Jump to content

All aktivitet

Strömmen uppdateras automatiskt     

 1. Igår
 2. Senaste veckan
 3. Ma__Cipriani

  Stuntfilmer

  Håller med! Det är just därför jag fortfarande håller på, om än väldigt mycket mindre än tidigare; att få se sitt eget stunt man lagt ner ofantligt med tid på i en film. Ta detta stunt som exempel som jag har försökte landa till och från i 6-7 år, bara för att få 5-10 sekunder i en video som kommer ses av ett fåtal personer. Det är fortfarande något helt unikt med GTA-stuntfilmer och jag har inte stött på något liknande efter alla dessa år. Hela processen är fortfarande häftig, från att någon eller några puckon först och främst ska starta ett 17 år gammalt spel och därefter...ja, behöver inte väl utveckla, till att någon gör det jag vill kalla konst av det. Tyvärr så håller GTAStunting i VC/SA på att dö ut på ett naturligt sätt och har gjort sedan några år. Dvs; "we've run out of spots", vilket betyder att 5/5-toasters-stuntsen i nuläget är så pass svåra att de inte är värda att ge sig på. Om man inte heter Barney som rätt vad det är reser sig från de döda och släpper de sjukaste stuntsen sedan han släppte senaste filmen för fem år sedan. Enda räddningen vore om ditt förslag hade varit möjligt och det kan hända att det är, men jobbet som skulle krävas för att modda in IV eller V skulle ingen ta på sig, då det egentligen bara är oss få stuntare (och du) som skulle uppskatta det. Har själv länge önskat att det gick men har fått acceptera att det inte kommer att hända. Däremot finns stora möjligheter att göra helt nya städer i samma engine. På GTAForums finns några riktigt intressanta projekt och skulle dessa färdigställas så vore det ett potentiellt lyft för GTAStunting. Jag har själv försökt mig på att göra en egen karta och det är rätt kul men tidskrävande. Har du förresten testat LCS och VCS till dator? Riktigt häftigt. Ett stort gäng på GTAForums har framställt dessa moddar, tror faktiskt att dem är fristående (dvs behöver inte VC eller SA) och det är skitkul att kunna spela det på dator med alla uppdrag, musik, cutscenes...you name it. Skulle säga 100% autentiskt. Jag har LCS fullt fungerande och har för mig att jag haft nån beta-version av VCS som också fungerade fint. Right, att du inte kände igen vissa ställen kanske har att göra med att vi kör med LC och SA-moddarna till VC också
 4. Henkibojj

  Officiella guideböcker

  Det här med officiella guideböcker har jag nog aldrig fattat grejen med, fram tills dess att spelen börjat bli så stora och så komplexa att man ändå sitter jättemånga timmar på Wikipedia, Wikia och Fandom, för att inte tala om Youtube. Det har fått mig att tänka om och vissa spel kan jag bara inte begripa hur de kan skicka i fysisk kopia utan varken karta eller infohäfte. Horizon: Zero Dawn är ett sånt exempel. Jag gillade alla smågrejer man kunde göra i RDR1 och därför såg jag fram emot den biten väldigt mycket i RDR2. Så småningom såg jag värdet i att faktiskt sitta med en kraftig, tung, inbunden guidebok och leta upp specialkartor för småsaker, jakt, djur och annat. Själva walkthrough:n ger jag inte ett jota för, det är ju fusk. Men att få läsa minsta lilla detalj om vilket vapen och vilken ammunition man ska använda för att jaga vissa speciella typer av djur i vissa speciella typer av natur för att få vissa speciella djurdelar för att skapa vissa speciella föremål, ja sånt kan jag gladeligen sitta hur länge som helst med. Hur är det med er, köper ni guideböcker? Har ni gjort det förr, vill ni göra det framöver? Visa gärna några av era inköp! Här är min inbundna guidebok till Red Dead Redemption 2:
 5. Fyra medlemmar inne en lördagkväll! Yeah! (Både äkta och spelad glädje :P)

