Jump to content

Merkky

Medlem
 • Inlägg

  4 841
 • Blev medlem

 • Senaste online

 • Dagar i topplistan

  44

Merkky prisades 1 juni

Merkky hade flest gillade inlägg!

Anseendepoäng

237 Förtroendeingivande

Om Merkky

 • Födelsedag 1990-08-20

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Ort
  Örnsköldsvik
 • Intressen
  Kameror, musik.

Profilbesökare

19 659 profilvisningar
 1. Jag har aldrig använt mig utav någon sådan funktion, och är osäker på hur väl den existerar. Vet att det fanns någon thunderbolt-funktion där du kunde seriekoppla skärmar mellan varandra men det är vad jag sett eller hört inte något som tagit vart. Eller thunderbolt som skärmkontakt i överlag. Bästa sättet borde vara att ha en kabel till datorn för varje skärm.
 2. Den du länkade verkar ju vara en vettig deal! 🙂
 3. Telefonen tar över majoriteten av slösurfandet för mig. Men då är det sånt som finns i appväg, jag surfar sällan i webbläsaren på telefonen så länge jag inte letar något specifikt. Men den normala jargången mellan nyheter/instagram/reddit/youtube medan jag går runt och gör annat eller bajsar är det som min internettid spenderas på mest. Har dock alltid haft mina stunder då jag sitter vid datorn, men känner att dom blir färre och färre. Då tittar jag normalt på en serie på ena skärmen och gör något annat på den andra. Antingen ett måttligt hjärndött spel om det jag tittar på kräver låg fokus eller så studsar jag runt på olika sidor eller läser på om något jag behöver veta mer om. Det är något som jag normalt gör en del vid datorn, som den senaste tiden då jag renoverat och haft mig har jag googlat på olika saker relaterat till det. Antingen bästa sättet att göra något på eller så letar jag efter grejer jag behöver. Som tråden jag gjorde om högtalarna, det var något jag undersökte i säkert åtta timmar över ett par eller tre kvällar. Då är det praktiskt att använda datorn och kunna ha hundra flikar uppe medan man letar. Så man skulle kunna kalla mig för en periodare i det att mitt datoranvändande blivit mer riktat på stunder då jag drar nytta av att använda den istället för telefonen.
 4. Merkky

  Playstation 5

  Beroende på vilka spel som släpps samtidigt och runt konsolens release så blir det ett tidigt köp för mig. Men oavsett när jag köper så kommer jag att köpa en Ps5. Sony har för många grymma exklusiva titlar som jag inte vill missa. Och eftersom Microsoft börjar städa upp sig lite nu så kanske det blir en av varje på sikt. I vilket fall är jag taggad på att se vad som händer.
 5. Ja gud. Jag tror att jag först kom hit i jakt på ett crack till Vice City som jag hade lånat av en kompis. Fick den där i svar och förstod ingenting, självklart hade jag inte läst några regler innan.
 6. Kände inte jättemycket kärlek i den låten. Men aktivitet var det i alla fall. Goda tider. ❤️
 7. Landade på ett begagnat set Q-Acoustics i slutändan. Min källare tar form, det är roligare att köpa högtalare än OSB-skivor, gips, tak och golv i alla fall. Tänkte att när jag ändå gjorde tråden så kunde jag uppdatera dom få aktiva om hur det blev i slutändan.
 8. Har vi några ljudmuppar aktiva? Jag håller på att bygga upp mitt projektorrum nere i källaren igen sedan vi flyttade och ska plocka ihop något 5.1 system då mitt tidigare nu står som setup vid TVn. Kommer mest kommer att användas för film och spel men självklart kommer musik spelas vid någon punkt. Mestadels ute efter klart ljud än att fylla rummet med bas. Rummet är inte jättestort så tänkte undvika stora golvhögtalare och sikta in mig på något jag kan fästa på väggen. Jag har kommit fram till att recievern antingen blir en Onkyo TX-NR696 eller en Sony STR-DN1080. Just nu lutar det mot Sonyn då den finns för runt 4500 och erbjuder mer eller mindre allt man får av Onkyon som kostar norr om 5700. Högtalarväg har jag kommit fram till tre olika alternativ: HiFiKlubbens Argon Audio Alto (6998:-) https://www.hifiklubben.se/tv-och-hemmabio/hfk-recommends/denon-avr-s650h--argon-audio-alto-surround-5.1-e9ad46e7/ Alltså bara högtalarna från det paketet. Dynavioce Challenger S5 med Magic MW10 sub (5498:-) https://www.brl.se/sv/artiklar/dynavoice-challenger-s-5-hogtalarpaket-51-med-magic-mw10-vit.html Canton Movie 365 (5990:-, finns demoex för 5490:- just nu) https://www.hembiobutiken.se/produkter/hogtalarpaket/51-paket/214720-canton-movie-365/ Jag känner mig lite partisk mot Dynavoice paketet eftersom att dom använder sig av VESA100 fästen på baksidan vilket betyder att jag kan köpa fästen som går att vinkla. Jag kommer att vilja ha dom bakre högtalarna vinklade då soffan hamnar ganska nära bakre väggen. Verkar finnas en del bra att läsa om dom också. Argon Alto hängs bara upp på en ensam skruv i väggen vilket känns vekt. Basreflexrören sitter också på baksidan vilket inte heller känns optimalt om man vill ha dom på väggen. Vad tror ni, är jag ute och cyklar med mina val? Har suttit och letat på tok för lång tid just nu och jag lider av extrem beslutsångest då jag alltid letar det bästa för slanten oavsett om jag ska köpa mjölk eller teknik. Vet att högtalare är väldigt beroende på smak men tänkte att jag alltid kan be om råd.
 9. Jag visste det. #420blazeit edit: Tydligen ändrar forumet w o r d till Håller med till 100%!
 10. Jag skulle först och främst läst på lite mer om delarna för att försöka få en bättre bild. Därför jag föreslår att du ska höra dig för på ett forum som är mer riktat mot det med människor som är mer insatta. Köper du en PC med en äldre CPU nu blir det besvärligt att uppgradera i framtiden då det kommer att kräva ett moderkortsbyte, och med det nya ramminnen ifall dom som sitter i är DDR3. Om den blir en flaskhals när du vill utnyttja grafikkortet fullt ut till exempel. Kan inte garantera att det blir så men jag tänker bara för att vara säker. Beror på hur du tänkte använda datorn också såklart. En annan aspekt är också att datorer med lite ålder oftast har gått en del. Saker blir slitna och då har du dessutom kortare livslängd på delarna.
 11. Jag tycker att det låter lite maffigt med 12k ändå. 1080ti är okej men börjar få några år på nacken, 4700 är en svag länk jämfört med modernare CPUs och jag tänker gissa att ramminnet är DDR3 och inte DDR4. Jag personligen tror att man kan plocka ihop en låda med kraftfullare/jämnvärdiga men modernare delar för samma summa men det var också ett tag sedan jag byggde min dator så är inte så uppdaterad så vill inte säga något definitivt. Sen hänger det också på att man vill bygga sin dator själv såklart, vill man köpa färdigt blir det normalt dyrare. Jag skulle föreslå att du frågar på ett mer datorinriktat forum där du kan få tydligare svar, men jag personligen tror inte att jag skulle inte köpa den för 12k.
 12. God jul! 😍 23e spenderade jag med syskon, syskons barn och mor, 24e åkte vi till Härnösand och spenderade dagen med min sambos pappa och syskon och igår den 25e hade vi bjudning här hemma för hennes mamma och den sidan av hennes familj. Skönt att faktiskt vara hemma en dag till skillnad från allt rännande som tillhör den här högtiden.
 13. Merkky

