Jump to content

Henkibojj

Admin
 • Inlägg

  10 159
 • Blev medlem

 • Senaste online

 • Dagar i topplistan

  172

Henkibojj prisades 3 februari

Henkibojj hade flest gillade inlägg!

Anseendepoäng

1 361 Go gubbe!

2 följare

Om Henkibojj

 • Födelsedag 1987-12-14

Kontaktinformation

 • Skype
  henkibojjGTA
 • Hemsida
  http://

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Ort
  Linköping
 • Intressen
  Trummor, Metallica, musik, PS3, tv-spel

Profilbesökare

28 200 profilvisningar
 1. Henkibojj

  Hur mycket spelar ni?

  Nja, frågan var väl inte varför du spelade poker utan om du någonsin upplevde att du behövde spara pengar, eller att du någonsin kände att du behövde pengar alls till något över huvud taget. Visst kostade det väl en slant att köpa upp sig till att få fast travel i sitt camp, men så snart kapitalet visade en tusentalssiffra i början kunde man med gott mod köpa det mesta, och snart sagt allt, som fanns i campet. Om jag inte fattat spelmekaniken fel har man ingen anledning att donera till bössan längre efter att allt är köpt, och man kan väl ändå aldrig få ut pengarna igen (dvs campbössan är väl ingen bank) så man kommer alltid gå omkring med tusentals dollar på fickan. Jag undrar helt enkelt, till dig och i allmänhet, om det inte är så att Rockstar gör som de alltid gjort: sätter huvudkaraktärens storyfokus på pengar när själva spelaren går omkring med snuskigt mycket pengar utan möjlighet att spendera dem på något. CJ, Vic Vance, delvis Niko, i synnerhet Michael, och nu Arthur/Dutch.
 2. Henkibojj

  Hur mycket spelar ni?

  Ja, när är det då, menar du? Det var en retorisk fråga, inte en undran om nåt specifikt uppdrag alltså (för jag har fortfarande inte klarat spelet). Enligt mina beräkningar kostar alla uppgraderingar i campet $2675, vilket jag med enkelhet redan betalat — och jag är inte den som jagar pengar någonstans ifrån. Jag har väl köpt mig en bössa eller två och ett antal outfits, men inget utöver det. Efter en skattjakt där jag fick 2500 har jag nu i runda slängar sex tusen, och jag har i mitt tycke inte kommit långt alls i spelet. Dutch tjatar och tjatar om att de behöver pengar till allt, men storymässigt har Rockstar inte lärt sig sedan San Andreas eller Vice City Stories, där allt som driver huvudpersonen är "I need the money" — trots att man redan har miljoner på fickan. Till vad? Vad behöver man stålar till i det här spelet ens när ammon tycks oändlig, bästa hästen stjäls från naturen, outfits kostar en spottstyver och inget av storyn än så länge kräver att man ansamlat $30 000 för någon specifik investering? Kände du någonsin att du ville köpa nåt men inte hade råd?
 3. Henkibojj

  Tråden om pengar

  Hur mycket ligger de på då?
 4. Henkibojj

  Hur mycket spelar ni?

  Ordentligt en gång som i att du klarat spelet och det räcker, eller att du en gång satt fjorton timmar i sträck och sen har du inte spelat?
 5. Henkibojj

  Tråden om pengar

  Det här var en intressant artikel, tycker jag. Den handlar om TPK, tid per krona, oavsett om det är nåt kul eller något klokt och nödvändigt. https://www.nytimes.com/2019/02/06/smarter-living/spend-money-where-you-spend-the-most-time.html Jag har tänkt i liknande banor, men inte så konkret som i det här exemplet. Mest har det handlat om att köpa kvalitet när man ändå köper dyra grejer i allmänhet. Resonerar ni likadant?
 6. Henkibojj

  Hur mycket spelar ni?