 6. Henkibojj

  Stuntfilmer

  Alltså jag ÄLSKAR detta! Så sanslöst fantastiskt att det fortfarande, 17 år efter release, görs stuntingvideos på exakt samma klippsätt som förr och att det fortfarande går att lamslås flera gånger i en och samma video över vilka trick som ens är möjliga att göra! Helikopterstudsen med taxin, motorcykeln på den korsformade byggnaden och antennen, RC-planet genom skrotkranen, stunts man trodde var färdiga men det finns ännu en rail att grinda, och en till, och en till... Helt fantastiskt. Snyggt jobbat! Det får mig att känna att tiden typ stått still här på forumet, fast det händer väldigt lite om dagarna nuförtiden. Annat var det när det alltid var 15+ användare online samtidigt. Vissa ställen kände jag inte igen, men det var nog mer mitt dåliga minne som spökade än något annat. Men jag kom på en sak — alla remasterprojekt som görs för att få VC och liknande spel att köras i IV och V-motorerna... Finns det någon som gjort tvärtom? Att återskapa LC och LS+SA i GTA SA-motorn? Det skulle vara grymt att spela GTA V som på SA-tiden. Sjukt fett.
 7. Ma__Cipriani

  Stuntfilmer

  Fick vara med i en skön VC-film (Och i thumbnailen ser jag nu)
 8. Henkibojj

  Battlefield V

  Jag plockade upp BF3 på PS3 nyligen och saatan asså, jag är fortfarande skillad. Skulle vilja spela igen men inte för att fastna i meningslösheten utan i så fall att hålla på med ett gäng på någotsånär regelbunden/återkommande basis. Största felet med allt mitt MP-lirande oavsett spel men särskilt i stortitlar jag fastnar hundratals timmar i, är att jag aldrig haft någon person eller något gäng att lira med ordentligt. Man sitter med randoms och saknar möjlighet att få nåt vettigt ut av det. Jag kan tänka mig BF 5 men kör hellre något av de äldre på prov först. BF3 har jag haft grundutgåvan av på PC ett bra tag och köpte nyss Premium billigt. Så även BF4 + alla kartor. No takers? @Kebab, @eXotic, @Lajnux, @Flaskan? EDIT: Det kostar visst bara 350 kronor på EA-rean på Origin just nu. Värt att veta för den som är intresserad!
 9. Henkibojj

  Spelfynd

  EA har rea på Origin. Jag köpte BF3 premium-tilläggspaketet för 50 spänn, och BF4 startkit för 50 där med. Anledningen att jag tog just denna kombo var att jag redan har BF3+Premium på PS3, men PC fick jag grundspelet i en Humble Bundle för en tia, typ, och struntade i Premium. Ville inte lägga flera hundra på ett spel jag redan bränt ut. Men 50 spänn kan jag ge! Vad gäller BF4 har jag aldrig spelat det. Inte startat en minut ens en gång, men eftersom EA själva gav bort kartpaketen (dock ej premium, vad nu skillnaden verkligen är) gratis, hämtade jag dem för flera år sedan utan att äga grundspelet. Men 50 spänn kan jag ju ge nu såhär ett antal år efteråt Och btw ger Humble Bundle ut GRID 2 gratis fram till söndag eftermiddag. Se till att claima koden när ni väl fått spelet också! Det har man bara några dagar på sig att göra innan koden försvinner.
 10. Henkibojj

  Red Dead Redemption 1 finns nu till PC!

  149 kr i månaden för ett spel är mycket även i mina ögon ja, men om du verkligen inte tänkt skaffa en konsol för ~500 och ett spel för ~200 såhär nio år efter release kan du åtminstone testa det gratis i sju dagar. Det finns också andra titlar, som Uncharted-serien (tre eller kanske fyra spel är uppe), God of War och The Last of Us.
 11. Xersize

  Red Dead Redemption 1 finns nu till PC!

  Absolut, men att betala 149kr i månaden för att spela ett spel är lite väl, tycker jag.
 12. Henkibojj

  Red Dead Redemption 1 finns nu till PC!

  Men du kan ju fortfarande spela det?
 13. Xersize

  Red Dead Redemption 1 finns nu till PC!

