Jump to content

Topplista


Populärt innehåll

Mest uppskattat innehåll sedan 2017-07-22 i alla områden

 1. 11 poäng
  GOD JUL ÖNSKAR GTASAJTENS MODCREW! Så var det julafton igen. Dagen på året som alla i alla fall lite i smyg längtar till även om dom inte säger det till någon. 2017 står till ända och snart är vi inne i 2018. För min del blir 2018 spännande med bröllop på schemat, får se hur det kommer utspela sig. Är mest orolig för någon grisig svensexa. Nu är det dags att dra sig, barnen står och drar i mig för att åka till "fammo". God jul och ett gott nytt år, hoppas 2018 blir minst lika bra som 2017! Adjö. (gamla trådar) 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016
 2. 6 poäng
 3. 5 poäng
 4. 5 poäng
  Kul att få en liten, men ändå anledning att starta en ny tråd. Satt och surfade runt på BBC igår och ramlade över en krönika om det så svenska begreppet "lagom". http://www.bbc.com/travel/story/20170818-the-swedish-Håller med till 100%!-thats-displacing-hygge Detta så för utomstående svårförklarliga begrepp verkar tydligen ha fått en hel del uppmärksamhet i utsocknes medier. Ska detta som faktiskt så många svenskar kanske kämpat för att till viss del bryta sig loss ifrån alltså bli någon ny sorts trend, ersättande danskarnas hygge? I detta tidevarv av SUVar, överlånade hushåll, politisk splittring och Thailandsresor stup i kvarten vet jag inte ens om jag tycker Sverige är så lagom längre. Men det är väl på sitt sett ett sympatiskt budskap, så varför inte om det skulle få lite spridning.
 5. 4 poäng
  Jag blir genuint lite ledsen när jag på rak arm får svårt att koppla gamla användarnamn med hur personerna bakom dem utmärkte sig på forumet.
 6. 4 poäng
  Jag skaffade mig en Olympus i somras, här är några av de foton jag tagit sen dess! Det är ganska kraftig komprimering på dem för jag plockade dem från ett Facebook-album.
 7. 4 poäng
  Flyttar successivt ihop med min flickvän under hösten, och i helgen fick datorn äran. Att dricka öl och dra kablar är en bra lördagsaktivitet!
 8. 3 poäng
  Hoppas och föreställer mig att GTA VI kommer att utspela sig i ett neofuturistiskt Vice City med retroinspiration - typ år 2032. Jag snackar inte Star Trek eller nåt sånt, snarare en ganska nära framtid fast med stark inspiration från 80-talet. Nästan som att 80-talsandan levde vidare. Tänk er filmen Drive. Tommy Vercetti (Ray Liotta återvänder som rösten) är numera en NPC och en åldrad mentor till huvudkaraktären.
 9. 3 poäng
  Julafton kom, julafton gick. God jul på er! Jag har haft den första julen utan komplikationer eller vansinnig ångest på säkert tio år, det var en bra dag. Mot ett ännu bättre år!
 10. 3 poäng
  God jul, ni underbara forumiter! Jag kanske inte är allt för aktiv i trådar och statusar, men jag tittar till er alla varje dag. Jag hoppas att ni alla har fått en otrolig julafton, och att ni får en riktigt fin nyårsafton om några dagar!
 11. 3 poäng
  God jul, gubbar! Har fått en ruggig jävla hosta och har legat i sängen hela dagen utom för att äta julfrukost, middag samt för att kolla på Kalle. Inte direkt vad jag hade planerat men tycker inte det är så jävla kul att vara med släkten ändå så det gjorde faktiskt inte så mycket om man ska vara helt ärlig!
 12. 3 poäng
  God jul! För en gångs skull blir det en julaftonspost från mig. Dagen till ära, eine klassiker:
 13. 3 poäng
 14. 3 poäng
 15. 3 poäng
  Vill tipsa forumiterna och framför allt @Kebab (visst var det väl du som älskade dessa?) att oioioi är tillbaka! http://www.oioioi.se/
 16. 3 poäng
  Jag har aldrig kört RAID mer än som test och då med mdadm, men RAID10 är att föredra har jag läst mig till. Googla lite på RAID5 vs RAID10 så får du se! https://community.spiceworks.com/topic/356919-why-raid-5-sucks "So saying that is sucks is an overstatement. We are joking when we say that. It's just that it never, quite, becomes the best choice no matter what the scenario or what factors matter to your business." "If you don't know, go with OBR10 (one big RAID 10)—especially modern, multi-terabye arrangements. When reading any RAID recommendation, do pay attention to the date, technology, and precise use case." Nästan korrekt. Med RAID10 (2[eller fler] diskar i RAID1 + 2[eller fler] diskar i RAID1 som man stripar i RAID0) så halverar [beroende på hur många diskar man RAID1:ar, blir 1/3 vid 3 diskar osv] man datautrymmet och i RAID5 så är det antal hårddiskar minus 1 (x-1) så du skulle få 3TB med 4 stycken 1-terabytare. Den stora nackdelen med RAID5 är när man måste bygga om arrayen vid en