  Xbox Game Pass

  Jag fick för mig att skaffa Game Pass till PC idag för att testa Outer Worlds. 10:- för första månaden och 45:- för kommande månader, vilket är ett introduktionspris som kommer att höjas till 99:- senare. Vill man ha det till Xbox kostar det 99:-, eller 135:- per månad för båda och då ingår Live Guld. (vilket jag antar höjs i samband med att introduktionspriset för PC höjd) Scrollade igenom biblioteket och det är ganska galet vilka spel man får tillgång till för priset. Särskilt för något nytt som Outer Worlds. Tror inte att någon tänker argumentera emot att Sony vunnit den här generationen av konsoler sett till dels antal konsoler sålda men också sett till mängden exklusiva spel. Xbox One hade en ganska skakig start men sedan dess har Microsoft satsat hårt på annan sorts mjukvara som Game Pass, Play Anywhere, Game Streaming och Crossplay vilket gör dom svåra att ignorera inför kommande generation bara dom börjar få ut lite mer spel. Det är väldigt konsumentvänliga grejer dom håller på med. Det jag inte kan släppa är att det här måste vara värdelöst för utvecklarna. Spel blir dyrare att utveckla och hela industrin går mot "ni betalar inte nog mycket för spelen" och implementerar alla möjliga sätt att öka inkomsterna. Om ni inte hängt med i Bethesdas senaste Fallout 76 fuckups borde kolla upp deras nya subscription-funktion. Det förtjänar egentligen en helt egen tråd men jag kommer att bli utbränd om jag gör mer än en tråd vartannat år så det får vänta, och jag vill inte skrämma bort aktiva användare med en massa aktivitet heller. I vilket fall, samtidigt som industrin går åt ena hållet går Microsoft åt motsatt håll och nu när dom köpt upp en massa studios för att producera exklusiva spel åt dom blir det intressant att se vart den här tjänsten befinner sig om några år. För deras egenutvecklade spel borde det inte slå så hårt mot utvecklarna då dom är under Microsofts lönesystem i vilket fall men jag ser inte den här tjänsten bli så stor för spel utvecklade utanför Microsofts tak. Dom måste tappa stora mängder pengar om dom skulle gå med på att lägga upp spelen här, tror att det vi får hoppas på där är äldre spel som redan tappat uppmärksamheten och som inte får in mer pengar. Då är det väl alltid bra att få den lilla summa man kan få medan folk upptäcker deras verk. Har alltid känt att Microsofts styrka över Sony är mjukvara. Att dom har Windows och PC-marknaden är en stor fördel bara dom lär sig utnyttja det, det här tillsammans med deras övriga engagemang kan ta dom tillbaka till toppen bara dom gör det rätt. Sen tåls det ju att diskuteras ifall vi behöver fler subscription-tjänster men tror inte att vi kommer undan från det.
 14. Merkky

  Egen-Musik-Tråden

  Behåller fliken öppen så kommer jag ihåg att rösta när jag sätter mig vid datorn. Gällande låten i sig så är ditt flow som vanligt helt fantastiskt. Jag är väl inte riktigt rätt publik för underground-rap egentligen men det är ändå lätt att uppskatta talang. 👍
×
×
 • Create New...