  Okej, det här forumet har ju inte direkt kokat över av aktivitet, och så snart november var slut är väl jag lika skyldig till det som vem som helst. Men beror det på slö aktivitet eller att folk helt enkelt inte spelar så mycket? Jag har faktiskt inte kommit längre än att just ha anlänt i S:t Denis. Anledningen kunde jag säga är tidsbrist, men det stämmer inte. RDR2 är helt enkelt inte lika roligt som jag trodde att det skulle vara. Troligen är det på grund av att spelmekaniken alltid känns närvarande. Den är inte osynlig, men den jobbar heller inte med mig. Den jobbar ständigt emot mig. Det jag retade mig på i Uncharted 3 blev tydligare i GTA V, ännu värre i Uncharted 4 och praktiskt taget olidligt i Red Dead Redemption. Det fenomenet pratas det om länge och väl i denna video: Lite överdriven är han, men jag håller ändå med. Spelet känns dessutom ganska tjatigt. Jag får göra vad jag vill i vildmarken, men jag har redan gjort det i åttio timmar i RDR1 och jag har ännu inte blivit lika galet fascinerad av det i tvåan. Framförallt får jag absolut inte göra vad jag vill i uppdragen, vilket är anledningen att jag inte kommer någonvart. Häst-permadöd gör att jag gärna glömmer undan kusen innan något som verkar bli en eldstrid, men då får jag mission failed och sumpad guldmedalj, bara för att jag dröjde 20 sekunder med att ställa mig bredvid min kumpan när jag ville hålla min krake vid liv. Så då måste jag börja om den halvminuten (för det finns löjligt mycket checkpoints), så då är spelupplevelsen död och jag slutar spela redan efter en timme. Nu har jag inte startat spelet sedan innan jul. Vad finns det som ni stör er på? Finns det något? Spelar ni mycket, lite eller inte alls?
 7. Henkibojj

  Humortråden!

  MetalTrump är en bra serie. Och Lars von Retriever en ännu bättre kanal
 8. Henkibojj

  Screenshot-tråden!

  Vid det här laget måste ju folk ha printat bilder så de får skavsår på vänster tumme! Är det någon som har lite bilder att ladda upp?
 9. Henkibojj

  Spelfynd

  Deponia 1, 2 och 3 GRATIS på Humble Bundle i 46 timmar till! Om ni gillar point and click-äventyrsspel är detta ett måste Maken till egenkär huvudkaraktär har jag aldrig sett. Det finns till och med ett pussel där han måste rengöra en spegel, men det går emot hans person att göra nåt sånt. "Det har jag mitt ex till. Du får hitta en annan lösning på pusslet."
 10. Henkibojj

  Playstation stänger ned ett antal tjänster

  Visst kanske man kan se det som en framgång att det ständigt finns nya saker att upptäcka, men i själva verket har vi bara hyrt vår produkt under en begränsad tid, sen existerar den inte längre. Någon skrev en insändare/krönika om detta, och även om han lägger ut texten till förbannelse har han ändå rätt. Likaså detta: Man ska inte behöva hacka och pirata sin egen konsol för att få tillgång till spel man redan har köpt. Vid release har jag bara köpt fysiska spel till PS3. Det gäller även efter release, med undantag för sådana som prissänkts till <200 kronor och som jag ändå aldrig hade velat ha i fodral. Jag vill äga mina produkter, och framförallt vill jag kunna plocka fram dem om tio år utan att behöva leta efter dem på piratsajter, eller att hoppas på att servrar inte har stängts ned. Givetvis har jag ett par tjog PSN-titlar, men de har ju inte varit tillgängliga på annat vis. Möjligen kommer jag att bränna ut dem på nån slags skiva i framtiden, när PS Store kommer stänga ned. Då vill jag kunna fortsätta lira de småspel jag spenderade timtal med under 2007-2014. Till PS4 har jag resonerat lite annorlunda. Jag är inte lika fäst vid min PS4 som jag i alla tider har varit vid min(a) PS3. Det börjar dessutom gå mot en marknad där fysiska produkter ofta inte ens finns tillgängliga. Visst är jag glad att jag köpte Tomb Raider i fodral, men när uppföljaren kom för bara 250 kronor och jag mest "uppskattade", inte gillade/avgudade ettan, ser jag inte att jag måste belamra mitt hem med fler prylar som samlar damm och är jobbiga vid flytt. Men det gäller också att väga vilket det är man vill behålla — försök hitta Red Dead Redemption i buskarna om 25 år utan att ha problem med en 110 GB stor nedladdning. Visst, i framtiden kommer spelen ligga på terrabytenivå, men jag tror inte att rom-sidor vill hosta såna storlekar och snart nog kommer folk vilja tömma sina hårddiskar för att seeda vettigare saker.
 11. Henkibojj