kraschad hårddisk. Med så stora diskar som 1TB+ så tar det väääldigt lång tid samt att risken att förlora en till hårddisk under uppbyggnaden är mycket stor (då hårddiskarna jobbar intensivt under uppbyggnaden). Nu var det ett tag sedan jag läste mig in på RAID, men RAID10 är det som alla "pros" förordar. Ja båda systemen klarar 1 hårddiskdöd. RAID10 kan klara att 2 [eller fler] hårddiskar dör beroende på vilken HDD som dör (iom att det är 2 stycken [eller fler] RAID1-arrayer som är stripade). RAID10 är alltså snabbare och "mer säker" då den kan klara att fler hårddiskar dör beroende på vilka det är. Kör Fedora nu, men har provat lite olika. Ska det vara en seriös server så skulle jag rekommendera Debian eller Centos. För hemmabruk som du ska ha den till så är det bara att välja fritt, det är ju en smaksak vilken pakethanterare m.m. man föredrar. Har inga specifika tips på mjukvara, men webserver, virtuella maskiner/containers m.m. kan vara kul att leka med. Tillägg: rsync också såklart när du väl kommit till fasen att föra över filer. Vet dock inte hur man använder rsync på Windows (i Win10 kan du ju köra Ubuntu och kanske där få igång rsync enkelt). Hur du schemalägger och får det att funka med WoL och så får du klura ut själv då jag inte har så stor koll på det! Lycka till mannen!
 17. 2 poäng
  Känns på många sätt rätt logiskt. Dom verkar bestämt vilja återbesöka dom etablerade städerna, och med Liberty City och San Andreas ur vägen kan nog dom flesta relatera till att man undrat när Vice City kommer. Särskilt med tanke på att det nog är en av deras mest efterfrågade städer för ett återbesök. Att koppla ihop det med Sydamerika skulle vara ett bra sätt att kunna få lite variation i spelvärlden och i uppdragen. Visst att det vore kul att se dom göra något helt nytt, men R är så duktiga på att utveckla sig för varje spel. Jag kan inte påstå att jag kände mig besviken av spelvärlden i V. Det enda jag saknade var känslan som flera städer i samma spel gjorde för SA. Storymässigt finns det ju miljoner vägar att gå oavsett när det utspelar sig. Kan lätt se heist-liknande smugglingsuppdrag där man försöker planera en väg förbi gränspolisen. Politiskt finns det så många trådar att dra i och R är ju inte direkt några nybörjare när det kommer till sånt, bara spekulationerna gör mig ganska taggad. En kvinnlig huvudkaraktär känns nästan obligatoriskt, vet inte vad mer man kan säga. Long time coming, förstår inte varför dom inte gick den vägen med V när dom ändå hade flera karaktärer i mixen. Allt som allt, att vara tillbaka i "ryktenas tid" (© 2018 GtaSajten) känns mer än mysigt och nostalgiskt. Jag skulle inte bli förvånad om dom här ryktena hade sanning i sig, men man vet aldrig vad dom gör. Rätt vad det är får vi GTA Tokyo. Skulle se fram emot det också.
 18. 2 poäng
  Tror jag klickat mig in ett par gånger här och sedan bara klickat iväg det igen, det är en rätt trist syn dessa dagar. Men jag hoppas att de flesta bara är upptagna med att leva livet helt enkelt. När man vuxit upp finns det trots allt viktigare grejer att göra än att hänga på ett GTA-forum.
 19. 2 poäng
 20. 2 poäng
  Såhär ser transformationen ut i nuläget. 2 år mellan bilderna. 30 kilo fett lättare plus nåt kilo muskler tyngre. Magen ska bort och en antydan till magmuskler ska kika fram. Den kala fläcken i mitt bakhuvud är ett resultat av mitt dåliga imunförsvar 😜
 21. 2 poäng
  MEN VAD FAN STOD DET PÅ SIDAN 6 !?!?!?!?!
 22. 2 poäng
  Jag är kränkt över att det finns någon som heter Henkiboi på youtube, som har 153 subs. Grabben var inte ens född när jag kom på nicket cirka hösten 2001...
 23. 2 poäng
  Skulle rekommendera en 3,5" 7200 rpm hårddisk. De är lite snabbare men dyrare än de normala (för Terabytestora diskar) 5400 rpm-diskarna. Det bästa vorde dock SSD (typ en 512 giggare?) för spelen och sedan en vanlig 2-4TB HDD för porren om du har möjlighet att använda flera diskar. Köp ett hårdiskkabinett om du vill använda den som en extern. https://www.inet.se/produkt/8906374/hd-kabinett-3-5-sata-6gb-s-till-usb-3-0-aluminium-svart#specs Kräver dock att man kopplar in den i ett eget eluttag.
 24. 2 poäng
  Och så här kan det alltså gå när en kör med mogna medlemmar tar sig an ett par "moderna klassiker". Skulle jag vara lite snäll hade jag kunnat hoppas på att detta gjordes som ett skämt men jag är skeptisk. Och missa inte slutet för en ultimat cringe in cringe.
 25. 2 poäng
  Tillfällig lägga i Norrköping, flyttar ut idag räknar jag med. Inte så tokigt, det har varit en del fina sommarhimlar härifrån
×