Hultenius

Superadmin
 • Inlägg

  4 814
 • Blev medlem

 • Senaste online

 • Days Won

  40

Hultenius prisades 13 februari 2017

Hultenius hade flest gillade inlägg!

Anseendepoäng

382 Bästa möjliga anseende!

1 följare

Om Hultenius

 • Födelsedag 1985-06-12

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://www.gtasajten.com

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Ort
  Linköping

Profilbesökare

14 748 profilvisningar
 1. För den som är lite extra paranoid finns nu möjligheten att sätta upp tvåstegsautentisering. Ladda ner appen Google Authenticator och aktivera tvåstegsautentisering. Varje gång du loggar in kommer du bli tillfrågad att skriva in en kod som visas i appen. Gäller enbart om du varit helt utloggad eller om en ny enhet/webbläsare används - har man kryssat i "kom ihåg mig" behöver man inte autentisera sig. Kommer bli obligatoriskt för alla admins/moderatorer så småningom.
 2. Gokväll/natt kära forumiter! I sann julanda är det dags att dela ut någon som bäst kan beskrivas som årets julklapp! Låt mig presentera... topplistan! (sorry @Henkibojj... ingen ny editor detta år heller...) Topplistan är tänkt att driva ut det bästa av oss! Så vänta er vuxenmobbning i världsklass, illegala pakter och ett gäng okynnes-avstängningar. Allt för att nå det ultimata målet, att bestiga forumets topplista!
 3. Något gick fel med forumservern under natten till tisdagen. Men efter lite svordomar och virtuella sparkar är forumet är upp igen :)

  1. Hultenius

   Hultenius

   Tack till @VickeX som felrapporterade!