  Du gav mig hopp bara för att ta det ifrån mig... Jag trodde det fanns på Steam eller liknande.
 14. Merkky

  Bilkörning och körkortssnack

  Woho, nu är jag stolt innehavare av CE-licens plus YKB (yrkeskompetensbevis) och ADR grund+tank (farligt gods). Skönt att ha det gjort. Nästa vecka går jag maskinförarutbildning sen är jag äntligen färdig med alla utbildningar för stunden. Djupt andetag, nu kan jag hitta någon normalitet i mina vardagar igen. Körde upp CE just idag. Uppkörningar är alltid lika nervösa, jag gillar verkligen inte att bli utvärderad.
 15. Merkky

  Hur mycket spelar ni?

  Oj, jag läste det här och tänkte komma tillbaka för att svara innan jag glömde. Egentligen ville jag bara spara pengar för att det kändes bra. Visst att man aldrig hade någon riktig brist, det är bara ofta så jag brukar spela RPGs. Skitsnål med resurser för att jag alltid förväntar mig att det ska behövas. Precis som du säger behöver man inte lämna pengar i kassan egentligen, men innan jag förstod det hade jag dumpat vansinnigt mycket pengar i den. Antar att jag bara tog spelet på för stort allvar i många fall, men det gör jag ofta första gången jag spelar ett nytt spel. Det är en del av inlevelsen för mig. Men jag håller med om att det är en väldigt repeterad MacGuffin när det kommer till Rockstars storytelling, det handlar i princip alltid om pengar. Jag förstår varför ekonomin ska finnas där, ska man ha en realistisk värld med butiker och allt sånt så behövs också pengar som man kan spendera. Det är ett rimligt sätt att inte låta spelaren komma över dom finaste sakerna för tidigt. Men varför dom nästan skulle basera storyn helt kring det förstår jag inte, dom hade mycket annat att berätta.
 16. Ja, lite clickbait får man väl använda sig av i dessa moderna tider? Men det är ändå sant! Spelet har inte släppts till PC eller portats eller emulerats, men det har blivit tillgängligt via tjänsten Playstation Now, som lanserades i Sverige idag. Jag skrev lite grann om tjänsten i en annan tråd, läs gärna där. Kort sagt går det ut på att ni skaffar ett Playstationkonto, tankar programmet här, registrerar er för tjänsten Playstation Now (kostar 149 kr/mån eller 999/år) och börjar streama spelet. Om ni äger en PS4 kan ni även tanka spelet till hårddisken för en snabbare och stabilare upplevelse. Därefter kopplar man in en PS3-, PS4- eller en Xinput-kompatibel handkontroll och börjar lira! Observera att tjänsten också innefattar andra hardcore Playstation-titlar, inklusive The Last Of Us som fått hela spelindustrin att tänka om hur spel ska skapas. Har du aldrig lirat RDR1 och inte heller kunnat/tänkt skaffa en konsol med spelet, nu har du chansen att sätta tänderna i 2010-talets bästa spel!
 17. Henkibojj

