Jump to content

Merkky

Medlem
 • Inlägg

  4 826
 • Blev medlem

 • Senaste online

 • Dagar i topplistan

  28

Merkky prisades 1 november

Merkky hade flest gillade inlägg!

Anseendepoäng

210 Förtroendeingivande

Om Merkky

 • Födelsedag 1990-08-20

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Ort
  Örnsköldsvik
 • Intressen
  Kameror, musik.

Profilbesökare

17 827 profilvisningar
 1. Merkky

  Xbox Game Pass

  Jag fick för mig att skaffa Game Pass till PC idag för att testa Outer Worlds. 10:- för första månaden och 45:- för kommande månader, vilket är ett introduktionspris som kommer att höjas till 99:- senare. Vill man ha det till Xbox kostar det 99:-, eller 135:- per månad för båda och då ingår Live Guld. (vilket jag antar höjs i samband med att introduktionspriset för PC höjd) Scrollade igenom biblioteket och det är ganska galet vilka spel man får tillgång till för priset. Särskilt för något nytt som Outer Worlds. Tror inte att någon tänker argumentera emot att Sony vunnit den här generationen av konsoler sett till dels antal konsoler sålda men också sett till mängden exklusiva spel. Xbox One hade en ganska skakig start men sedan dess har Microsoft satsat hårt på annan sorts mjukvara som Game Pass, Play Anywhere, Game Streaming och Crossplay vilket gör dom svåra att ignorera inför kommande generation bara dom börjar få ut lite mer spel. Det är väldigt konsumentvänliga grejer dom håller på med. Det jag inte kan släppa är att det här måste vara värdelöst för utvecklarna. Spel blir dyrare att utveckla och hela industrin går mot "ni betalar inte nog mycket för spelen" och implementerar alla möjliga sätt att öka inkomsterna. Om ni inte hängt med i Bethesdas senaste Fallout 76 fuckups borde kolla upp deras nya subscription-funktion. Det förtjänar egentligen en helt egen tråd men jag kommer att bli utbränd om jag gör mer än en tråd vartannat år så det får vänta, och jag vill inte skrämma bort aktiva användare med en massa aktivitet heller. I vilket fall, samtidigt som industrin går åt ena hållet går Microsoft åt motsatt håll och nu när dom köpt upp en massa studios för att producera exklusiva spel åt dom blir det intressant att se vart den här tjänsten befinner sig om några år. För deras egenutvecklade spel borde det inte slå så hårt mot utvecklarna då dom är under Microsofts lönesystem i vilket fall men jag ser inte den här tjänsten bli så stor för spel utvecklade utanför Microsofts tak. Dom måste tappa stora mängder pengar om dom skulle gå med på att lägga upp spelen här, tror att det vi får hoppas på där är äldre spel som redan tappat uppmärksamheten och som inte får in mer pengar. Då är det väl alltid bra att få den lilla summa man kan få medan folk upptäcker deras verk. Har alltid känt att Microsofts styrka över Sony är mjukvara. Att dom har Windows och PC-marknaden är en stor fördel bara dom lär sig utnyttja det, det här tillsammans med deras övriga engagemang kan ta dom tillbaka till toppen bara dom gör det rätt. Sen tåls det ju att diskuteras ifall vi behöver fler subscription-tjänster men tror inte att vi kommer undan från det.
 2. Merkky

  Egen-Musik-Tråden

  Behåller fliken öppen så kommer jag ihåg att rösta när jag sätter mig vid datorn. Gällande låten i sig så är ditt flow som vanligt helt fantastiskt. Jag är väl inte riktigt rätt publik för underground-rap egentligen men det är ändå lätt att uppskatta talang. 👍
 3. Merkky

  Egen-Musik-Tråden

  Fick återskapa lösenordet så kom kontot igång, haha. Har röstat. ❤️
 4. Merkky

  Egen-Musik-Tråden

  Jag försöker men den där sidan är helt hopplös. Kan inte logga in med Google-konto, sidan frös när jag försökte göra ett konto manuellt och nu står det att mitt användarnamn/mail redan är registrerad men kan inte logga in. Ska kolla mer på det sen. 😅
 5. We back baby!! Packade ner min dator för kanske två månader sedan för att mäklaren tyckte att lägenheten var finare utan den (trots min perfekta montering), och nu sitter jag i huset med den monterad. Flyttade in i fredags men internet dyker inte upp förrän nu vid midnatt så har prioriterat annat än att sluka min mobilsurf. Känner mig nästan ovan att skriva på ett tangentbord, herregud, jag saknade den (och er) mer än jag trodde. 😂

 6. Merkky

  Foto-på-det-du-precis-köpt

  Köpte oss ett radhus. Klar uppgradering från tvåan vi bor i nu, trots att den är fin och har en trevlig utsikt.
 7. Merkky

  Bilkörning och körkortssnack

  Woho, nu är jag stolt innehavare av CE-licens plus YKB (yrkeskompetensbevis) och ADR grund+tank (farligt gods). Skönt att ha det gjort. Nästa vecka går jag maskinförarutbildning sen är jag äntligen färdig med alla utbildningar för stunden. Djupt andetag, nu kan jag hitta någon normalitet i mina vardagar igen. Körde upp CE just idag. Uppkörningar är alltid lika nervösa, jag gillar verkligen inte att bli utvärderad.
 8. Merkky

  Hur mycket spelar ni?

