GTAsajtens Forum: Adrian G - Visar profil - GTAsajtens Forum

Hoppa till innehåll

Anseende: 211 Bästa möjliga anseende!
Grupp:
Medlem
Skrivna inlägg:
2 449 (1,09 per dag)
Mest aktiv i:
Spel (741 inlägg)
Blev medlem:
09 mars 2008
Profilvisningar:
9 487
Senast aktiv:
Medlemmen är offline 24 april 2014 - 21:39
Aktivitet:
Offline

Personlig information

Ålder:
Ålder okänd
Födelsedag:
Februari 4
Kön:
Kille/Man Kille/Man
Ort:
SKAUNE?!?!?

Senaste besökare

Skrivna inlägg

 1. I tråden:Heartbleed

  23 april 2014 - 18:32

  Har förstått det på samma sätt som Jazz, och denna xkcd förklarar så fint!

  Postad bild

  Heartbleed är att man kan få ett gäng extra information från en servers minne ifall man har tur. Det farliga är inte nödvändigtvis inloggningsinformation som sprids, det är ens SSL-certifikat som kan läcka ut. Med hjälp utav det kan en anfallare dekryptera allt som går mellan dig och servern.

  Så även om du uppdaterar lösenordet kan en MITM direkt få tillgång till det nya ifall servern inte har uppdaterat sitt certifikat. Kan vara värt att kolla sidan du vill byta lösenord på här.

  Skaparna utav OpenSSL har fått tuff kritik för Heartbeep, såklart. Och programmerarna bakom OpenBSD (stoltserar med "Only two remote holes in the default install, in a heck of a long time!") och OpenSSH har skapat en fork, LibreSSL. Få se om det blir något!

  Stora, väldigt kritiska implementeringar (banker mm.) tror har varit ganska säkra från Heartbleed eftersom de oftast använder stängda lösningar istället för OpenSSL.
 2. I tråden:Firefox vägrar tolka IP-adress

  20 april 2014 - 19:31

  Visa inläggJazz skrev den 18 april 2014 - 16:53:

  EDIT: FUCKING LÖST. LÖST. SÅ JÄVLA ÄGD. AAAAAH. Antagligen sjukt enkelt och sjukt noobigt, jag löste det faktiskt helt enkelt genom att leka runt med inställningar. Jag hade "glömt" lägga till NameVirtualHost: *:443 i ports.conf vad gäller <IfModule mod_ssl... osv vilket presenterade sig i och med ett felmeddelande vid apache2-omstart efter att jag hade anget instruktionerna för 443 i sites-available-dokumentet. Lol. Tack för all hjälp, det pekade mig i alla fall i rätt riktning!

  :wacko: :D

  Visa inläggJazz skrev den 18 april 2014 - 16:53:

  ... dessvärre kvarstår problemet med mina utelåsta rättigheter...


  rm -rf A_delete

  jag fattar inte hur någon fil skulle stå emot det när man utför det som root ifall det inte har med filattribut att göra.
 3. I tråden:Firefox vägrar tolka IP-adress

  18 april 2014 - 16:06

  Visa inläggJazz skrev den 16 april 2014 - 01:08:

  Det är den jag har kört med, fungerar inte, trodde att den i egenskap av root kunde ta bort allt men tydligen inte... nu har jag alltså ett antal tomma mappar som inte fyller någon funktion och som inte går att ta bort... jävla ISP Config...

  ... har i alla fall lagt hela kvällen på att ta bort alla spår, ominstallera apache2 och flytta tillbaka alla hemsidor och funktioner och så vidarem, ominstallerat owncloud och till sist... får jag det ändå inte att fungera. Jag har en korrekt konfigurerad uppsättning VirutalHosts nu och vad jag tror är påslagen SSL-trafik men trots det blir det bara jävligt konstigt... uppenbarligen förstår jag inte allts hur skiten fungerar.

  Det enda sättet jag har fått det att fungera på ett någorlunda korrekt sett är att ändra i default-ssl, vilket ju är helt åt helvete. Om jag ersätter /var/www i följande kod med /var/www/example.com/owncloud resulterar det i att när jag ansluter till servern, oavsett domän, men via https så hamnar jag i owncloud-mappen. Hurra! Nej. Detta betyder att all https-trafik hamnar där, det vill säga att om jag ansluter till https://example.com så hamnar jag på samma ställe som om jag ansluter till https://example2.com. Helt fel. Hur fan ska jag styra upp det här?

  <IfModule mod_ssl.c>
  <VirtualHost _default_:443>
  ServerAdmin webmaster@localhost
  
  DocumentRoot /var/www/example.com/owncloud
  <Directory />
  Options FollowSymLinks
  AllowOverride None
  </Directory>
  <Directory /var/www/example.com/owncloud>
  Options Indexes FollowSymLinks MultiViews
  AllowOverride None
  Order allow,deny
  allow from all
  


  Värt att notera förövrigt är att, när det väl är https, så är undermappen som bortblåst, dvs jag är på example.com/index.php och inte example.com/owncloud/index.php. Fattar noll.


  Okej, först root problemet. Pröva att köra chmod -R u+rwx <mapp> för att ge dig full åtkomst till mapparna först. Ska inte ha någon betydelse tror jag, men kan vara värt att testa.

