Jump to content

All aktivitet

Strömmen uppdateras automatiskt     

 1. Igår
 2. Senaste veckan
 3. dibel

  Fotbollstråden!

  Cupguld, 100%. SM-Guld? Vi får se. --- Vi ligger sist i en haltande tabell. Tugga fradga och giv inte AFC en endaste millimeter imorgon! VARGLÄGE!!! >:)
 4. Merkky

  Foto-på-det-du-precis-köpt

  Köpte oss ett radhus. Klar uppgradering från tvåan vi bor i nu, trots att den är fin och har en trevlig utsikt.
 5. Kebab

  Tråden där vi postar häftiga filmer, bilder, etc

  De vilade ju för fan hela röva mot hövve!!!!!
 6. Tidigare
 7. Flaskan

  Fotbollstråden!

  Vi tar guld i år. Frågor på det??
 8. Henkibojj

  Tråden där vi postar häftiga filmer, bilder, etc

  Okej. Jag är glad att mitt sextonåriga jag inte fick tag på den där videon. Hälften av mig skulle göra saker som bara MetoC7 skulle behöva förklaring på, och hälften skulle lägga till de där tricken i min redan onödigt våghalsiga repertoar av gymnastiktrick, tills jag bröt nacken. Tuff video!
 9. Ma__Cipriani

  Tråden där vi postar häftiga filmer, bilder, etc

  Kolla in dessa superhäftiga brudar 🤸‍♀️🤸‍♀️🤸‍♀️
 10. dibel

  Fotbollstråden!

  Pissig inledning på Allsvenskan. Vakna dibel! Vakna Hammarby!
 11. Weener

  Musiknyheter

  Stort tack min goda vän, och ja, lyssna gärna på oss! betyder enormt mycket
 12. Inte för o skryta men..... jag e onykter

  1. VaXXoR

   VaXXoR

   Wierd flex, but ok!

 13. Flaskan

  Game of Thrones

  Pepp men samtidigt ledsen att det är sista säsongen...
 14. Flaskan

  Musiknyheter

  Jättebra skiva, @Weener och Paradisäppelvägen!! Lyssna nu gubbar!!
 15. Henkibojj

  Game of Thrones

  Är det nån som börjat bli pepp än? 😛
 16. Henkibojj

  Egentillverkade spel!

  Jag tror inte han gjorde det helt automatiskt, det handlade nog mer om att han möjliggjorde snabba bandesigner genom ett rutnät och på eller av för huruvida det skulle finnas block där eller inte, jämfört med de hoppaskjuta-banor han gjort till andra spel som krävde tiotals timmar för varje rum. Kul att se att du lägger energin på något nyttigt och självutvecklande! Det är verkligen en fröjd att se dig ha hittat något du vill fördjupa dig i
 17. dibel

  Egentillverkade spel!

  Intressant! Metoden kallas väl för Procedural Generation? Får man till det riktigt bra så är det ju guld värt. Tänk ett RPG med Den Förtrollade Skogen som autogenereras och är lätt att gå vilse i. Har själv tänkt i de banorna! Tilägg: Gillar du map editor kan du kika på denna: https://fornclake.com/projects/godot-level-editor-test Han har även en tutorial (inklusive assets) för hur man kodar en simpel Zelda-prototyp. Följde den halvvägs för några månader sedan. Såg nu att han även har ett 3D-projekt igång. Finns här (ingen tutorial): https://www.youtube.com/watch?v=Lq5Dmo6t46s --- Har fått till "Auto Tiles" igår så att rita upp banor i Godot är väldigt enkelt. Och en vägg-tile är ju bara kvadrater som ligger i lager och är olika stora/synliga. Mycket enkelt att få till i Inkscape. Märkte förvisso att om man exporterar med nedskalning i Inkscape så blir det någon slags transparens här och där (i utkanten av bilden). Löste genom att exportera hela ritytan (2048x2048) och skala ned i Gimp istället. Så tilesen är färdiga (man blir aldrig färdig...), men Pacman-gubben är gjord med den gamla metoden och behöver göras om. Hade ändå tänkt göra om Pacman då det nu är 21 frames för Öppen Mun > Stängd Mun vilket är alldeles för många. 8 frames bör räcka.
 18. Henkibojj

  Egentillverkade spel!

  Najs! Nej, jag har inget eget men så fort ett spel har en map editor som inte kräver decennier av 3D-kunskaper är jag där och leker. Brorsan gjorde några spel till ett SVT-program en gång i tiden, där man varje vecka skulle skicka in ett egenkodat spel. De lade tyvärr ned tävlingen redan efter andra avsnittet av nån anledning, så mer än så blev det inte. Han gjorde ett snake-liknande spel som var rätt smart kodat, det gick nämligen ut på att banorna blev autogenererade hinder på så sätt att man inte behövde göra nya banor manuellt med mycket tidsinvestering
 19. Henkibojj

  Tråden där vi postar häftiga filmer, bilder, etc

  Grabbar, för fan. Tre och ett halvt år sedan någon annan såg en häftig video? Det kan inte vara möjligt. Om det går att länka till Facebook-videos här, för det är väl den sidan som tagit över videos nuförtiden, får ni posta dem här. Nu smäller vi liv i tråden! Det här är bland det häftigaste jag sett.
 20. dibel

  Egentillverkade spel!

