Jump to content

Topplista


Populärt innehåll

Mest uppskattat innehåll sedan 2017-07-22 i alla områden

 1. 11 poäng
  GOD JUL ÖNSKAR GTASAJTENS MODCREW! Så var det julafton igen. Dagen på året som alla i alla fall lite i smyg längtar till även om dom inte säger det till någon. 2017 står till ända och snart är vi inne i 2018. För min del blir 2018 spännande med bröllop på schemat, får se hur det kommer utspela sig. Är mest orolig för någon grisig svensexa. Nu är det dags att dra sig, barnen står och drar i mig för att åka till "fammo". God jul och ett gott nytt år, hoppas 2018 blir minst lika bra som 2017! Adjö. (gamla trådar) 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016
 2. 6 poäng
 3. 5 poäng
 4. 5 poäng
  Kul att få en liten, men ändå anledning att starta en ny tråd. Satt och surfade runt på BBC igår och ramlade över en krönika om det så svenska begreppet "lagom". http://www.bbc.com/travel/story/20170818-the-swedish-Håller med till 100%!-thats-displacing-hygge Detta så för utomstående svårförklarliga begrepp verkar tydligen ha fått en hel del uppmärksamhet i utsocknes medier. Ska detta som faktiskt så många svenskar kanske kämpat för att till viss del bryta sig loss ifrån alltså bli någon ny sorts trend, ersättande danskarnas hygge? I detta tidevarv av SUVar, överlånade hushåll, politisk splittring och Thailandsresor stup i kvarten vet jag inte ens om jag tycker Sverige är så lagom längre. Men det är väl på sitt sett ett sympatiskt budskap, så varför inte om det skulle få lite spridning.
 5. 4 poäng
  Jag blir genuint lite ledsen när jag på rak arm får svårt att koppla gamla användarnamn med hur personerna bakom dem utmärkte sig på forumet.
 6. 4 poäng
  Jag skaffade mig en Olympus i somras, här är några av de foton jag tagit sen dess! Det är ganska kraftig komprimering på dem för jag plockade dem från ett Facebook-album.
 7. 4 poäng
  Flyttar successivt ihop med min flickvän under hösten, och i helgen fick datorn äran. Att dricka öl och dra kablar är en bra lördagsaktivitet!
 8. 3 poäng
  We back baby!! Packade ner min dator för kanske två månader sedan för att mäklaren tyckte att lägenheten var finare utan den (trots min perfekta montering), och nu sitter jag i huset med den monterad. Flyttade in i fredags men internet dyker inte upp förrän nu vid midnatt så har prioriterat annat än att sluka min mobilsurf. Känner mig nästan ovan att skriva på ett tangentbord, herregud, jag saknade den (och er) mer än jag trodde. 😂
 9. 3 poäng
  Från min USA-tripp ett par månader sedan
 10. 3 poäng
  Hoppas och föreställer mig att GTA VI kommer att utspela sig i ett neofuturistiskt Vice City med retroinspiration - typ år 2032. Jag snackar inte Star Trek eller nåt sånt, snarare en ganska nära framtid fast med stark inspiration från 80-talet. Nästan som att 80-talsandan levde vidare. Tänk er filmen Drive. Tommy Vercetti (Ray Liotta återvänder som rösten) är numera en NPC och en åldrad mentor till huvudkaraktären.
 11. 3 poäng
  Julafton kom, julafton gick. God jul på er! Jag har haft den första julen utan komplikationer eller vansinnig ångest på säkert tio år, det var en bra dag. Mot ett ännu bättre år!
 12. 3 poäng
  God jul, ni underbara forumiter! Jag kanske inte är allt för aktiv i trådar och statusar, men jag tittar till er alla varje dag. Jag hoppas att ni alla har fått en otrolig julafton, och att ni får en riktigt fin nyårsafton om några dagar!
 13. 3 poäng
  God jul, gubbar! Har fått en ruggig jävla hosta och har legat i sängen hela dagen utom för att äta julfrukost, middag samt för att kolla på Kalle. Inte direkt vad jag hade planerat men tycker inte det är så jävla kul att vara med släkten ändå så det gjorde faktiskt inte så mycket om man ska vara helt ärlig!
 14. 3 poäng
  God jul! För en gångs skull blir det en julaftonspost från mig. Dagen till ära, eine klassiker:
 15. 3 poäng
 16. 3 poäng
 17. 3 poäng
  Vill tipsa forumiterna och framför allt @Kebab (visst var det väl du som älskade dessa?) att oioioi är tillbaka! http://www.oioioi.se/
