Jump to content

Bluff-USB-minne


Henkibojj
 Share

Recommended Posts

Jag köpte nyligen ett USB-minne på eBay för 80 kronor som sades hålla 128 GB. Det dök upp i posten till slut och när jag satte in det i datorn stod det mycket riktigt 128 (ca) gig ledigt. Däremot kan jag inte formatera det som jag vill för efter en viss storlek på partitionen (jag tror det låg runt 50 GB) slutar formateringsverktyget fungera och den står som oformaterat.

Om jag accepterar denna pärs och delar upp minnet i många delar går skiten fortfarande sjukt långsamt med överföringshastigheter på max 1,3 MB/sekunden. Jag hade tänkt använda den som en reservsticka för att kunna tanka över teveserier till och kunna koppla in i min teve utan att bry mig om den mer än nån gång per månad, men nu går det så sjukt långsamt att jag inte vet vad jag ska göra.

Ska jag skicka tillbaka den? Finns det några verktyg man kan använda? Jag har använt AOMEI Partition Assistant i många år för mina hårddiskar eftersom det funkar väldigt bra.

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Har läst om rena scams där minnet i sig bara är på typ 8 GB men blir manipulerat så att det ser ut att vara mycket större. När man sedan börjar mata in data så kör den någon form av först-in-först-ut-princip och helt enkelt skriver över de tidigast tillagda filerna.

http://www.ebay.com/gds/BEWARE-of-FAKE-128GB-256GB-USB-Flash-Drives-on-eBayeBay-/10000000046978438/g.html

Du borde kontakta ebay.

Länk till kommentar
Dela på andra sidor

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Skriv inlägg...

×   Innehåll kopierat inklusive formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har expanderats till ett media-block.   Visa länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...