  Jag försökte söka efter en sådan här tråd, men fann ingen så jag gör en. (Finns det en tråd för detta ämne så sammanfoga gärna!) Här kan vi diskutera kod, grafik, design överlag m.m. för de spel vi vill tillverka eller som vi tillverkar. --- Just nu går jag Digitalt Skapande 1 på Komvux och hade tänkt mig göra ett Pacman-liknande spel som projekt. Grafiken är gjord med Inkscape och Gimp och spelmotorn jag använder är Godot (version 3.1, akutell "stable"). Det är mest på "Hello World"-nivå än så länge, men kika gärna här: http://pacman.erikp.se (OBS: STÄNG AV LJUDET!!! Man behöver även klicka i spelfönstret för att fånga tangentbordet. WASD-styrning) "Arbetet" kommer fortgå löpande tills kursen är klar i slutet av Maj. - Har ni några spel att visa upp? Några speciella tekniker? Själv använder jag bara Fri Mjukvara. Dels är det gratis, men licensmässigt är det också simplare då det är ganska tydligt vad man får/måste göra med de olika licenserna. Exempelvis spelmotorn Godot använder MIT-licens vilket enligt mig är den bästa då man får göra i princip vad man vill (främst förändra källkoden utan förhinder, men också att stänga källkoden vid behov). 2019 är året för Free Software Gaming.
 21. phdigital

  Foto-på-det-du-precis-köpt

  Så nice!
 22. Xersize

  Hjälp att finna: Sinbad

  Återigen, tack så väldigt mycket!
 23. phdigital

  Hjälp att finna: Sinbad

  Har ju själv haft några episoder i livet där man letar och letar och letar. Ska kika runt lite mer. Tycker alltid det är kul att köra lite detektivsarbete på nätet-
 24. Xersize

  Hjälp att finna: Sinbad

  Hmm, jag vet inte exakt när den gjordes. Jag såg på den i mitten/slutet av 90-talet och den var inte allt för gammal då, så jag skulle gissa på att den gjordes mellan mitten på 80-talet och början på 90-talet. Nej, den är det inte. Det var som sagt en serie, inte en film, och jag tror nog inte att den är från 40-talet. Välkommen till forumet, förresten, och tack för att du försöker hjälpa mig här!
 25. phdigital

  Hjälp att finna: Sinbad

  KAn det vara denna känslan: https://www.etsy.com/listing/680812651/vintage-8mm-film-castle-films-sinbad-the
 26. phdigital

  Hjälp att finna: Sinbad

  Alla karaktärer var djur... Hmmmmm. Vilket år talar vi om?
 27. Henkibojj

  "Man lär sig något nytt varje dag"...

  Idag lärde jag mig hur man konfigurerar en Wifi-delning från datorn. Min ISP har problem och bad mig koppla in datorn via kabel under ett tag, vilket jag förstås kan ställa upp på. Men då fungerar inga av mina wifi-enheter. Det fanns en inställning för det i Lenovo-settings, men jag hade en känsla av att det bara var en GUI-shell för inhemska Windows-funktioner. Särskilt eftersom jag bara kunde slå på eller av, inte ändra SSID eller lösen. Det var det också. Här finns konfigurationskommandona. The following are a few netsh commands commonly used with for wireless LAN and the wireless Hosted Network, although other combinations of commands are supported: Command Description netsh wlan start hostednetwork ||| Start the wireless Hosted Network. netsh wlan stop hostednetwork ||| Stop the wireless Hosted Network. netsh wlan set hostednetwork [mode=]allow|disallow ||| Enable or disable the wireless Hosted Network. netsh wlan set hostednetwork [ssid=] [key=] [keyUsage=]persistent|temporary ||| Configure the wireless Hosted Network settings. netsh wlan refresh hostednetwork [data=] key ||| Refresh the wireless Hosted Network key. netsh wlan show hostednetwork [[setting=]security] ||| Display wireless Hosted Network information. netsh wlan show settings ||| Display wireless LAN global settings. För att göra vissa kommandon måste man göra det via cmd i administratörsläge. Görs enklast genom att högerklicka skrivbord -> skapa genväg -> skriv cmd (och inget annat) -> OK. Högerklicka sedan genvägen och kör som admin. Men det där startar/konfigurerar bara en anslutning. Det är i Nätverksalternativ i Kontrollpanelen man måste dela själva internetanslutningen. Högerklicka det nya nätverket -> tabben Delning -> välj att dela och från vilken anslutning nätet tas. Det är Ethernetanslutningen. Inte illa!
 28. Tjenare, Efter all reklam på TV hela dagarna, så har jag funderat på att dra igång en affiliatesida för iGaming. Har all erfarenhet sett ur ett SEO perspektiv, men inte jobbat inom iGaming tidigare. Någon här inne med erfarenhet?
 1. Ladda fler händelser
×