 4. Finns bättre knep nu för tiden, markera texten du vill citera, håll över den och klicka på Citera. Men jag har även lagt till ikonen för det också.
 5. Sådär, nu ska det fungera igen. Ikonerna för spoiler, kod och bakrundsfärg är tillbaka.
 6. Argh! Ja, då är det väl min dator som på något sätt förhindrat http2... Note to self: Testa alltid på två datorer. iOS-enheter räknas inte.
 7. Ooops! Tack för rapporten Mark. Tyckte väl det det var lite väl låg aktivitet, men då forumet fungerade utmärkt på både mobil, IE, FF och min installation av Chrome så upptäckte jag inte detta. När jag testade Chrome på en annan dator fick jag dock samma fel som ovan. Jag har inaktiverat http2 som verkar orsaka problem i Chrome. En stor del av prestandavinsten försvinner, men det känns ju lite viktigare att man kan besöka forumet över huvud taget...
 8. Några andra saker som ändrats: - Notfikationsinställningarna är nollställda för alla, vilket i praktiken betyder att fler får notifikationer, samt fler via epost (kan behövas med den låga aktiviteten på forumet). - Forumet är öppet för gäster igen. Google straffade oss ganska hårt för den tid forumet var stängt för gäster (= från över 100 nya besökare/dag till under 10).
 9. Forumet har uppdaterats till det nyaste av det nyaste! Eftersom det rör sig om en större uppdatering skapar jag en tråd där vi kan prata ut om de nya finesserna och fånga upp eventuella problem. Information om nyheterna i uppdateringen kan hittas i mitt tidigare inlägg: Sammanfattning Hela forumet är lite rappare, allt från sidladdningar till sökningar och laddning av texteditorn Webbläsarnotifikationer gör att man alltid är notifierad, även när man surfar på andra sidor (måste aktiveras först!) Knivskarpa och älskvärda High Definition Smilies ™ Aktivitetsströmmen som visar all aktivitet är kraftigt förbättrad Möjlighet att skapa egna strömmar All kommunikation med forumet är nu krypterad (https) Förbättrad söksida med ännu bättre sökträffar Mindre grafiska förändringar här och där Arbete som återstår Rensa bort bilder över okrypterad förbindelse (hög prio) En del webbläsare varnar när icke-krypterade förbindelser upptäcks på en i övrigt krypterad sida, t.ex. när ett inlägg innehåller en referens till en bild som börjar med http://. Större jobb, men viktigt. Gamla smilies är lågupplösta (låg prio) Konvertera gamla inlägg så att de använder HD-smilies om tillgängligt. Översättning (låg prio) Mycket ny text som behöver översättas.
 10. Förbättrad akivitetsström och webbläsar-notifikationer kommer förhoppningsvis göra skillnad, men det kan gå åt båda hållen... Allt som behövs för uppgraderingen är redo, inklusive en reserverad helg. Jag siktar på att påbörja uppgraderingen redan ikväll. Mer info kommer.
 11. Det finns fortfarande för många tekniska problem för att ens påbörja uppgraderingen. Måste tyvärr skjuta på den några veckor. Kanske till påsk? Vi får se... Jag har infört inloggningstvång istället. Det är bra att göra lite då och då under korta perioder så det inte blir för bekvämt att följa forumet utan att vara inloggad.
 12. Jag skulle gissa att det har med webbläsaren att göra? Dvs. att den först visar texten och sedan lägger på formateringen. Vi kan ju alltid hoppas att den uppdaterade editorn (CKEditor 4.5) löser problemet på något sätt... Tyvärr ser det ut som att (delar av) uppdateringen blir framskjuten. Att gå över till HTTPS är en större grej än vad man kan tro (t.ex. måste alla bilder i alla inlägg konverteras från http:// till https://). Dessutom fick jag precis veta att det finns ett tråkigt kompatibilitetsproblem med PHP7. Men jag hoppas ändå kunna sjösätta majoriteten av uppdateringen under mellandagarna...
 13. Så du trodde Refresh '15 var över vid det här laget? Även om valörerna är något lägre så finns fortfarande ett bra gäng kort kvar i rockärmen. Siktet är inställt på leverera dessa "Lagom till Jul", med mellandagarna som reserv. Så vad är det för nyheter och förbättringar vi pratar om? Prestanda, prestanda och åter prestanda PHP7, HTTP/2 och Google PageSpeed är tre heta tekniker som är tänkta att få forumet att flyga! Eller i alla fall bli något snabbare.Texteditorn har också blivit betydligt snabbare/responsiv, inte minst på mobiltelefoner där skillnaden blir extra tydlig. Aktivitetsström (tidslinje edition) Vad hände det senaste dygnet? En ny och framhävd tidslinje visar all aktivitet på forumet. Retina smilies Sitter du där med din Retina Display och retar dig till döds på alla pixliga smilies? Det kommer du göra även i fortsättningen, men inte lika mycket. De flesta standard-smilies har bokstavligen fått ett högupplöst ansiktslyft. Trimmad design Designen blir lite ljusare och fyrkantigare, med en touch av rosa. Huvudmenyn blir lite annorlunda (mer användbar?) men är inte helt spikad än. HTML5 Notifikationer Min personliga favorit! Nu kan man få notifikationer via webbläsaren, även om man surfar i en annan flik. Givet att man har en ok webbläsare vill säga. Implementationen skiljer sig åt mellan olika webbläsare och enligt rykten så fungerar det bäst med Chrome och Safari (Mac OS). Exempel på hur det kan se ut: Det här är så bra att det från och med nu är allmänt accepterat att surfa på andra sidor än GTAsajten! Kryptering för hela slanten Vi går helt och hållet över till krypterade förbindelser (https). Inte ens öststatshackare kan avlyssna dina superhemliga inlägg i "Privata angelägenheter" längre! Men än bättre, vi följer Google och Mozillas riktlinjer för ett bättre internet, vilket i praktiken innebär att användare av Chrome och Firefox kan dra nytta av övergången till HTTP/2. Förbättrad söksida Söksidan har fått ett lyft. Interfacet är förenklat och sökresultaten är givetvis bättre än någonsin.
 14. Jag antar att det är något cache-problem? Ska ha varit fixat på tisdagskvällen.
 15. Det verkar vara någon bugg med @ och bilder/media. Har man ett inlägg med en bild och försöker göra en mention (@) efter bilden så kan menyn hamna längst ner på sidan, eller inte visas alls.