  Playstation stänger ned flera tjänster - och öppnar en ny

  Döpte om tråden hellre än att starta en ny (denna gång, annars vill vi ju gärna ha fler trådar). Ja, här går det fort i svängarna. Playstation Now har nu lanserats i Sverige och finns tillgängligt sedan i morse på åtminstone PS4. Inget till PS3 (än) vad jag kan se. Tjänsten går ut på att man betalar en månadsavgift för att få tillgång till en stor del av katalogen till PS4 och PS3. Vad jag förstått finns eller kommer det finnas även titlar till PS2 och PS1 också. Tjänsten finns tillgänglig på PS4 och även PC, vilket faktiskt egentligen är det mest intressanta i det hela. Särskilt ni som aldrig ägde en Xbox 360 eller PS3 och aldrig fått tillfälle att lira Red Dead Redemption 1 - nu har ni chansen. Till PC kan man koppla in en PS3-kontroller, en PS4-kontroller eller vilken handkontroll som helst som stöder Xinput, vilket innefattar de flesta sorter. Om ni startar tjänsten kommer även er 7-dagars provperiod att börja, och det verkar inte som att det finns något sätt att undvika detta. Jag har inte tid att lira denna vecka med PS Support sa att de inte kunde göra något åt saken. Jag frågade samtidigt vad tjänsten skulle kosta, för det står ingenstans i varken app, support, bloggar eller hemsidor. Priset är 149 kronor per månad eller 999 kronor per år. Själv tycker jag det är ett rätt högt pris, särskilt med tanke på att man inte äger något av spelen (se tidigare rant), men vill man starta ett helt år av PS3-spelande och ta igen vissa titlar man aldrig fått tillgång till det är det ju ett kap. Jag tycker att det är rätt häftigt, intressant och att det faktiskt finns en nytta med det. Ungefär som Remote Play till PS3, med tillgång till alla stortitlar man kanske missade genom åren. Personligen kommer jag inte betala för det utan letar hellre vidare på begagnatmarknaden, onlinebutiker eller på PS Store-reor som återkommer lite då och då. Tjänsten är helt och hållet fristående från PS Plus. Det enda ett plusmedlemskap kommer ge är vissa möjligheter till förflyttning av sparfiler från fysiska system genom molnlagring. I övrigt sparas alla spels förlopp i PS Now-molnet.
 18. Tidigare
 19. Henkibojj

  Foto-på-det-du-precis-köpt

  Köpte en PS3 slim i december. Jag har hackat den och spelar mest Lucasarts/SNES-emulatorer och sånt på den. FTP-funktioner är najs, och möjligheten till en bättre mediaspelare som tar lite fler filformat. Enda saken jag egentligen saknar med vanliga mediaspelaren (förutom alla format) är en sleeptimer. Det ingick även 30 spel, mestadels för kids och sportfånar men det får duga. Jag har tänkt behålla de med flera spelare och de övriga som är bra, resten kommer jag väl sälja. Kommer inte ge mycket pengar men det är mindre skit att städa undan hela tiden. I övrigt: PS Move, inklusive kamera (bra för PC-streaming, mindre intressant för PS3), tre handkontroller (men två är döda batterier i och den tredje letar de fortfarande USB-dongel till). Vi får se hur mycket jag bryr mig om att åtgärda de sakerna och reducera spelsamlingen. 1100 kronor. Fortfarande värt det.
 20. Ma__Cipriani

  Musiknyheter

  Idag släppte Ö-viksbandet Meadows End sin fjärde fullängdare "The Grand Antiquation". Tänker inte säga så mycket mer än att jag är bombsäker på att dessa herrar kommer att slå så in i helvete, och det har jag varit övertygad om sedan första plattan. Här är en av singlarna där det för ovanlighetens skull vokaliseras på svenska. Beställ skivan på CD eller vinyl, mycket nöje!
 21. Yeah! Grattis! :)

  1. VickeX

   VickeX

   Tack så mycket! :)

 22. Henkibojj

  Bojjan streamar

  Jag hittade lite nya sätt att streama från min PS4, så det är fullt möjligt att jag börjar med det här lite på prov igen. Jag köpte en PS3-kamera men den kan inte kopplas till PS4. Däremot kan den kopplas med ett plugin (här, for future reference) till PC, så att den får bli en snäppet bättre kamera än min inbyggda webbkamera i laptopen. Jag kom också på att man kan använda Remote Play för att få in bilden till datorn, där man sen lägger på kamera och chatt. Chatten lärde jag mig också göra transparent häromdagen. Finns det några spel ni vet att ni är sugna på men som bara finns till PS4? Finns det några gamla spel ni är sugna på att se (mig lira)? Just nu är det mest Horizon: Zero Dawn, Red Dead Redemption 2 och eventuellt Rise of the Tomb Raider och Deponia 2 som är aktuella. Kanske kör jag Portal 2 med brorsan också, vi får se.
 23. Henkibojj

  Vad ser du fram emot i spelväg?

