Jump to content

Quick fix för WLAN


Henkibojj
 Share

Recommended Posts

God afton!

Jag försökte lira lite gamla spel med brorsan nu när jag är hos föräldrarna över påsk. Dessvärre krävde detta routeraccess då några portar behövde öppnas. Det vore inget problem om det inte var för att jag var tvungen att resetta routern, och nu vill inte WiFi:t funka.

Jag har en rejält gammal router att tampas med, en SpeedTouch 716. Vad jag ser så lyser alla lampor (fysiska och virtuella) grönt och allt är som det ska, men jag kan inte komma ut på nätet. Min telefon får DHCP-tilldelning och det står att den är ansluten i listan. Kan komma åt routern via telefonen och allt sånt, men när jag ska ut på internet står den bara och tuggar tills jag får en timeout.

Är det nån som vet något vanligt problem som är snabbt att fixa? Jag åker imorgon eftermiddag och det vore tråkigt att behöva lämna hemmet med ett sabbat internet för dem.

EDIT: Jag kan komma åt internet via Ethernet-kabel, men inte trådlöst.

Redigerad av Henkibojj
Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Hm, nu verkar det funka. Jag antar att jag var för snabb med att resetta och försöka igen igår. Dock har den under en längre tid varit väldigt instabil och krävt omstart många gånger, speciellt med flera enheter anslutna. Kan det vara att den inte orkar ge IP åt särskilt många enheter?

Vad det är som gör den instabil är svårt att säga, men kolla om det finns en nyare firmware att installera, eller testa att byt ut den mot något annat och se om det fungerar bättre.

Mycket mer än så har jag inte att komma med.

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Skriv inlägg...

×   Innehåll kopierat inklusive formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har expanderats till ett media-block.   Visa länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...