  Egen-Musik-Tråden

  BECQUEREL DAWN — WE WALKED THIS EARTH Skivan är nu tryckt, numrerad och signerad! Brorsans låtar som han skrivit från 2004 till 2018 under olika perioder har äntligen hamnat i studio, proffsmixats och -mastrats. Omslaget är gjort av Mattias Frisk, samma konstnär som ritat omslag till bland andra Ghost. Jag spelar trummor och slagverk, brorsan har skrivit låtarna, texterna och spelar gitarr och sjunger. Till detta har vi haft två polare som spelat bas och keyboard. Musikgenren är lite varierad, men framförallt "något mjukare hårdrock", alternativt poprock. Dock finns ett par ballader med på plattan som gör den något mer varierad än ett renodlat rockalbum. Första låten är uppe på Spotify redan idag, och resten kommer om ungefär tre veckor. PM:a gärna om ni vill ha ett ex signerat. Kostnad 120:-.
 12. Sony stänger ned ett antal tjänster i sitt Playstation-utbud. Playstation Plus, som varje månad levererat 2-4 spel vardera till konsolerna PS3, PS4 och PS Vita kommer från och med mars 2019 bara att leverera 2 spel till PS4, varken mer eller mindre. PS3 och Vita blir helt utan. Sedan tre år tillbaka är PS-butiken för PSP nedstängd, vilket förmodligen inte gör något alls eftersom den inte var varken snabb eller detaljerad. Vill man köpa PSP-spel får man gå via webbutiken, och frågan är när detta kommer att ske för Vita. Risken är att det kommer ske tidigare än man tror — men ärligt talat, hur många köper spel till Vita, och dessutom med det stora önskemålet att det ska ske via dess interna Store? - Det som också kanske är stort för många är att Warkhawks servrar kommer att stängas ned den 31/1 2019. Jag skrev en spelrecension av spelet 2009 där jag gillade spelet väldigt mycket, men med blandade känslor kring hur det egentligen är i sitt gameplay. Särskilt numera när det bara är supereliten som håller på med spelet. Jag har cirka 80 timmar i spelet och har en K/D på 0.4 max... Med erfarenheter från moderna titlar kan jag säga att spelet skulle behöva en rigorös omstrukturering för att bli kvitt de över-OP flygplanen, all baseraping, konstiga flaggfunktioner och andra exploits som är rätt tröttsamma. 90% av tiden känner man sig rätt chanslös. Men spelet var vackert, roligt och spännande för sin tid, så jag har många goda minnen från det Spelet var en releasetitel och likt många andra uråldrigt arkaiska titlar stöder spelet LAN, vilket betyder att det kommer att gå att spela även i framtiden genom programmet XLink Kai. Jag har dock aldrig fått det att fungera, ens för att få konsolen upptäckt i lobby. Men jag gör väl fel någonstans, gissar jag. Andra spel som påverkas är Twisted Metal och PlayStation All-Stars: Battle Royale samt Sound Shapes. Inget av dessa spelen tror jag väl har särskilt högt spelvärde idag, men jag har iallafall för avsikt att spela ett antal sista timmar ur Warhawk. Var det inte @Adrian G som delade med sig av ett DLC till mig nån gång i tiden? Har du lust att lira något, för gamla tiders skull? - Kort diskussionsfråga: Använder du din PS3 fortfarande?
 13. Helt sjukt hur lite jag sitter vid en dator numera. Har haft en tråd halvt färdigskriven i nästan två veckor nu. :(

  1. Henkibojj

   Henkibojj

   Så, då var det ordnat. Tre veckor senare.

 14. Henkibojj

  Officiella nostalgitråden

  Välkommen tillbaka!
×