 18. 3 poäng
  Jag har aldrig kört RAID mer än som test och då med mdadm, men RAID10 är att föredra har jag läst mig till. Googla lite på RAID5 vs RAID10 så får du se! https://community.spiceworks.com/topic/356919-why-raid-5-sucks "So saying that is sucks is an overstatement. We are joking when we say that. It's just that it never, quite, becomes the best choice no matter what the scenario or what factors matter to your business." "If you don't know, go with OBR10 (one big RAID 10)—especially modern, multi-terabye arrangements. When reading any RAID recommendation, do pay attention to the date, technology, and precise use case." Nästan korrekt. Med RAID10 (2[eller fler] diskar i RAID1 + 2[eller fler] diskar i RAID1 som man stripar i RAID0) så halverar [beroende på hur många diskar man RAID1:ar, blir 1/3 vid 3 diskar osv] man datautrymmet och i RAID5 så är det antal hårddiskar minus 1 (x-1) så du skulle få 3TB med 4 stycken 1-terabytare. Den stora nackdelen med RAID5 är när man måste bygga om arrayen vid en kraschad hårddisk. Med så stora diskar som 1TB+ så tar det väääldigt lång tid samt att risken att förlora en till hårddisk under uppbyggnaden är mycket stor (då hårddiskarna jobbar intensivt under uppbyggnaden). Nu var det ett tag sedan jag läste mig in på RAID, men RAID10 är det som alla "pros" förordar. Ja båda systemen klarar 1 hårddiskdöd. RAID10 kan klara att 2 [eller fler] hårddiskar dör beroende på vilken HDD som dör (iom att det är 2 stycken [eller fler] RAID1-arrayer som är stripade). RAID10 är alltså snabbare och "mer säker" då den kan klara att fler hårddiskar dör beroende på vilka det är. Kör Fedora nu, men har provat lite olika. Ska det vara en seriös server så skulle jag rekommendera Debian eller Centos. För hemmabruk som du ska ha den till så är det bara att välja fritt, det är ju en smaksak vilken pakethanterare m.m. man föredrar. Har inga specifika tips på mjukvara, men webserver, virtuella maskiner/containers m.m. kan vara kul att leka med. Tillägg: rsync också såklart när du väl kommit till fasen att föra över filer. Vet dock inte hur man använder rsync på Windows (i Win10 kan du ju köra Ubuntu och kanske där få igång rsync enkelt). Hur du schemalägger och får det att funka med WoL och så får du klura ut själv då jag inte har så stor koll på det! Lycka till mannen!
 19. 2 poäng
  Jag och min käre vän Erik har gjort ett nytt album. Nu heter vi inte längre Den Svenska Adeln. Nu heter vi Stellagama och gör proggig countrykraut. Var så goda!
 20. 2 poäng
  Sitter för tillfället och finslipar examensarbetet som jag hållit på med sedan slutet av 2017. Ser äntligen ljuset i tunneln! inlämning imorgon och examen om en dryg månad. Känns gött.
 21. 2 poäng
  Jag kan också tänka mig att åttiotalet är en obligatorisk faktor när det kommer till Vice City,men jag vet inte hur det praktiskt skulle gå till nu när de gjort hela interfacet som mobil istället. Å andra sidan hade vi ett anteckningsblock som interface i LA Noire så helt svårt kanske det inte är. Däremot skulle jag tycka det var häftigt med sjuttiotal istället, eller kanske rentav sextiotal. Det finns hur mycket musik som helst därifrån och om det är söderut vi kommer spela kanske kubakrisen kommer att ha en roll.
 22. 2 poäng
  Jobbintervju på måndag. Jobs, jobs, jobs! C.R.E.A.M.
 23. 2 poäng
  Satan i min lilla låda! Haha, de stängde ned SA-scenen för gott nu känns det som. Och på vilket sätt sedan! Uppskattar verkligen att du är aktiv i den här tråden så att jag inte missar sådant här.
 24. 2 poäng
  Någon bröt sig in i kiosken på andra sidan gatan igår natt. Jävla idioter som inte vet skillnad på ditt och mitt. Min homie i kiosken var jätteledsen.
 25. 2 poäng
  En backupdator är ju det alla experter säger att man ska ha men ingen gör, folk går omkring med 40 GB ovärderliga minnen i sin laptop på bussen. Jag tycker du ska göra det till ett kassaskåp av semesterbilder!
×