  Hohum, här är vi snart två år senare och det är fortfarande The Last Of Us 2 som står i spelhypens fokus. Men jag har fortfarande en rätt diger backlog av gamla spel jag fortfarande inte tagit itu med alls. Både halvnya och riktigt gamla. Någon gång ska jag väl börja spela Bioshock 1 (!) också. Vad hypar ni för tillfället?
 24. Hatten av på bemärkelsedagen! B)

 25. Weener

  Hur mycket spelar ni?

  Jag är beredd att skriva under på det okka skrev ovan. RDR2 är det hitills bästa jag spelat om man ser till Singleplayer. Aldrig förr har jag spelat ett så levande och detaljerat spel där allting hänger ihop och talar till en på detta vis. Håller inte alls med om att speldesignen är utdaterad, snarare tvärtom, fräschare än någonsin. Problemet som funnits tidigare i GTA-spelen och andra free-roamspel har ju varit att dom enorma avstånden mellan sakerna gör det hela långtråkigt. Jag har inte fastforwardat en enda gång i spelet pga allt spännade och kul som händer i världen på vägen mellan två punkter. Man vill ju inte missa något. Sen är storyn i sig 5plus tycker jag. Så jävla fint och gripande allting. Däremot har jag inte spelat på ett tag nu när jag gjort klart allt, story, sidomissions osv. Svårt att hitta vettiga saker att göra mer än att laja runt och starta trubbel vilket också är kul! Hoppas på en till story-dlc snart! Vore episkt. Annars kör jag nog om storyn snart igen.
 26. okka

  Hur mycket spelar ni?

  Ciao! Första gången jag skriver i den här forumdelen, tror jag. Jag vill påstå att RDR2 är det bästa spelet någonsin (vid sidan av A Link To The Past), av några anledningar jag gärna utvecklar. Tar tillfället i akt att göra det i just denna tråd. RDR2s precision i tempo och tonalitet är häpnadsväckande. Jag har alltid föreställt mig att tv-spel kan vara ett medie som inte bara utvecklar utan revolutionerar de klassiska berättarstrukturerna vi alla har lärt oss älska genom skönlitteratur och film, men det är först nu jag har börjat se på vilka uttryck dessa narratologiska jättekliv kan ta sig. I mitt tycke, lyckas RDR2 skapa en organisk berättelse som både är linjär och strukturerad, men också helt beroende av din egen vilja och takt. Jag har inte ljud på min dator, så jag såg inte den där videon, Henkibojj, så jag förstår inte riktigt invändningarna mot speldesignen. Och jag spelar inte onlinespel, så den biten bryr jag mig inte om. Men singleplayerspelet har en träffsäkerhet som, åtminstone för mig, känns som en värdig fortsättning på vad Sergio Leone sökte göra med Once upon a time in America och C'era una volta il West: en dynamisk upplevelse av en nation, ett tillstånd och ett levnadsöde, men inte utan att också koppla dem samman. På samma vis ekar McCarthys noveller (Blood Meridian) och John Fords westerns (Red River!) i varje bildruta. Därför har jag spelat RDR2 utförligt och med glädje, oavsett om det är sker i längre sittningar eller blott en halvtimme. Och det kommer nog dröja innan jag spelar igenom storyn ytterligare ett varv, för jag ser mig inte riktigt bli färdig med mitt första. Jag är fortfarande inte färdig med RDR2s större narrativ, nämligen det jag själv är med och skapar när jag spelar.
 27. Är det någon annan här som använder minds.com eller är jag verkligen helt ensam på forumet med det?

  1. Henkibojj

   Henkibojj

   Troligen ensam, men jag kollade sidan och det var en hel del vackra målningar där! Det politiska eller liknande i det hela kände jag inte för att djupdyka i däremot. Starta tråd om du vill diskutera mera?

 28. Siana

  Tråden om pengar

  8-15k beroende på modell. Hiskeliga priser för en stol men de håller ju lätt i 15+ år om man tar hand om dem... Nu när jag jobbar hemifrån och snittar kanske 10 timmar dagligen i min stol känns det som en extremt viktig investering för mig för att inte förstöra ryggen på sikt. Sitter just nu i en IKEA Markus men kommer nog köpa en Ergohuman inom en snar framtid!
 1. Ladda fler händelser
×