  Oj, jag läste det här och tänkte komma tillbaka för att svara innan jag glömde. Egentligen ville jag bara spara pengar för att det kändes bra. Visst att man aldrig hade någon riktig brist, det är bara ofta så jag brukar spela RPGs. Skitsnål med resurser för att jag alltid förväntar mig att det ska behövas. Precis som du säger behöver man inte lämna pengar i kassan egentligen, men innan jag förstod det hade jag dumpat vansinnigt mycket pengar i den. Antar att jag bara tog spelet på för stort allvar i många fall, men det gör jag ofta första gången jag spelar ett nytt spel. Det är en del av inlevelsen för mig. Men jag håller med om att det är en väldigt repeterad MacGuffin när det kommer till Rockstars storytelling, det handlar i princip alltid om pengar. Jag förstår varför ekonomin ska finnas där, ska man ha en realistisk värld med butiker och allt sånt så behövs också pengar som man kan spendera. Det är ett rimligt sätt att inte låta spelaren komma över dom finaste sakerna för tidigt. Men varför dom nästan skulle basera storyn helt kring det förstår jag inte, dom hade mycket annat att berätta.
 9. Merkky

  Hur mycket spelar ni?

  Jag kan väl inte påstå att jag sparade till något särskilt, jag spelade helt enkelt bara poker och tog in pengar? Gillar att loota och förbereda mig, har hellre en stor klumpsumma så jag aldrig behöver tänka på det, och att förbereda sig är en stor del av spelets poäng till en början så jag bara levde mig in i det. Plus att jag inte hatar att spela poker. Finner din frågeställning lite konstig, varför spelade jag en del av spelet som jag tyckte var rolig att spela? Varför jaga rätt på den bättre hästen när alla hästar rent generellt duger?
 10. Merkky

  Hur mycket spelar ni?

  Ordentligt som att jag klarat spelet, utspritt på ett par månader. Är inte så duktig på långa sittningar längre, har en förmåga att tappa fokus och börja med något annat. Plus att jag gått så många olika utbildningar och dylikt senaste halvåret. Fördjupade mig i det ordentligt dock, spelade inte bara storyn. Satt minst ett par kvällar och bara red runt uppe i bergen/red runt kanterna av kartan och upptäckte alla gömda platser. Galet vackert spel i det hänseendet. Plus att jag satt på tok för länge och spelade poker för att ta in pengar, innan jag kom till det där uppdraget som i princip förstörde ekonomin och man hade mer pengar än man behövde.
 11. Merkky

  Hur mycket spelar ni?

  Nja, jag spelade igenom det ordentligt en gång och det har legat sedan dess. Ska ta upp det och spela igenom det en gång till någon gång i framtiden, men har inte känt några större behov att utforska världen mer sedan jag la bort det och Online verkar horribelt. Brist på tid för spel och flera spel av intresse har inte hjälpt.
 12. Merkky

  Foto-på-det-du-precis-köpt

  Daaaaaamn son.
 13. Jag gjorde en ny anonym mail och testade skriva till spammarna om falska kontanter och körkort, bara för att se vad dom svarar. :shifty:

  1. Henkibojj

   Henkibojj

   Skapa gärna tråd om du lyckas! 😛

  2. Merkky

   Merkky

   600 euro för ett svenskt körkort, 1000 euro i falska sedlar kostar 200 euro. 😂 Undrar om jag kan få ett provsmak innan jag spenderar såna pengar?

 14. Merkky

  Bilkörning och körkortssnack

  Gissar att du tänker du på mitt CE-kort nu? Det tog två månader att få körkortstillståndet, dels för att transportstyrelsen verkar ha fullt upp och dels för att jag behövde komplettera läkarintyget med ett intyg från psykiatrin tack vare min bipolära diagnos. Men det ramlade in i slutet av oktober, jag skrev teoriprovet för C i måndags (51/55) och påbörjade samma dag 140 timmars utbildning för yrkeskompetensbeviset vilket är min syssla kommande tre veckor. Har uppkörning för C i början av december så körskolan hjälper mig kombinera YKBn med körning så jag ska vara redo till dess. Sen ska jag börja med E så jag får dra tungt släp, samtidigt ska jag göra ADR för farligt gods i januari. Fullt upp kort sagt, men det rör äntligen på sig.
 15. Det är så orättvist att RDR2 släpps precis när jag måste plugga för teoriprov.

  1. Henkibojj

   Henkibojj

   Äsch då, du kommer inte klara det ändå. Bättre att sitta hemma och öva på hästridning i RDR2, eftersom du kommer behöva det IRL framöver! 😛

×
×
 • Create New...