  Och sen måste du ta bort /owncloud från din DocumentRoot och Directory i default configs. Annars kommer alla requests utgå ifrån den mappen.

  Och sen lägger du in detta i dina andra virtualhosts för att få domän.se/owncloud/, förnamnefternamn.se/owncloud/ osv att fungera.
  Alias /owncloud /var/www/owncloud
 4. I tråden:Firefox vägrar tolka IP-adress

  15 april 2014 - 21:57

  Visa inläggJazz skrev den 14 april 2014 - 22:56:

  Installerade via web, riktigt enkelt och precis det jag ville ha i och med att owncloud skulle befinna sig på mindomän.se/owncloud, dvs, jag besökte helt enkelt mindomän.se/setup-owncloud.php, mkt smidigt som sagt. Ska kolla på dina länkar...

  Aight, nvm, kom på att owncloud själv kan enforcea SSL via config-filen. Enforcear jag resulterar det förstås i Not Found eftersom https://mindomän.se/owncloud inte egentligen finns. Hur gör jag detta enklast, förutsatt att jag inte har en owncloud.conf i min conf.d (vilket aldrig skapades i samband med installationen konstigt nog...)?

  Edit2: alltså omfg vad ispconfig kukar upp saker... finns ssl-mappar här och där och ingenting ligger där det ska typ, allt är bara jävligt random. styrde nyss up en ssl-anslutning som klienterna nappade på men när jag försökte ansluta via webben fick jag bara "clound not found". aaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhh

  Edit3: fuck ispconfig, tar bort det från systemet och återställer alla problem det skapat. det var bra att ha i början när jag inte kunde något men nu är det ju helt meningslöst.

  Edit4: För övrigt, vad fan gör jag när jag försöker ta bort en mapp i egenskap av root och får permission denied? Helt absurt.


  :D

  rm -r [...]
  
  ?
  för recursive (mappar).
 5. I tråden:Firefox vägrar tolka IP-adress

  14 april 2014 - 18:54

  Visa inläggJazz skrev den 14 april 2014 - 10:13:

  Problemet är att jag inte riktigt fattar hur OpenSSL agerar tillsammans med min ISP Config-setting. Självklart har jag följt manualen som du länkade och ett antal andra och har fått det att fungera när min ownCloud-folder legat direkt i /var/www/ och således varit index för min externa och interna IP-adress. Då gick det ju bra eftersom jag bara skulle köra via https, nu är det dock så att jag har lagt owncloud-indexet på http://www.mindomän.se/owncloud/ och är därför lite osäker på hur jag ska programmera instruktionerna... det jag vill är att www.mindomän.se ska förbli http men att www.mindomän.se/owncloud ska resultera i forced https.

  <Directory /path/to/your/owncloud/install>
    Options Indexes FollowSymLinks MultiViews
    AllowOverride All
    Order allow,deny
    allow from all
  </Directory>
  
  


  ... fungerar inte på grund av den konfiguration jag är ute efter... eller så gör jag fel, vilket är mer troligt.


  Hmmmmmmmmmmmmmmmmmm. Hur installerade du owncloud egentligen? När jag gjorde det via deras egna källor så installerades det direkt till /var/www/owncloud med tillhörande /etc/apache2/conf.d/owncloud.conf

  Och som jag förstått det så för att tvinga https så lägger du till följande efter din virtuella host.

  http://pastie.org/9080261
  från https://wiki.apache....riteHTTPToHTTPS

Vänner

Kommentarer

 • 8 sidor +
 • 1
 • 2
 • 3
 • Sista »
 1. Profilbild

  Clemenza 

  30 dec 2013 - 17:23
  Vem kallar du skitstövel, skitstövel?
 2. Profilbild

  ExploSive 

  04 feb 2012 - 15:29
  Grattis!
 3. Profilbild

  eXotic 

  04 feb 2012 - 10:57
  Grattis på dig! :)
 4. Profilbild

  Xersize 

  04 feb 2012 - 01:13
  Gratis på födelsedagen!
 5. Profilbild

  ExploSive 

  10 mar 2011 - 17:59
  Tack! :D
 6. Profilbild

  Renard 

  04 feb 2011 - 18:43
  Grattis på dig!
 7. Profilbild

  RavenE 

  05 sep 2010 - 12:43
  Mjäh, funkar finfint med jpg. ^^
 8. Profilbild

  RavenE 

  05 sep 2010 - 11:57
  Oh my, thaaaaank youuu!
 9. Profilbild

  RavenE 

  05 sep 2010 - 11:21
  Grattis? :o
 10. Profilbild

  RavenE 

  05 sep 2010 - 11:12
  Bitch:)
 11. Profilbild

  Flaskan 

  27 aug 2010 - 19:11
  klonk
 12. Profilbild

  Vice. 

  30 mar 2010 - 06:47
  Tack så mycket! =)
 13. Profilbild

  Flaskan 

  18 mar 2010 - 16:25
  Nä i din mun.
 14. Profilbild

  Flaskan 

  17 mar 2010 - 08:52
  Bajs..
 15. Profilbild

  Flaskan 

  16 mar 2010 - 17:47
  FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!
 • 8 sidor +
 • 1
 • 2
 • 3
 • Sista »