att hitta någon annanstans. Bara för att dom hade några snabbfästen. Jag hade en Mazda från -00 innan jag köpte Audin och den var en riktig trooper. Motorn gick i vått och torrt. Den vägrade starta en gång, i -30 utan motorvärmare. Skyller det på ett dåligt batteri. Däremot har dom en tendens att rosta, så undersök lacken ordentligt. Damn, jag gillade den bilen mycket nu när jag tänker tillbaka. Nyare bilar från Kia är mycket fina för priset. Kan inte tala för äldre modeller men dom verkar veta vad dom gör som ett billigare bilmärke. Volvo har jag alltid haft lite dålig smak i munnen av. Särskilt lite äldre modeller, upp till 2010 eller så. Har sett många udda problem med dom. Men dom är ju populära, det blev dom inte av en slump, så jag är nog lite partisk. Vet inte om jag är till någon hjälp, men jag skrev något i alla fall. Lycka till med bilköpet!
 25. Dagens väntade: En förvirrande post från Dibel som saknar kontext. Still love you though.

×
×
 • Create New...