Jump to content

dibel

Medlem
 • Inlägg

  3 620
 • Blev medlem

 • Senaste online

 • Dagar i topplistan

  52

Allt skapat av dibel

 1. Gillar på sätt och vis att "<3" ("\<\3") omgörs till ett hjärta.

   

  Mot det moderna forumet.

 2. dibel

  Fotbollstråden!

  ❤️
 3. Glad Linuxvecka på er alla! ❤️

  1. Visa föregående kommentarer  6 fler
  2. dibel

   dibel

   Andoird är Linux, men inte GNU/Linux!

   Alla använder Linux även om de inte vet om det.

  3. Xersize

   Xersize

   Alla som inte använder Linux är våldtäktsmän

  4. Merkky

   Merkky

   Alla som inte använder Linux är Applefår.

 4. Stoppa spammet! #dibelForAdmin2020

  1. Misterwhoopee

   Misterwhoopee

   Det är Danderyds fel...

 5. Jag hoppas att ni har haft en fin Linux-vecka! ❤️

 6. Sedan dible slutade fylleposta...

 7. Är detta Hertzmotorisk Fronts partisång?

   

 8. Skulle hemskt gärna vilja ge Khaleesi mitt svärd, om ni fattar vad jag menar.

 9. För att ingen tror att jag har blivit "soft" (vilket jag ju blivit ;) )...

   

  We all hate Leeds scum.

  1. Xersize

   Xersize

   Du gratulerade en jude, så lite soft har du nog blivit. Men det är det inget fel med, män brukar lugna ner sig när de blir lite äldre. Testosteronet lägger sig!

 10. Ett stort grattis till Xersize och till den rödvins-blåa halvan av Birmingham.

  1. Xersize

   Xersize

   Nej men, tackar tackar!

 11. dibel

  Fotbollstråden!

  Välförtjänt derbyseger. Taggtrådsnävar! :*)
 12. dibel

  Vädertråden!

  Det kommer bara att bli varmare och varmare. Själv trodde jag Helvetet skulle vara iskallt, men så var det tydligen inte.
 13. Vi kan redan nu konstatera att det inte blir något guldfirande på GTAsajten.

 14. dibel

  Fotbollstråden!

  Cupguld, 100%. SM-Guld? Vi får se. --- Vi ligger sist i en haltande tabell. Tugga fradga och giv inte AFC en endaste millimeter imorgon! VARGLÄGE!!! >:)
 15. dibel

  Fotbollstråden!

  Pissig inledning på Allsvenskan. Vakna dibel! Vakna Hammarby!
 16. dibel

  Egentillverkade spel!

  Intressant! Metoden kallas väl för Procedural Generation? Får man till det riktigt bra så är det ju guld värt. Tänk ett RPG med Den Förtrollade Skogen som autogenereras och är lätt att gå vilse i. Har själv tänkt i de banorna! Tilägg: Gillar du map editor kan du kika på denna: https://fornclake.com/projects/godot-level-editor-test Han har även en tutorial (inklusive assets) för hur man kodar en simpel Zelda-prototyp. Följde den halvvägs för några månader sedan. Såg nu att han även har ett 3D-projekt igång. Finns här (ingen tutorial): https://www.youtube.com/watch?v=Lq5Dmo6t46s --- Har fått till "Auto Tiles" igår så att rita upp banor i Godot är väldigt enkelt. Och en vägg-tile är ju bara kvadrater som ligger i lager och är olika stora/synliga. Mycket enkelt att få till i Inkscape. Märkte förvisso att om man exporterar med nedskalning i Inkscape så blir det någon slags transparens här och där (i utkanten av bilden). Löste genom att exportera hela ritytan (2048x2048) och skala ned i Gimp istället. Så tilesen är färdiga (man blir aldrig färdig...), men Pacman-gubben är gjord med den gamla metoden och behöver göras om. Hade ändå tänkt göra om Pacman då det nu är 21 frames för Öppen Mun > Stängd Mun vilket är alldeles för många. 8 frames bör räcka.
 17. dibel

  Egentillverkade spel!

  Jag försökte söka efter en sådan här tråd, men fann ingen så jag gör en. (Finns det en tråd för detta ämne så sammanfoga gärna!) Här kan vi diskutera kod, grafik, design överlag m.m. för de spel vi vill tillverka eller som vi tillverkar. --- Just nu går jag Digitalt Skapande 1 på Komvux och hade tänkt mig göra ett Pacman-liknande spel som projekt. Grafiken är gjord med Inkscape och Gimp och spelmotorn jag använder är Godot (version 3.1, akutell "stable"). Det är mest på "Hello World"-nivå än så länge, men kika gärna här: http://pacman.erikp.se (OBS: STÄNG AV LJUDET!!! Man behöver även klicka i spelfönstret för att fånga tangentbordet. WASD-styrning) "Arbetet" kommer fortgå löpande tills kursen är klar i slutet av Maj. - Har ni några spel att visa upp? Några speciella tekniker? Själv använder jag bara Fri Mjukvara. Dels är det gratis, men licensmässigt är det också simplare då det är ganska tydligt vad man får/måste göra med de olika licenserna. Exempelvis spelmotorn Godot använder MIT-licens vilket enligt mig är den bästa då man får göra i princip vad man vill (främst förändra källkoden utan förhinder, men också att stänga källkoden vid behov). 2019 är året för Free Software Gaming.
 18. dibel

  Spelfynd

  Kan utöver detta även tipsa om OpenMW som är en Morrowind-kompatibel fri mjukvara-spelmotor som fungerar på många platformar. Perfekt för mig som använder Linux. OpenMW verkar vara inkompatibel med vissa moddar som många rekommenderar, men själv kör jag bara med en texturmod (Darknut's World Textures 1.1) som fungerar väl och behåller originalspelets känsla.
 19. Tips: Morrowind gratis t.o.m. Söndag med Bethesda Launcher.

  1. Henkibojj

   Henkibojj

   Tack för tipset! Motverka gärna Henkibojjsajten genom att även posta i t.ex. Spelfynd-tråden. 😃

 20. Henkibojjsajten

  1. Henkibojj

   Henkibojj

   Bättre än den dibelsajt vi såg för inte alltför länge sedan. Det var ingen upplyftande plats.

 21. Arch Linux installerat. <3

 22. Permanent avstängd från twitter efter anti-pedofili tweet. Så kan det gå. God fortsättning alla sajtare!

 23. dibel

  Banna dibel

  Hur går det för #TeamBannadibel? Any progress? Kan langa hur många försvarstal som helst. Langas bannhammaren så langas den, då finns det ju inget att säga. #SayNothing
×
×
 • Create New...